Citadel CEO denkt dat op Ethereum gebaseerde crypto Bitcoin (BTC) zal vervangen

Ethereum vs Bitcoin 

De CEO van Citadel, miljardair Kenneth Griffin, heeft opgemerkt dat een door Ethereum aangedreven crypto in de toekomst waarschijnlijk Bitcoin (BTC) zal onttronen. Het bedrijf van Griffin is een hedgefonds dat meer dan 40 miljard USD aan vermogen beheert.

Tijdens een top georganiseerd door The New York Times, merkte Griffin op dat "de volgende generatie cryptocurrencies" zal draaien rond een "op Ethereum gebaseerde" valuta in plaats van BTC.

Volgens hem biedt de op een na grootste blockchain betere "transactiesnelheden" terwijl de kosten voor het verzenden van transacties via het netwerk laag blijven. Tegen de huidige tarieven is het ETH-aangedreven netwerk iets sneller dan Bitcoin.

Ethereum heeft bijvoorbeeld ongeveer vijf minuten nodig om een ​​transactie te voltooien, terwijl dat bij Bitcoin 40 minuten duurt.

Vermoedelijk rekende de CEO van Citadel op hoge transactiesnelheden door Ethereum te verplaatsen van een proof of work (PoW) -systeem zoals het BTC-gestuurde netwerk naar een proof of stake (PoS) -platform. Ethereum verwijst naar zijn PoS-versie wanneer het definitief overschakelt naar Ethereum 2.0 of Eth2. Afgezien van een verhoging van de transactiesnelheden, brengt Eth2 lage transactiekosten met zich mee.

Bitcoin is niet commercieel levensvatbaar en Blockchain kan de "meeste problemen" niet oplossen

De directeur van de Citadel heeft bij sommige gelegenheden zijn bedenkingen geuit ten aanzien van de leidende cryptovaluta. Volgens Griffin is Bitcoin niet commercieel levensvatbaar. Hij waardeert echter de kracht van de blockchain technologie ervan. Maar het kan niet de oplossingen bieden die we nodig hebben 'voor de meeste problemen'.

Griffin merkte op dat, ondanks individuen die zich richten op nieuwe creaties, enige "passie misplaatst" is, vooral wanneer het om virtuele valuta gaat.

Tijdens zijn toespraak op het door de NYT georganiseerde evenement merkte de directeur op dat crypto "een aantal problemen" niet heeft opgelost. Hij noemde een hoog elektriciteitsverbruik en het gebruik ervan bij fraude.

Het kost ongeveer 4,1 USD voor elke transactie op het door BTC aangedreven netwerk, terwijl Mastercard, American Express en Visa tussen 1,4 en 3,5 procent per transactie in rekening brengen. Dat is niet alles. Een pinpas toeslag is ongeveer 0,5 procent.

Afgezien van de hoge kosten, draagt ​​het netwerk ook enorm bij aan de aantasting van het milieu in vergelijking met andere vormen van betalingen die 'vandaag de dag in totaal worden gebruikt'.

Een enkele BTC-transactie heeft dezelfde CO2-voetafdruk als meer dan 2 miljoen Visa-transacties

Gegevens over het energieverbruik van Bitcoin tonen aan dat een enkele BTC-transactie schadelijke gassen uitstoot die gelijk zijn aan de gassen die vrijkomen bij meer dan twee miljoen transacties op conventionele platforms zoals Visa. Daarentegen is het bijna onmogelijk om de negatieve impact te kwantificeren die wordt veroorzaakt door financiële instellingen zoals banken.

BTC-mijnbouwactiviteiten worden gewaardeerd voor het nuttig gebruiken van overtollig vermogen en andere goedkope energievormen die anders ongebruikt zouden blijven.

Terwijl hij reageerde op de vraag of hij in de begindagen niet in crypto had geïnvesteerd, zei Griffin dat de cryptocurrency-trein "in zekere zin nog steeds in het station" is, wat impliceert dat de crypto-industrie nog in de kinderschoenen staat en dat er nog een lange weg te gaan is. .

Terwijl Griffin gokt op Ethereum om de leidende cryptocurrency te produceren in de volgende generatie crypto's, bereikte de Ethereum Name Service (ENS) een paar dagen na het uitvoeren van een airdrop een waardering van een miljard dollar. ENS biedt een gedistribueerde manier om het internet te doorkruisen.

Je hebt tot 4 mei 2022 om je gratis ENS-tokens te claimen

Op maandag deze week gaf ENS haar gebruikers gratis tokens van de governance-munt van het platform. Het totale aantal munten dat werd gedropt, vergaarde binnen de dag een waardering van bijna 600 miljoen USD.

Twee dagen later overschreed hun marktkapitalisatie de grens van $ 1 miljard. Ondanks dat het token probeert de juiste prijs te vinden, verandert het van eigenaar voor 55 USD. Op het moment van schrijven was de marktkapitalisatie van de ENS-token gedaald tot iets meer dan $ 800 miljoen.

 

De gratis tokens zijn per 31 oktober naar alle ENS-naamhouders gegaan. In aanmerking komende individuen hebben tot 4 mei volgend jaar om hun deel op te eisen. Merk op dat de tokens bedoeld zijn om een ​​gedecentraliseerde autonome organisatie of DAO van stroom te voorzien. De DAO kan stemmen over hoe de treasury wordt gebruikt, over prijzen en over andere zaken die van invloed zijn op het ENS-protocol.

ENS kan worden gezien als een domeinnaamservice (DNS) aangedreven door Web 3. ENS gebruikt echter censuurbestendige .eth-domeinen, waardoor het een superieure versie van DNS is.

Een ENS-naam kan ook worden gebruikt als adres voor het verzenden of ontvangen van ETH of activa die worden aangedreven door het ethereum netwerk.

Volgens Nick Johnson, de oprichter van ENS, stelt het ENS-token het project in staat zichzelf te financieren in plaats van afhankelijk te zijn van subsidies.