Ethereum blijft sterk na de marktcrash van vrijdag

 

Ether (ETH) zal deze week waarschijnlijk zijn uitverkoop verlengen, aangezien het rond het kritieke steunniveau van $ 4.000 zweeft. Op 6 december daalde de prijs van Ethereum met meer dan 5,50% tot een intraday-dieptepunt van $ 3.913.

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, heeft zijn visie uiteengezet voor een "plausibele routekaart" voor ETH2, waarin hij een toekomst beschrijft waarin het grootste smart-contractplatform zijn schaal kan vergroten en tegelijkertijd aan hoge eisen voor “trustlessness” en censuurbestendigheid kan voldoen.

Buterin stelde een gedachte-experiment voor over hoe de gemiddelde grote blockchain - gekenmerkt door een zeer hoge blokfrequentie, grote blokgrootte en duizenden transacties per seconde - nog steeds als voldoende betrouwbaar en censuurbestendig kan worden beschouwd in een maandagartikel getiteld "Endgame". De duidelijke afweging voor dit schaalbaarheidsniveau is de gecentraliseerde productie van blokken. De voorstellen van Buterin, zoals weergegeven in de blogpost, gaan niet in op de kwestie van centralisatie, maar bieden wel een routekaart voor uitvoering.

De handelsmogelijkheden in ETH worden steeds verder uitgebreid. Op de beurzen voegen micro Ether-futures zich bij crypto-derivatenproducten zoals micro-Bitcoin-futures, Bitcoin-futures en opties op Bitcoin-futures en Ether-futures. De Chicago Mercantile Exchange Group, een belangrijke markt voor derivaten, heeft onlangs zijn cryptodiensten uitgebreid met een micro Ether-futures-instrument.

Ether staat stevig op plaats 2 op de cryptoranglijst naar marktkapitalisatie. De Ether koers staat, op het moment van publiceren, op $ 4406.

 

Bron: https://coinmarketcap.com/currencies/ethereum/

Belangrijkste leerpunten

  • Ethereum 2.0 voorziet in een toekomst waarin 's werelds grootste smart-contractplatform kan opschalen met behoud van een hoog niveau van vertrouwen en censuurresistentie. Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin legt zijn visie op Ethereum 2.0 uit. Het project is eind 2020 gelanceerd. Ethereum zal met deze upgrade een proof-of-stake-consensussysteem aannemen.
  • MAANDAG zei de CME Group dat het een klein Ether (ETH)-futurescontract had gecreëerd met een contractgrootte van 0,1 ETH, waardoor institutionele en individuele handelaren een andere Ether-blootstellingsoptie kregen. De in contanten afgewikkelde micro-ETH-derivatenhandel onder de Globex-code METZ1 voegt zich bij het andere aanbod van crypto-derivaten, waaronder micro-Bitcoin (BTC)-futures, Bitcoin-futures, Bitcoin-opties en Ether-futures.
  • Niet alleen is van de hele marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies voor miljarden dollars weggevaagd, maar twee spectaculaire aanvallen hebben ook geleid tot de diefstal van meer dan $300 miljoen. Toch is Ethereum hersteld van de meeste van zijn verliezen.
  • Volgens een recent wetenschappelijk rapport kan Ether een superieure waardeopslag zijn ten opzichte van Bitcoin. Academici van Australische universiteiten zeiden dat, hoewel Bitcoin lof heeft gekregen voor het hebben van anti-inflatie-eigenschappen die vergelijkbaar zijn met goud, nieuwe verbeteringen aan de Ethereum-blockchain een stap verder zijn gegaan door ETH deflatoir te maken.
  • Terwijl de Bitcoin koers sinds begin 2021 met ongeveer 94% is gestegen, is de Ethereum koers met meer dan 540% gestegen, in navolging van een trend die in 2020 begon. Terwijl de uiteindelijke normalisering van het monetaire beleid neerwaartse druk uitoefent op Bitcoin als een vorm van digitaal goud, beweert JP Morgan dat Ether, dat zijn waarde ontleent aan toepassingen zoals DeFi, gaming, niet-vervangbare tokens en stablecoins, mogelijk beter bestand is tegen deze tegenwind.

Hoe doet Ethereum het op de cryptomarkt?

Rang: #2

Marktkapitalisatie: $ 483.591.348.846

Totaal aanbod: 118.629.452 ETH

Circulerend aanbod: 118.629.452 ETH

24 uur verhandeld volume: $ 24.427.715.107 ETH

Omhoog of omlaag (7d): -5,88%

Omhoog of omlaag (24 uur): 0,14%

 

Technische indicatoren van Ethereum

Hier zijn de technische indicatoren van ETH.

 

Bron: https://www.interactivecrypto.com/Technical-Analysis/eth-usd

Ethereum koers analyse 2021

Laten we eens kijken naar de ETH-grafiek op verschillende tijdframes en kijken of we de volgende zet kunnen voorspellen.

Weekgrafiek van Ethereum

Ethereum koers grafiek 

Als we naar de weekgrafiek kijken, zien we een stijgend kanaal. De koers ketste af van de bovenkant van het kanaal in de vorige maand en begon de nieuwe maand met een bearish beweging. De markt corrigeerde zichzelf en de stieren slaagden erin de marktprijs boven de $ 4000 psychologische steun te houden. Een breuk onder het kanaal kan een nieuwe daling veroorzaken richting $ 3000. Maar zolang de koers zich in het stijgende kanaal blijft consolideren, zijn de stieren hoopvol op een nieuw hoogtepunt boven de $5000.

Daggrafiek van Ethereum

Ethereum koers dag-grafiek 

Als we naar de dagelijkse grafiek kijken, zien we een sterke afwijzing van de steun van het stijgende kanaal en de psychologische steun van $ 4000. De stieren houden de koers boven de $ 4000 en zijn hoopvol op een beweging naar een nieuw hoogtepunt. Dagelijks blijft het marktsentiment sterk bullish vanwege de steun van $ 4000. We zouden tegen het einde van dit jaar een nieuwe all time high boven $ 5000 kunnen zien.

4 uur grafiekverdeling van Ethereum

Ethereum koers 4-uur grafiek 

Als we naar de 4h-grafiek kijken, kunnen we de sterke afwijzingen van de steunzone opmerken. Niet alleen dat, de prijs en RSI hebben een bullish divergentie gecreëerd rond de $ 4000 steun, wat wijst op een bijna bullish impulsieve beweging. De markt schommelt voorlopig boven de $ 4000.

Conclusie

De groei van de hoeveelheid ETH gevangen in slimme contracten correleert met het afnemende saldo van Ether op beurzen. De uitbreiding van de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) is aangewakkerd door slimme contracten. De komst van DeFi heeft nieuwe methoden geopend om deel te nemen aan het cryptocurrency-ecosysteem, zoals leningen en yield-farming, evenals alternatieven voor gecentraliseerde exchanges. Als gevolg hiervan zal het activum, naarmate het ouder wordt, voor een langere tijd in het Ether-ecosysteem blijven in plaats van op beurzen.