UNICEF probeert geld in te zamelen via Ethereum NFT's en Top CryptoPunk verzamelaar verlaat het project na het incasseren van $ 10 miljoen

 

UNICEF of het International Children's Emergency Fund van de Verenigde Naties heeft plannen bekendgemaakt om op Ethereum gebaseerde NFT's (non-fungible tokens) vrij te geven om zijn 75e verjaardag te vieren.

Volgens het agentschap van de Verenigde Naties verwacht het de digitale stukken begin volgend jaar te lanceren. Nadieh Bremer, een digitale kunstenaar, zal de digitale kunstwerken ontwerpen.

De opbrengst van de NFT-verkoop zal verschillende door UNICEF gefinancierde projecten financieren, zoals Giga, dat zich richt op het verbinden van scholen met internet. Giga werd in 2019 geboren als een partnerschap tussen UNICEF en de International Telecommunication Union van de Verenigde Naties.

Het belangrijkste doel van het project is om elke school wereldwijd te verbinden met internet en kinderen in staat te stellen te profiteren van op internet gebaseerde informatieve materialen, naast andere voordelen.

De op Ethereum gebaseerde NFT’s voor UNICEF, bekend als de "Patchwork Kingdoms", zullen tot leven worden gebracht door een samenwerking met Kite VC, Wondros, Snowcrash Labs, een niet-fungible token-marktplaats, Metagood en de Ethereum Foundation. De NFT-collectie zal 1.000 digitale kunstwerken bevatten.

Het VN-agentschap maakt elke NFT uniek door elk kunstwerk te voorzien van gegevens die zijn verzameld in leerinstellingen in meer dan 20 landen.

Er is een wereld boven en een wereld beneden

In een tweet merkte Giga op dat "elk kunstwerk […] is gebaseerd op gegevens van [hun] open-sourcekaart. Verzamelaars zullen een gemeenschap vormen die [hen] helpt om elke school met internet te verbinden."

Giga verschafte uitleg over de structuur van de kunstwerken van Patchwork Kingdoms en merkte op dat elke NFT een wereld "boven" en een wereld "beneden" zal hebben.

De wereld boven zal staan ​​voor "verbonden scholen, en een wereld "beneden" zal "niet-verbonden scholen" vertegenwoordigen. Hoe meer scholen goede connectiviteit hebben, hoe sierlijker en levendiger de [NFT's] worden.”

Terwijl ze hun steun aan de projecten betuigden, drongen NFT-verzamelaars er bij Giga op aan om de exacte data van de verkoop bekend te maken. Een Twitter-gebruiker reageerde op Giga's post en zei: "Ik heb een datum nodig!" Een ander vroeg: "Wanneer begint de verkoop?"

Dit is niet de eerste keer dat het VN-agentschap de wereld van blockchain-technologie betreedt. Het bureau heeft al een virtueel valutafonds waarmee het ontvangen virtuele activa kan beheren.

Het cryptocurrency-fonds heeft in het verleden bijdragen aangetrokken van opmerkelijke entiteiten in de crypto-wereld. Bijvoorbeeld, eerder dit jaar heeft een liefdadigheidsorganisatie die verbonden is aan de Huobi crypto-exchange, Huobi Charity Limited, zeven Bitcoins gestort bij het UNICEF CryptoFund.

UNICEF heeft nog een ander fonds, het Innovation Fund, dat blockchainprojecten ondersteunt met een positieve impact op kinderen wereldwijd.

Top CryptoPunk verzamelaar pakt $10 miljoen winst en verlaat project

Terwijl UNICEF Patchwork Kingdoms NFT's onthult, heeft een vooraanstaande CryptoPunk-verzamelaar het project verlaten nadat hij 10 miljoen dollar had verdiend met de verkoop van een enkele CryptoPunk NFT.

De pseudonieme houder van Punk4156, ook geassocieerd met Nouns, een non-fungible project aangedreven door de Ethereum-blockchain, verkocht zijn gepixelde kunstwerk voor 2500 ETH met een waarde van meer dan 10 miljoen USD tegen een prijs van $ 4.026 per munt op het moment van schrijven.

De NFT-verzamelaar merkte op dat zijn vertrek te wijten is aan een onzekere toekomst van het CryptoPunk-project en ruzie met de maker, Larva Labs.

Ondanks dat het CryptoPunk-project dit jaar brede erkenning krijgt, zwijgt Larva Labs opvallend over de intellectuele eigendomsrechten (IP) van punkhouders.

Als zodanig zijn verzamelaars niet in staat geweest het nut en het ethos van hun bezit te definiëren, waardoor ze hun bezorgdheid uitten over de commerciële impact van CryptoPunks.

De ontevredenheid komt voort uit het falen van Larva Labs om extra functies aan hun NFT's toe te voegen om een ​​veranderend NFT-landschap te weerspiegelen. Bijvoorbeeld, populaire non-fungible tokenprojecten zoals Bored Ape Yacht Club (BAYC) stellen Bored Ape NFT-houders in staat om hun collectie te leasen als merkambassadeurs, naast andere commerciële use-cases.

Larva Labs moet vier jaar later nog richtlijnen voor punkgebruik bieden

Sommige experts op het gebied van IE-wetgeving merken op dat hoewel de maker van CryptoPunk vier jaar geleden geen richtlijn heeft gegeven over hoe om te gaan met de Punks, dergelijke voorzieningen nodig zijn in de huidige NFT-wereld.

In de loop der jaren zijn er verschillende suggesties geweest om het licentieprobleem aan te pakken, maar Larva Labs moet de algemene voorwaarden met betrekking tot het gebruik van CryptoPunks nog bijwerken.

Afgezien van het opwerpen van vragen of Punk-houders het project zullen verlaten, zorgde het prijskaartje van $ 10 miljoen ervoor dat de crypto-gemeenschap zich afvroeg of de verkoper ook de koper is.

“Wat als de koper ook de verkoper is?” gaf een Twitter-gebruiker commentaar. Anderen zagen het als een "historische verkoop [waarover] zal worden geschreven in de NFT-geschiedenisboeken."