Ethereum jaaroverzicht 2021: Een bewogen, maar bullish jaar voor de nr. 2 cryptovaluta

jaaroverzicht ethereum 2021 

2021 was een bepalend jaar voor het Ethereum-netwerk. Zoals de meeste cryptocurrency-projecten, registreerde de Ethereum koers een nieuwe all-time high (ATH). Dat was echter niet het enige grote ding dat in 2021 met Ethereum (ETH) gebeurde.

Hieronder staan ​​de belangrijkste hoogtepunten van 2021 voor de op een na grootste blockchain.

Ethereum op weg naar ETH 2.0

In augustus implementeerde Ethereum de London hardfork, ook wel bekend als Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559. EIP-1559 bracht ETH 2.0 dichterbij en verlaagde de transactiekosten op de blockchain.

Het introduceerde ook een deflatoir mechanisme dat het aanbod van ETH verminderde. Momenteel werkt Ethereum op een proof of work (PoW) -mechanisme met plannen om op een ​​proof of stake (PoS) -systeem, bekend als Ethereum 2.0 , over te stappen. Dit zal hoogstwaarschijnlijk in 2022 plaats gaan vinden.

Ter voorbereiding op de fusie hebben Ethereum-ontwikkelaars geleidelijke stappen gezet, waaronder het implementeren van de Arrow Glacier-upgrade die bedoeld is om mijnbouwproblemen uit te stellen tot juni 2022.

Ze hebben ook testnetten gelanceerd voor de gemeenschap om een ​​gevoel te krijgen van een PoS-aangedreven Ethereum-netwerk. Vorige week lanceerde Ethereum bijvoorbeeld het openbare testnet van Kintsugi.

Populariteit van op Ethereum gebaseerde Non Fungible Tokens (NFT's) bereikte nieuwe niveaus

Ondanks dat NFT's al enkele jaren bestaan, explodeerden ze in 2021. Zo verkocht Beeple een NFT-collectie die bekend staat als "Everydays: The First 5000 Days" voor meer dan 69 miljoen dollar.

De verkoop zette non-fungible tokens in de schijnwerpers. Enkele Ethereum NFT-projecten die in 2021 veel aandacht hebben gekregen, zijn de Bored Ape Yacht Club (BAYC), Mutant Ape Yacht Club (MAYC) en CryptoPunks.

Volgens DappRadar, een analyseplatform, werd er in 2021 voor meer dan 23 miljard USD aan NFT's verhandeld.

Enkele beroemdheden die in 2021 in non-fungible tokens hebben geïnvesteerd, zijn Snoop Dogg, Paris Hilton, John Cena, Tom Brady, Jimmy Fallon en Grimes.

ETH koers stijgt naar nieuwe hoogtepunten

2021 was een geweldig jaar voor de op één na meest waardevolle cryptocurrency. De crypto sloot 2020 af op ongeveer 700 USD. Een jaar later, op 28 december 2021, noteert ETH boven de 3.900 USD.

Hoewel de ETH koers meer dan 5x zo hoog is als in december 2020, ligt het ruim onder het record die de koers in 2021 neerzette. Op 16 november 2021 bereikte ETH een recordhoogte van $ 4.891. Afgezien van een nieuwe ATH, nam de marktdominantie van de crypto toe tot 20,09 procent.

Enkele factoren die bijdragen aan de ETH-prijspiek in 2021 zijn onder meer de toegenomen belangstelling voor gedecentraliseerde financiering (DeFi) en NFT's. Volgens Fortune heeft "ETH, althans vanuit het huidige standpunt van de marktperceptie, hogere correlaties met de groei van crypto-subsectoren."

Een andere subsector die ertoe heeft bijgedragen dat Ether nieuwe hoogten heeft bereikt, is de metaverse. De metaverse is nog steeds een concept dat jaren kan duren om volledig te definiëren. Op dit moment kan de term virtueel land, blockchain-gaming, niet-vervangbare tokens, enz. omvatten. De toonaangevende sociale-mediagigant Facebook liet z’n naam rebranden naar Meta om maar meteen een prominente plek in het nieuwe ecosysteem te kunnen claimen.

ethereum koers grafiek

Ethereum oplichters verdienen meer dan $ 11 miljard

Ethereum-oplichters maakten gebruik van het succes van Ethereum in 2021 om nietsvermoedende investeerders op te lichten. Het grootste deel van het verlies was te wijten aan de exploitatie van door Ethereum aangedreven gedecentraliseerde financieringsprojecten.

Volgens het blockchain-analysebedrijf Elliptic, hadden investeerders begin november 2021 meer dan 11 miljard USD verloren door DeFi-hacks. Elliptic merkte op dat het bedrag zeven keer meer was dan wat er vorig jaar in dezelfde periode verloren was gegaan.

Een van de grootste overvallen was op Poly Network dat op Ethereum, Binance Smart Chain en Polygon werkt. Een hacker heeft meer dan 600 miljoen dollar van het project overgeheveld. Schokkend genoeg stemde de aanvaller ermee in het geld terug te geven.

Trouw aan zijn woord, gaf de hacker het meeste geld terug, behalve de USDT die Tether bevroor. In ruil daarvoor beloofde Poly Network de aanvaller een beloning van $ 500K en een kans om de 'hoofdbeveiligingsadviseur' van het project te worden.

Wat biedt Ethereum in 2022?

Ondanks de grote winsten in 2021, komt er in 2022 meer naar de Ethereum-wereld. Naarmate DeFi en NFT's bijvoorbeeld meer krantenkoppen halen, zullen regelgevers waarschijnlijk hun toezicht op de sector vergroten met het excuus om financiële wanpraktijken zoals het witwassen van geld en terrorismefinanciering tegen te gaan.

De tekenen van een dergelijk onderzoek zijn al zichtbaar. De Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten nam bijvoorbeeld contact op met Uniswap, een gedecentraliseerde beurs, over hoe het platform zaken doet.

Afgezien van een verhoogd toezicht op de regelgeving, zal Ethereum in 2022 waarschijnlijk nieuwe all-time highs neerzetten in termen van investeringen, populariteit en prijs.