Kan de Ethereum koers boven $ 2500 blijven?

Het verklaarde doel van Ethereum is om een ​​wereldwijd platform voor gedecentraliseerde apps te creëren, waardoor mensen over de hele wereld applicaties kunnen bouwen en uitvoeren die immuun zijn voor censuur, storing en fraude. Cryptocurrency-markten, evenals de Amerikaanse aandelenmarkten, daalden vrijdag laat toen beleggers risicovollere activa ontvluchtten uit angst dat Rusland Oekraïne zou kunnen aanvallen. Angst voor inflatie heeft ook bijgedragen aan het ongemakkelijke gevoel bij beleggers. Gisteren bereikte de inflatie in de Verenigde Staten het hoogste niveau in 40 jaar. Dit heeft ertoe geleid dat beleggers risicovollere activa, zoals aandelen en cryptocurrency, hebben verkocht. Voorheen bewoog cryptocurrency meer onafhankelijk van de aandelenmarkten, maar de laatste jaren is het steeds meer verbonden geraakt. Dit heeft waarschijnlijk te maken met een toename aan institutioneel geld in de sector.

Als het gaat om de crypto-industrie, blijft Ethereum een ​​van de meest populaire investeringsopties. Het rendement op het digitale activum overtrof regelmatig dat van topconcurrenten, waardoor het niet alleen een winstgevender activum is, maar ook een sterkere inflatiehedge volgens de huidige normen. De ETH koers is echter gedaald sinds de marktcrisis en moet, ondanks het herstel, nog terugkeren boven $ 4.000. Volgens het team van fintech-experts van Finder.com zal de Ethereum (ETH) koers tegen het einde van 2022 $ 6.500 bereiken.

Belangrijkste punten (ETHUSD)

  • De Ethereum-blockchain wordt geüpgraded als onderdeel van de Arrow Glacier-upgrade om deze op schema te houden. Dit geeft aan dat de Ethereum-blockchain nog niet is geüpgraded naar het PoS-paradigma. Verder is de Arrow Glacier Ethereum-update belangrijk voor cryptocurrency-miners, consumenten, belanghebbenden en het naderende Ethereum 2.0.
  • De Arrow Glacier-netwerkupgrade, zoals Muir Glacier, wijzigt de moeilijkheidsgraad (iceage) instellingen, waardoor het vele maanden teruggaat, waardoor Ethereum 2.0-ontwikkelaars meer tijd hebben om zich voor te bereiden op de overgang naar het proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme . Het was oorspronkelijk gepland voor december 2021 en de London hard fork, maar het wordt nu verwacht rond juni 2022. In deze release stelt een Ethereum Improvement Proposal (EIP) de moeilijkheidsbom uit.
  • Een EIP is een wijzigingsvoorstel dat is gemaakt en beoordeeld door de Ethereum-gemeenschap. Mining op Ethereum zal moeilijker en onrendabel worden als gevolg van deze update, waardoor miners de overgang naar de PoS-consensusmethode zullen bespoedigen. Arrow Glacier is vooral opmerkelijk omdat het het laatste stuk van de moeilijkheidsbom lijkt te zijn voordat Ethereum 2.0 wordt geïntroduceerd.

Ethereum (ETH) prijsanalyse

Fear & Greed Index: 44, Fear

Hoogste ooit: $ 4.891,70

ROI: 103316,25%

24-uurs verandering: -6,13%

7d verandering: -3.57%

Marktkapitalisatie: $ 350,048,909,568

Circulatietoevoer: 119.548.325 ETH

Totaal aanbod: 119.548.325 ETH

Daggrafiek van ETHUSD

 

Bron: TradingView

De ETH koers herstelde van $3280 te midden van spanningen in Rusland en Oekraïne. Op een dagelijks tijdsbestek beweegt de prijs van ETH boven een stijgende trendlijn die eerder dit jaar rond $2400 werd getest. Gezien het bearish momentum, zal een doorbraak onder de $ 2700 de markt terugduwen naar het $ 2400-gebied.

4h-grafiek van ETHUSD

 

Bron: TradingView

De Ethereum koers brak net onder het stijgende kanaal op het tijdsbestek van 4 uur en ging richting het niveau van $ 2850. Een doorbraak onder $ 2800 zal de markt naar $ 2400 duwen. Als het niveau van $ 2400 echter steun biedt, wordt $ 3500 het volgende doelwit voor ETH.

1 uurgrafiek van ETHUSD

 

Bron: TradingView

Een doorbraak onder $ 2800 zal de markt naar $ 2400 duwen. En als stieren het niveau van $ 2800 kunnen behouden, gaat de Ethereum koers richting $ 3250.

Conclusie

Met de komst van ETH 2.0 hopen crypto-investeerders op een betere toekomst. Dat kan de komende maanden voor wat fantasie in de ETH koers zorgen. Ethereum is echter ook afhankelijk van het algemene sentiment op de markt en de hierboven genoemde steunniveau’s zullen moeten houden, anders kunnen we verder naar beneden, ondanks positieve ontwikkelingen bij Ethereum zelf.