Sinds Shanghai hard fork meer dan 1 miljoen Ethereum opgenomen

Ethereum 

Een week geleden benoemden we al de Shanghai hard fork die eraan zat te komen. De upgrade maakt het mogelijk om Ether-munten op te nemen die eerder waren vergrendeld in staking-protocollen en is onderdeel van het algehele Shapella pakket. De langverwachte release van deze upgrade vond plaats vlak voor 18:30 uur EDT op 12 april. Sinds de implementatie van de Shanghai hard fork is er meer dan één miljoen Ether opgenomen, wat een belangrijke mijlpaal is voor het Ethereum (ETH) netwerk. 

Het totale bedrag aan opgenomen Ether bedraagt ongeveer 1,02 miljoen Ether. Dit staat in schril contrast met het totale bedrag aan Ether dat gestort is. Net iets minder dan 15% van het totale Ether aanbod blijft gestort (exclusief staking beloningen). Dit komt neer op 17,30 miljoen Ether, ter waarde van ongeveer $36,1 miljard. 

Met de Shanghai upgrade konden Ethereum-stakers voor het eerst hun Ether-beloningen opnemen sinds de start van de Beacon-chain deposito's eind 2020. Beacon-chain deposito's zijn stortingen die door Ethereum-stakers worden gedaan om transacties op het Ethereum-netwerk te valideren en hiervoor Ether-beloningen te ontvangen. 

Uit gegevens van token.unlocks blijkt dat het totale bedrag aan Ether dat in afwachting is van opname (inclusief beloningen) is gedaald tot onder $2 miljard, nadat het gisteren nog boven de $3 miljard uitkwam. Momenteel staat er 877.880 Ether in de wachtrij voor opname, wat neerkomt op $1,84 miljard. Het dagelijks gemiddelde van opnames bedraagt momenteel $125,23 miljoen per dag, met een geschatte opname van $62,65 miljoen in de komende 11 uur.

Prijs van Ethereum blijft stabiel

De prijs van Ether blijft rond de $2.100 per munt schommelen, terwijl de staking APR - de rente voor het runnen van een Ethereum-validator - net onder de 5% zit. Daarmee lijkt het erop dat het grote aantal Ethereum munten die de markt weer betreden nog geen impact hebben op de prijs. 

In de afgelopen maand, op weg naar de upgrade toe, heeft Ethereum een constante groei doorgemaakt. Aan het begin van de maand schommelde de koers nog rond de $1.800. Met de huidige prijs is dit een groei van meer dan 15% in de afgelopen maand. De huidige koers is het hoogst wat we hebben gezien in bijna een jaar tijd. In mei 2022 bevonden we ons voor het laatst op een koers van $2.100.

Ethereum koers grafiek