Ethereum NFT-liefhebbers besteden $ 7 miljoen aan NFT's die ze nog nooit hebben gezien

Non FungibleTokens (NFT) 

Vorige week hebben liefhebbers van Ethereum NFT’s (non-fungible token) ongeveer $ 7 miljoen gestopt in NFT's die naar verwachting pas in december 2021 zullen worden onthuld. De NFT’s zijn het werk van Tyler Hobbs, die ook bekend staat om de "Fidenza" virtuele kunstwerken.

In augustus van dit jaar bracht een NFT op de Fidenza-collectie meer dan 3 miljoen USD op. De totale collectie wordt geschat op meer dan 150 miljoen USD.

De kunstenaar werkt aan een andere collectie genaamd 'Incomplete Control'. Hij streeft ernaar om het op 9 december openbaar te maken.

NFT-diehards hebben al 1.800 ETH geïnvesteerd in 'gouden tokens', die zijn gekoppeld aan de “incomplete controle”-NFT's die ze nog moeten zien. Interessant is dat de verkoop minder dan 24 uur duurde.

De duurste NFT bracht ongeveer $ 322.756 (80 ETH) op, met de goedkoopste die van eigenaar wisselde op iets meer dan $ 120K (30 ETH).

Incomplete Control wordt onthuld in New York bij Bright Moments gallery. Volgens de kunstenaar richt zijn nieuwe collectie zich op de verschillen tussen het digitale en analoge tijdperk.

Je moet fysiek aanwezig zijn om je NFT te ontvangen

Interessant is dat het NFT-muntevenement live zal zijn en dat iedereen met de gouden munten aanwezig moet zijn om ze in te wisselen voor een NFT. De collectie heeft als doel 100 niet-vervangbare tokens te slaan die de onaantrekkelijke kant van de analoge wereld belichten.

In een tweet schreef Hobbs dat hij "een beetje artistieke visie voor Incomplete Control wil delen. Om het snel te zeggen, dit werk gaat over imperfectie, tijd en continue ruimte.”

Hij voegde eraan toe dat hij "altijd geïnteresseerd is geweest in de aanwezigheid van imperfectie in de analoge wereld, en de relatieve afwezigheid daarvan in de digitale wereld."

Terwijl NFT-liefhebbers wachten tot 9 december om te zien wat ze hebben gekocht, hebben Tencent en Ant Group de beschrijving van NFT's op hun platforms gewijzigd. Volgens berichten van een Chinese media-outlet, Jiemian, verwijzen de twee bedrijven nu naar NFT’s als 'digitale verzamelobjecten'.

Hoewel China NFT's nog niet heeft opgenomen in de lijst met verboden cryptoproducten, hebben de regelgevers het gebruik van NFT's om marktsentimenten te stimuleren ontmoedigd. Dit lijkt ervoor te zorgen dat Tencent en Ant Group de banden met de naam “non fungible tokens” verbreken.

Tencent zei dat de wijziging bedoeld is om de vastberadenheid van het bedrijf om compliant te zijn, weer te geven. Aan de andere kant merkte Ant Group op dat de verschuiving in de beschrijving haar inzet toont om een ​​niet-gehypte NFT-markt te ondersteunen.

Chinese regelgevende instanties maken gebruik van NFT-platforms, 80% van Ethereum NFT's in handen van 17% van de adressen

Ant Group exploiteert een NFT-marktplaats die zich richt op NFT's van beroemdheden op Alipay. In het verleden heeft Alipay zijn NFT-voorwaarden bijgewerkt, waarbij gebruikers werden verplicht om NFT's zes maanden vast te houden voordat ze worden verkocht.

Onlangs suggereerden onbevestigde rapporten dat regelgevers Chinese technologiebedrijven hadden ingeschakeld die met NFT's werken. Dergelijke sit-downs doen zich voor wanneer regelgevers vinden dat bedrijven boven de wet opereren.

Onlangs gaf een rapport van Moonstream, een platform voor blockchain-analysebedrijven, aan dat 80 procent van de Ethereum NFT's in handen is van ongeveer 17 procent van de adressen. Moonstream bemonsterde tussen april en september van dit jaar meer dan 7.000.000 op Ethereum gebaseerde non-fungible token-transacties.

Volgens de analyse bestaan ​​NFT-walvissen uit exchanges en platforms die zich bezighouden met non fungible tokens zoals OpenSea en Nifty Gateway.

Het analyseplatform onthulde dat de overige 83 procent van de adressen tijdens de analyseperiode slechts "een handvol tokens" bevatten.

De Moonstream-analyse bevatte echter geen gegevens van door Ethereum aangedreven protocollen zoals Polygon. In het rapport onthulde het analysebedrijf dat het "9.292 NFT-contracten op 727.102 adressen" heeft gescand.

Het blockchain-analysebedrijf zei dat het NFT-ecosysteem nog steeds ruimte heeft voor particuliere beleggers, ondanks de "grote ongelijkheid" m.b.t. het eigendom van Ethereum NFT's.

Het rapport gaf echter aan dat "er een paar toetredingsdrempels zijn voor degenen die aan deze markt willen deelnemen."

Facebook-klokkenluider "Heeft crypto op het juiste moment gekocht"

Ander nieuws, Frances Haugen, een Facebook-klokkenluider en voormalig productmanager bij de sociale mediagigant, onthulde dat ze "crypto op het juiste moment kocht", waardoor haar leven "voor de nabije toekomst" comfortabel werd. Haugen deed de onthullingen tijdens een gesprek met de New York Times.

Vorige week doken er rapporten op die suggereerden dat de oprichter van eBay, Pierre Omidyar, het juridische team van de ex-Facebook-productmanager financierde. Onlangs onthulde Haugen een aantal bestanden die suggereren dat Facebook aandringt op "groei boven veiligheid".