London Hard Fork gaat eindelijk live, Ethereum Netwerk verbrandt bijna $ 400 ETH per uur, Buterin "meer zelfverzekerd"

London hard fork 

Op 5 augustus 2021 ging de langverwachte Ethereum-hardfork, bijgenaamd 'London', officieel live op de Ethereum-blockchain. De upgrade introduceerde verschillende functies die zijn gebundeld in vijf EIP's (Ethereum Improvement Proposals), EIP 1559, 3554, 3529, 3198 en 3541. Enkele van de belangrijkste componenten in de EIP's zijn gericht op transactiekosten en gebruikerservaring.

Met EIP 1559 kan het netwerk bijvoorbeeld automatisch beslissen over de kosten van het uitvoeren van een transactie. Het voorstel is gericht op het oplossen van de stijgende gaskosten en onder andere het beheersen van de basisvalutavoorziening van het netwerk.

EIP 3554 daarentegen stelt de activering van een tijdbom uit, die bedoeld is om ETH-mining moeilijker te maken. Een toename van mijnbouwmoeilijkheid is bedoeld om miners te ontmoedigen om de keten te ondersteunen zodra de op een na grootste blockchain verschuift van PoW (Proof of Work) naar PoS (Proof of Stake) consensusmechanisme.

De invoering hiervan werd verschoven naar begin december van dit jaar. Dit geeft aan dat een PoS-aangedreven Ethereum-netwerk (Ethereum 2.0) waarschijnlijk tegen het einde van dit jaar live gaat.

EIP 3529, EIP 3198, EIP 3541 Focussen op ontwikkelaarsbeloningen, Dapps en de EVM

EIP 3529 gaat over prikkels voor ontwikkelaars. EIP 3198 en EIP 3541 richten zich respectievelijk op de efficiëntie van gedecentraliseerde apps (Dapps) en wijzen toekomstige verbeteringen op de EVM (Ethereum Virtual Machine).

Interessant is dat het nieuwe transactiekostenformaat in EIP 1559 al actief is. Onder de vele effecten op de Ethereum-vergoedingen, heeft het een functie geactiveerd die een deel van de verzamelde vergoedingen verbrandt.

Bijvoorbeeld, ongeveer 14 uur nadat het live ging, verbrandde de ETH-aangedreven blockchain in totaal meer dan 3.000 ETH. Sommige tellers zoals Etherchain schatten dat de gemiddelde kosten die per minuut worden verbrand iets boven de 2 ETH per 60 seconden liggen. Destijds werd dit geschat op ongeveer $ 6.5K per minuut.

 

Op uurbasis komt dat neer op bijna $ 400.000. Op het moment van schrijven was de cumulatieve kostenbesparing 5.449 ETH volgens Ultrasound.money. Op het moment van schrijven was de inmiddels verbrande ETH-waarde meer dan $ 15,6 miljoen tegen een prijs van $ 2.858 per munt.

OpenSea verbrandt $ 1,6 miljoen terwijl Tether $ 683K verbrandt in 24 uur

De top vijf platforms met de hoogste brandsnelheid in de afgelopen 24 uur zijn OpenSea die $ 1.606.196 aan ETH heeft verbrand (562 ETH), COVIDPunks $ 1,5 miljoen (527 ETH), Uniswap V2 $ 1,02 miljoen (359 ETH), Axie Infinity $ 905K ( 317 ETH), en Tether $ 683.062 (239 ETH).

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, noemde de upgrade een succes en voegde eraan toe dat het zijn vertrouwen in het begin van Ethereum 2.0 een boost gaf.

Buterin vertelde Bloomberg dat de EIP over transactiekosten het "belangrijkste onderdeel" van de hele upgrade was. De mede-oprichter zei ook dat de upgrade het "veel gemakkelijker maakt om een ​​transactie te verzenden die in het volgende blok wordt opgenomen, en dat is erg belangrijk voor de gebruikerservaring."

Hij verwees naar een nieuw blokgroottemechanisme dat verschuift van vaste naar variabele blokgroottes. Zo kan een blok groter of kleiner worden, afhankelijk van het aantal transacties. Dientengevolge vermindert het congestie op het netwerk en draagt ​​zo bij aan een hogere transactiesnelheid.

Op sociale-mediaplatforms was de ETH-gemeenschap blij met de harde vork, vooral het gedeelte over vergoedingen. Een Twitter-gebruiker feliciteerde bijvoorbeeld "iedereen die EIP 1559 mogelijk heeft gemaakt. Enorme overwinning voor Ethereum,” zeiden ze.

Dit is wat Raoul Pal van Global Macro Investor en CEO van Realvision denkt over de laatste ETH update:

 

De Amerikaanse regering geeft de voorkeur aan PoW boven PoS-systemen

Bloomberg Crypto merkte op dat het beste nog moet komen, aangezien de "Ethereum-blockchain goed in staat is om een ​​nog grotere upgrade door te voeren om het energieverbruik met 99% te verminderen."

Anderen grepen echter het moment aan om hun ongenoegen te uiten over het besluit van de Amerikaanse regering om PoW te verkiezen boven PoS-platforms. @NeerajKA twitterde dat "het Witte Huis ervoor kiest om Proof of Work te steunen in plaats van Proof of Stake, in de wet."

De Twitter-gebruiker reageerde op last-minute wijzigingen in het infrastructuurplan van de Amerikaanse regering. Hoewel het grootste deel van het plan niets met crypto te maken heeft, is het gericht op het verkrijgen van $ 28 miljard door cryptotransacties te belasten.

Bovendien lijkt het wetsvoorstel cryptocurrency-rapportageregels te introduceren die sommigen als "onwerkbaar" beschouwen. Met name probeerden de last-minute wijzigingen PoW-deelnemers uit te sluiten en PoS-validators en andere spelers bloot te stellen aan de "onwerkbare" rapportageregels.

Terwijl sommigen de amendementen "belachelijk" vonden, zeiden anderen dat, als ze worden aangenomen, ze "grote gevolgen zullen hebben voor de ontwikkeling van cryptocurrency in Amerika."