Ethereum staat voor beslissende trendstrijd terwijl RSI Trendlijn in zicht komt

Ethereum koers analyse 

De Ethereum (ETH) koers staat momenteel op een belangrijk keerpunt, aangezien de koers van de op één na meest waardevolle cryptocurrency vecht tegen een belangrijke wekelijkse RSI-trendlijn. Als Ethereum erin slaagt de wekelijkse RSI-trendlijn te wissen, kan dit de ETH-prijs waarschijnlijk in bullish gebied duwen.

Op de korte termijn is het technische beeld echter gemengd, aangezien de opleving van het dieptepunt van half juni sterke weerstand heeft ondervonden op het psychologische niveau van $ 2.000. Desalniettemin zal de langverwachte Ethereum-fusie die medio september plaatsvindt, waarschijnlijk ondersteuning bieden voor de ETH koers.

Hoe Ethereum naar verwachting de komende weken en op de lange termijn zal handelen gaan we door middel van deze analyse laten zien.

Ethereum langetermijnanalyse

 

Als we uitzoomen zien we dat de ETH-prijsactie onthult dat we sinds het begin van het jaar in een neerwaartse trend handelen. De indicator van de Relative Strength Index (RSI) staat echter op het punt om uit de 8 maanden durende neerwaartse trend te breken, wat uiteindelijk zou kunnen leiden tot een bullish trendomkeringssignaal.

De wekelijkse RSI-oscillator vertoont sinds mei 2021 een neerwaartse trend en als we sindsdien alle pieken in momentum met elkaar verbinden, krijgen we een schone RSI-trendlijn die nu op het punt staat uit te breken.

Soortgelijke patronen deden zich voor tijdens de neergang van 2016 en 2018 en in elk geval, toen de RSI boven zijn trendlijn brak, eindigde de bearish trend en keerde de ETH koers om. Momentum leidt vaak de prijs, dus wanneer we een opwaartse doorbraak in het momentum hebben, is dit een vroeg teken van een verschuiving in het marktsentiment.

De wekelijkse RSI-waarde staat momenteel op 41.58 en test de neerwaartse trendlijn. De ETH koers zou terug in de bullish zone kunnen komen zodra de trendlijn is gewist, maar wat nog belangrijker is, een doorbraak boven het middenniveau van 50 zal het een sterkere boost geven.

Als de RSI-trendlijn standhoudt, kan de Ethereum koers ook vast komen te zitten in een consolidatie of erger nog, we kunnen mogelijk een hertest van de logaritmische trendlijn op lange termijn zien, net onder het dieptepunt van 2022.

Het is belangrijk op te merken dat Ethereum de neiging heeft om aan het einde van het jaar (d.w.z. december) belangrijke bodems neer te zetten. Dit was tenminste het geval tijdens de vorige twee bearish cycli.

Ethereum kortetermijnanalyse

Ethereum grafiek 

Afgezien van de dreigende uitbraak van de RSI-trendlijn, heeft de ETH koers op korte termijn het golden cross-signaal op de dag-grafiek gezet, wat een zeer zeldzaam bullish omkeringssignaal is. Een golden cross vindt plaats wanneer het voortschrijdende gemiddelde over 50 dagen boven de voortschrijdende gemiddelden van 200 of 100 dagen komt.

Het golden cross ondersteunt een nieuwe bullish run naar het grote ronde getal van $ 2.000. De aanvankelijke sell-off van het $ 2.000-niveau heeft in de buurt ondersteuning gevonden op het 0,5 Fibonacci-retracementniveau van $ 1.455. Verder naar beneden zijn sterke ondersteuningsniveaus te vinden op $ 1.280, gevolgd door het grote psychologische getal van $ 1.000.

Conclusie

Samengevat, de prijsactie op korte termijn is gunstig voor de stieren, die mogelijk een duidelijke weg hebben voor een nieuwe hertest van het grote psychologische niveau van $ 2.000. Op de lange termijn heeft de ETH koers echter nog bevestiging nodig (doorbreken van de RSI-trendlijn) voor een vroege indicatie van een komende trendomkering.