Het aantal Ethereum-adressen bereikt nieuw record en 's werelds grootste effectenbeurs onthult NFT-plannen

 

Het aantal Ethereum-adressen met ten minste 300 Amerikaanse dollar, of 0,1 ETH, is toegenomen tot een nieuwe recordhoogte. Hoewel het bedrag relatief klein is, geeft het aan dat particuliere beleggers massaal naar de op een na grootste cryptocurrency stromen. Op het moment van schrijven vertaalde 0.1 ETH zich naar 315 USD.

Volgens Glassnode, een blockchain-gegevensprovider, zijn er ongeveer 3,9 miljoen Ethereum-adressen met zulke kleine hoeveelheden ETH.

Uit de gegevens blijkt dat deze adressen in de loop van de tijd gestaag zijn gestegen. In januari vorig jaar stond dat aantal op 3,6 miljoen. Als zodanig is de nieuwe ATH een stijging van 10 procent in ongeveer 12 maanden.

In de afgelopen 24 maanden is het aantal echter met ongeveer 50 procent toegenomen. De stijging viel samen met een stijging van meer dan 10x in de Ethereum koers, van een schamele 267 USD naar 3.153 USD op het moment van schrijven.

Uit beschikbare gegevens blijkt dat de stijging van het aantal ETH-adressen met ten minste 0,1 ETH te wijten is aan een stijging van de waarde van ETH in de afgelopen vier jaar.

Krabben, octopussen en walvissen

Glassnode categoriseert verschillende crypto-holdings in verschillende zeedieren, afhankelijk van de hoeveelheid die wordt vastgehouden. In het geval van Bitcoin (BTC) worden degenen die maximaal één BTC bevatten bijvoorbeeld krabben genoemd, terwijl degenen die meer dan 5000 BTC's in een enkele portemonnee opslaan, bultruggen worden genoemd. Daartussenin zijn er octopussen, vissen, dolfijnen, haaien en walvissen, in die volgorde.

Afgezien van een stijging van het aantal ETH-adressen met 0,1 ETH, registreerde het netwerk in 2021 ook een snelle stijging van het totaal aantal nieuwe adressen.

Volgens een blockchain-intelligentieplatform, Into TheBlock, stegen nieuwe adressen op de op een na grootste blockchain in 2021 met iets meer dan 18 miljoen. Door het aantal te delen door 12 maanden blijkt dat het Ethereum-netwerk elke 30 dagen ongeveer 1,5 miljoen adressen heeft toegevoegd. In een tweet merkte Into TheBlock op dat "er 70,4 miljoen adressen zijn die ETH bevatten."

In tegenstelling tot de stijging van ETH-adressen met meer dan 0,1 ETH, houdt de groei van nieuwe adressen niet direct verband met de stijging van de ETH koers. Want hoewel de prijs van ETH in 2021 nieuwe ATH’s maakte, kwamen de meeste nieuwe adressen na september op het netwerk.

Ondanks een toename van het aantal adressen en het aantal ETH op die adressen, neemt het percentage actieve adressen af. Vorig jaar was maximaal 1,6 procent van alle adressen actief, maar dat aantal is inmiddels gedaald naar 0,8 procent.

Het aantal Ethereum-walvissen is ook aan het afnemen. Een recent rapport van Glassnode benadrukte dat er 6.226 adressen met meer dan 1.000 ETH zijn, het laagste in vier jaar. Ook de 24-uurs transactiebedragen hebben sinds de laatste dagen van 2021 geen noemenswaardige groei opgetekend.

New York Stock Exchange betreedt het NFT-ecosysteem

Terwijl het Ethereum-netwerk nieuwe leden verwelkomt, heeft 's werelds grootste effectenbeurs plannen bekendgemaakt om de non-fungible token (NFT)-sector te betreden.

De New York Stock Exchange (NYSE) heeft een handelsmerkaanvraag ingediend bij het US Patent and Trademark Office.

Details geven aan dat de beurs, die een aandelenmarkt heeft van ongeveer 27 biljoen dollar, zich richt op de crypto- en blockchain-sector. Genoemde producten variëren van NFT's tot augmented reality (AR) software.

De aanvraag voegt eraan toe dat NYSE een marktplaats wil bieden voor virtuele verzamelobjecten en NFT's. In 2021 had de beurs interactie met non-fungible tokens terwijl het de eerste transacties van Unity en Spotify vierde. De beurs belooft in de toekomst ook meer "NYSE NFT's".

Afgezien van een NFT-marktplaats, heeft de toonaangevende effectenbeurs plannen onthuld om een ​​crypto-handelsweg aan te bieden om de "uitwisseling van virtuele valuta" mogelijk te maken.

JPMorgan arriveert in de Metaverse

Andere openbare bedrijven die interesse hebben getoond in de crypto- en NFT-sectoren, zijn onder meer McDonald's, dat van plan is om op metaverse gebaseerde restaurants te exploiteren. Disney, een zwaargewicht op het gebied van entertainment, kreeg groen licht voor zijn patent om AR-attracties zonder headset te bieden in zijn themaparken.

Ander nieuws: JPMorgan, een toonaangevende financiële instelling in de Verenigde Staten, is de metaverse betreden. De bank heeft een lounge geopend in Decentraland, een toonaangevende virtuele wereld aangedreven door de Ethereum-blockchain.

De bezoekers van de 'Onyx-lounge' worden verwelkomd door een tijger en een portret van de bankdirecteur, Jamie Dimon. Volgens de financiële instelling zal de metaverse "waarschijnlijk in elke sector infiltreren". JPMorgan schat dat de jaarlijkse “metaverse market opportunity” meer dan een biljoen dollar zal bedragen.