Ethereum koers stijgt met met ruim 15% na grote aankondiging Binance

 

De koers van het grote smart contract platform Ethereum (ETH) steeg hard op 13 maart na een bijzondere aankondiging van een van de grootste bedrijven en exchanges in de crypto industrie, Binance. Ethereum, en andere crypto’s, behaalden een koersstijging van maar liefst 15% in slechts 24 uur tijd. De mededeling bracht een positieve schok teweeg binnen de crypto community en stemt investeerders weer hoopvol voor de toekomst temidden van de huidige bearmarkt. 

 

Via Twitter verspreidde het nieuws al snel omtrent funding van crypto exchange Binance in verschillende cryptocurrencies. Zo meld de grote exchange dat het ongeveer $1 miljard aan fondsen uit haar zogenoemde Industry Recovery Initiative fonds in de markt zal stoppen door Bitcoin (BTC), Ethereum en Binance Coin (BNB) bij te kopen. De markt reageerde hier direct op met sterke prijsstijgingen als gevolg. Opvallend is dat Binance benoemt dat een deel van de aankopen on-chain zullen plaatsvinden zodat het mogelijk is voor het publiek om de transacties te volgen. Hiermee kan de community bevestigen dat (een deel) van de aankopen inderdaad plaatsvinden en het niet alleen bij een belofte blijft. Desondanks blijven gebruikers sceptisch of het volledige bedrag van $1 miljard daadwerkelijk in de markt gestopt zal worden, zolang de transacties niet volledig on-chain plaatsvinden kan de community moeilijk met zekerheid zeggen dat Binance zich aan zijn woord houdt. 

 

 

Koersstijging geeft investeerders ademruimte na recente koersdaling

De sterke koersstijging van 13 maart komt als een positieve verrassingen voor Ethereum investeerders nadat de ETH koers een slechte week ervaarde na de crash van cryptobank Silvergate en de recente val van de Silicon Valley Bank. Beide crashes brengen veel onzekerheid in de markt en dat stemde investeerders negatief over de toekomst met een koersdaling als gevolg. Zo daalde ETH in slechts zeven dagen tijd van $1650 naar een koers van $1380, dit betreft een koersdaling van bijna 17%. Opvallend is dat deze volledig teniet is gedaan door de koersstijging van de afgelopen 24 uur waar de Ethereum koers momenteel ongeveer $1775 bedraagt.

Ethereum koers grafiek 

Hiermee lijkt het sentiment in de markt in een klap omgedraaid te zijn. De reden hiervan is dat beleggers denken dat de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) door de recente problemen in de bankensector, zal stoppen met het verhogen van de rente en mogelijk zelfs gedwongen kan worden te verlagen. Dit is goed voor de liquiditeit in de markt en dus voor de koersen van risk-assets zoals crypto. Investeerders denken nu dat de bodem mogelijk achter ons ligt en dat de markt haar weg opwaarts weer kan vinden. Echter, met de huidige spanning in de macro-economie en een mogelijk toch blijvende stijgende rente blijven sommige investeerders bezorgd dat macro-economische condities nog kunnen verslechteren. Dit kan in de nabije toekomst mogelijk direct impact hebben op de koers van ethereum en de rest van de crypto markt.