Microsoft wendt zich tot Ethereum Blockchain om software-piraterij uit te roeien, London Upgrade verhoogt de capaciteit van Ethereum met 9%

 

Microsoft heeft onthuld dat het zich richt op het gebruik van de Ethereum-blockchain om illegaal gebruik van zijn producten uit te roeien. Met name sommige van zijn populaire producten, Microsoft Office en het Windows-besturingssysteem, staan ​​bovenaan het menu op piraterijnetwerken.

In een onderzoekspaper gepubliceerd door Microsoft in samenwerking met onderzoekers van Carnegie Mellon University en Alibaba, lijkt de softwaregigant een beloningssysteem te ontwikkelen dat wordt aangedreven door blockchain-technologie. Het systeem is bedoeld om illegaal gebruik van populaire softwareproducten van Microsoft te ontmoedigen.

Met de titel "Argus: A Fully Transparent Incentive System for Anti-Piracy Campaigns", wil het softwarezwaargewicht de Ethereum-blockchain gebruiken om prikkels te decentraliseren en de informatie van klokkenluiders m.b.t. piraterij te beschermen.

In de krant merkten de onderzoekers op dat het systeem voor gedistribueerde beloningen ook een groep "onvermijdelijke obstakels overwint om de veiligheid te garanderen ondanks volledige transparantie".

"Bewijs van lekkage" beschermt klokkenluiders

De krant voegde eraan toe dat het systeem kan verwijzen naar de bron van illegale inhoud. Een van de kenmerken is wat onderzoekers 'bewijs van lekkage' noemen. De functionaliteit stelt het systeem in staat om de informatie over informanten te verbergen.

De onderzoekers wezen ook op de hoge transactiekosten die worden gemaakt op de Ethereum-blockchain. Volgens de krant heeft Argus de "kosten voor het melden van piraterij" verlaagd door verschillende operaties te verbeteren.

Het heeft bijvoorbeeld geschat dat de rapportagekosten gelijk zijn aan "het verzenden van ongeveer 14 ETH-overdrachtstransacties". Volgens de onderzoekers zou dat hetzelfde zijn als 'duizenden transacties'.

Terwijl Microsoft werkt aan het actualiseren van zijn anti-piraterijproject op de door ETH aangedreven blockchain, plukt het netwerk al de vruchten van zijn recente London upgrade. Zo is het gemiddelde dagelijkse gasverbruik op het platform sinds de upgrade met ongeveer negen procent gestegen.

 

Volgens Etherscan zijn de waarden met meer dan 8 miljard gestegen van 92 naar meer dan 100 miljard. Interessant is dat het gemiddelde dagelijkse gasverbruik een beeld schetst van hoe actief het netwerk is in plaats van de hoogte- en dieptepunten in transactiekosten.

Buterin schetst 3 redenen waarom de capaciteit met 9% is toegenomen

Ook toont de stijging een toenemende Ethereum-netwerkcapaciteit. Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, gaf op sociale media ruwe schattingen van de toename.

In een Reddit-bericht zei Buterin dat de toename van de capaciteit deels te wijten is aan de Ethereum London-hardfork die de start van de Ethereum-ijstijd vertraagt.

De ijstijd van het netwerk beïnvloedde bloktijden. Nu kan de Ethereum-blockchain een bloktijd van iets meer dan 13 seconden aan.

De nieuwe bloksnelheid is ongeveer drie procent hoger en draagt ​​​​3% bij aan de totale netwerkcapaciteit van negen procent.

Dat is niet alles. De mede-oprichter van Ethereum onthulde dat de toename van de capaciteit te wijten was aan een efficiënter gebruik van blokruimte. Interessant genoeg was het rendement gekoppeld aan het gebruikte gas.

Voor de Ethereum-hardfork had de blockchain bijvoorbeeld 15.000.000 ingesteld als de maximale gaslimiet. Na de Ethereum-upgrade werd de limiet echter de basis.

Zoals Buterin uitlegde, betekent de verschuiving "dat als het gemiddelde gasverbruik […] lager is dan 15 miljoen, de basisvergoeding" krimpt om het gemiddelde terug te brengen tot 15 miljoen. De verschuiving van 15M als de limiet naar de basis, verhoogde de Ethereum-netwerkcapaciteit met ongeveer 2-3 procent.

Buterin merkte verder op dat de derde grote bijdrage aan de toename van de capaciteit van het platform een ​​imperfecte formule is die is geïntroduceerd door de London upgrade. Volgens Buterin werkt de formule die de 50 procent aan te verbranden vergoedingen berekent niet altijd zoals bedoeld.

Capaciteit was "onbedoeld verhoogd", meer dan $ 22 miljard aan ETH vergrendeld in Ethereum 2.0

De mede-oprichter van Ethereum verdedigde de imperfectie en merkte op dat de formule een balans moet vinden tussen rekenkunde en geometrie (berekening van kosten en blokgrootte).

Buterin onthulde dat blokken nu voller zijn dan vóór de Ethereum-hardfork, wat bijdraagt ​​​​aan "de onbedoeld […] verhoogde capaciteit".

 

Terwijl de effecten van de Ethereum London hard fork nog steeds voelbaar zijn, ziet Ethereum 2.0 ook dat er meer ETH wordt gebruikt voor staking en een toename van het aantal validators. Op het moment van schrijven was het totale bedrag dat was ingezet voor staking bijna zeven miljoen ETH op 6.935.194, terwijl het aantal validators momenteel op 209.782 staat.

Drie weken geleden was de hoeveelheid ETH opgesloten in Ethereum 2.0 6,6 miljoen, terwijl het aantal validators net 200.000 bereikte. Momenteel is de totale ingezette ETH ongeveer 22,7 miljard dollar waard tegen een prijs van $ 3283 per munt.