Kan de Ethereum koers uit de bearish lange trend breken?

Ethereum (ETH) technische analyse en prijsprognoses

Bull - Bear 

Moeten we een vertraging verwachten bij de recente stijging van de Ether koers, of blijven de stieren aan zet? Laten we de grafieken van boven naar beneden analyseren, eerst door de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt te onderzoeken, exclusief Bitcoin.

Totale Crypto Market Cap Exclusief Bitcoin (BTC)

Crypto Market Cap

De maandelijkse grafiek van de totale marktkapitalisatie van de cryptovaluta onthult de algemene gezondheid van het crypto-ecosysteem. Daarin zijn aanzienlijke weerstands- en ondersteuningsniveaus te vinden die handelaren zouden moeten overwegen bij het aanhouden van een long- of shortpositie.

Na een recordhoogte van 474,512 miljard dollar te hebben bereikt, signaleerde de crypto-marktkapitalisatie een bearish accumulatie-weerstand op 300,429 miljard dollar, gevolgd door een inzinking van (-83.83%).

Steunzones ingesteld op (01 december 2018 - 01 januari 2019 (36.75B - 61.257B)) en 01 december 2019 (49.814B - 64.494B).

Na het succesvol testen van de steunzones van januari 2019, bevestigde een bullish slot boven het 50-maandelijkse voortschrijdend gemiddelde, het bodemen van de Altcoin-markt. Dat is een uitstekende basis voor een stijging van de Ethereum koers.

ETHUSD: maandelijks

ETH grafiek

Op de maandgrafiek vestigde de ETHUSD een steunzone tussen de $ 160,95 en 80,90 na een daling van -90,5% die volgde op een hanging man candlestick patroon.

De Ethereum koers zit, op de maandelijkse chart, nog steeds in een neerwaartse trend. De bulls zullen de koers eerst boven het niveau van februari 2020 moeten drijven om uit deze neerwaartse trend te breken..

ETHUSD: Weekly Candlestick Chart

ETH grafiek

De weekgrafiek toont de ETHUSD koers in een trading-range die zowel bullish als bearish schommelingen vormt binnen de aanzienlijke ondersteuningszone die is ingesteld op 10 december 2018 en de weerstandszone die stamt uit juni 2019.

Vervolgens zijn op 17 februari 2020 en 16 maart 2020 recentere steun- en weerstandszones ingesteld, waarbij de ETH-markt scherpe schommelingen in beide richtingen heeft gevormd, waarbij de huidige schommeling de bullish trend is.

We verwachten een vertraging van de huidige opwaartse beweging, aangezien de stieren de ETH koers naar de weerstandszone van 17 februari 2020 drijven.

ethereum grafiek

ETHUSD breekt boven een op 29 februari 2020 vastgesteld significant weerstandsniveau op de daggrafiek, vormt hogere dalen en streeft naar nieuwe hoogtepunten in juni 2020.

Conclusie & projecties

Samenvattend benadrukken de bullish en bearish vooruitzichten van een maandelijkse grafiek hieronder de verschillende richtingen die de ETHUSD kan volgen op de lange termijn en het basispatroon en de weerstandniveaus die moeten worden doorbroken voor verdere prijsstijgingen.

Bullish Outlook

Terugkomend op het maandelijkse tijdsbestek, kunnen we een vorkpatroon van Tsjoevasjov identificeren, een marktstructuur die meestal een einde identificeert van een trend gebaseerd op het falen van de tweede en recente trendlijn.

De ETH koers raakte in juni de tweede trendlijn van de Tsjoevasjov-vork en we kunnen op korte termijn aan de koopkant gaan opereren als we een maandelijks slot boven de trendlijnweerstand krijgen.

De trendlijnweerstand kan een goede plek zijn om wat winst op korte termijn te behalen, aangezien ethereum tot nu toe lagere pieken neerzet.

ethereum grafiek

Bearish Outlook

De Ethereum koers blijft op lange termijn bearish, aangezien het nog niet boven de trendlijn van de weerstand van de Chuvashov's fork (Monthly TF) is gekomen.

Een ETH koers dichtbij de weerstandzone van de wekelijkse TF kan worden beschouwd als een signaal om de ETHUSD te shorten. Een verdere stijging van de ethereum koers tot buiten de geanalyseerde weerstandszones zal de bears echter op achterstand zetten.

 

Geïnteresseert geraakt in Ethereum en wil je ethereum kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse crypto-broker Bitvavo. Nu betaal je, bij aanmelding via deze site, geen transactiekosten over de eerste 1000 euro aan cryptovaluta die je koopt.