Snoop Dogg adviseert actrice Reese Witherspoon over NFT’s en Ethereum DeFi-platforms leiden in Total Value Locked

 

Reese Witherspoon, een gerenommeerde Amerikaanse actrice, heeft zich aangesloten bij andere beroemdheden die overstappen naar het Ethereum non-fungible token (NFT) ecosysteem. De actrice kocht onlangs haar eerste Ethereum (ETH) munten.

Witherspoon maakte het nieuws maandag bekend. In een tweet zei ze ook dat ze geïnteresseerd is om kennis te nemen "over geweldige vrouwen die NFT's maken".

Haar toetreding tot de NFT sector kwam echter na advies van een mede-beroemdheid, Snoop Dogg. In de NFT-wereld gebruikt Dogg de naam 'Cozomo de Medici' en zijn NFT-collectie wordt geschat op meer dan 17 miljoen dollar.

Coinbase treedt in de voetsporen van Binance en FTX.US

De NFT-manie heeft zich inmiddels verspreid van beroemdheden naar exchanges. Zo heeft Coinbase onlangs aangekondigd dat het op Ethereum gebaseerde NFT's gaat ondersteunen. De marktplaats, genaamd "Coinbase NFT", zal de handel in NFT's mogelijk maken.

Coinbase voorspelt dat het platform voor eind 2021 operationeel zal zijn. Volgens Coinbase ontbreekt het de huidige soort NFT-marktplaatsen aan gebruikerservaring.

Als zodanig merkte de crypto-exchange op dat zijn markt niet alleen "toegankelijker" zou zijn, maar ook "intuïtieve interfaces zou krijgen om complexiteit te verminderen."

De introductie van een Coinbase NFT-marktplaats komt op de hielen van FTX.US die een soortgelijk aanbod voor NFT's aankondigt op basis van de Solana-blockchain. Binance heeft al een NFT-marktplaats die het in juni lanceerde. Het aanbod is gericht op het verlagen van de transactiekosten.

Meer dan crypto-exchanges en beroemdheden die overstappen naar de NFT-scene, zijn bestaande NFT-makers op zoek naar meer toepassingen.

Yuga Labs, de makers van het Bored Ape NFT-project, tekende bijvoorbeeld een contract met Guy Oseary, een tech-investeerder, om vleugels uit te slaan naar andere gebieden zoals televisie, videogames, muziek en film.

Naast het domineren van de NFT-ruimte, verslaat Ethereum ook andere blockchains op het bedrag dat is vergrendeld op gedecentraliseerde financiële (DeFi) -protocollen.

De Total Value Locked of TVL in DeFi-platforms over verschillende topblokketens is gestegen tot meer dan $ 200 miljard. Met name in 2021 is deze waarde met meer dan 800 procent omhooggeschoten. Aan het begin van het jaar lag het bedrag iets boven de 21 miljard USD. Nu staat het op 204 miljard dollar.

Ethereum leidt met meer dan $ 140 miljard, Binance volgt op de voet met $ 20 miljard

Volgens gegevens van Defillama domineert Curve, een DeFi-protocol, de scene met een TVL van bijna 16 miljard USD en een dominantiepercentage van 7,75 procent op het moment van schrijven. Merk op dat het protocol beschikbaar is op andere netwerken zoals Polygon en Avalanche.

 

AAVE (AAVE), MakerDAO (MKR), Instadapp (INST), Wrapped Bitcoin (WBTC) en Compound staan ​​respectievelijk op de tweede, derde, vierde, vijfde en zesde plaats. Hun TVL bedraagt ​​momenteel respectievelijk $ 14,76 miljard, $ 13,62 miljard, 11,95 miljard, 11,56 miljard en 10,27 miljard.

 

Afgezien van Curve en AAVE, draaien de andere top zeven DeFi-platforms uitsluitend op Ethereum. Bovendien controleren de drie toonaangevende DeFi-protocollen meer dan 27 procent van de totale TVL.

Ondanks de meer dan $ 200 miljard die wordt gedeeld tussen Binance, Harmony, Terra, Celo, Ethereum, Fantom, Solana, Arbitrum en Ethereum, neemt Ethereum de leiding met een dominantie van iets meer dan 69 procent. Dit vertegenwoordigt een totale waarde van meer dan $ 140 miljard.

Interessant is dat zijn naaste concurrenten, Solana en Binance, respectievelijk ongeveer $ 10 en $ 20 miljard in handen hebben.