Ethereum Whale slokt CryptoPunk NFT's op, Gary Vanerchuck besteedt $ 3,7 miljoen

CryptoPunks 

Er is een Ethereum (ETH) walvis gespot die CryptoPunk non-fungible tokens (NFT's) verzamelt. Vrijdag kocht de walvis meer dan 100 van de NFT's. Hij betaalde tussen 24 en 29 ETH voor elk stuk, wat leidde tot een totaal van meer dan zes miljoen USD.

CryptoPunk NFT's zijn punkachtig ogende verzamelobjecten met gepixelde kenmerken. De NFT-collectie bevat in totaal 10K van dergelijke afbeeldingen.

Ondanks dat ze over het algemeen korrelig zijn, heeft elke afbeelding unieke kenmerken. Punks kunnen mens, zombie, aap of buitenaards wezen zijn. Menselijke punkers zijn echter de zeldzaamste.

Afgezien van de walvis stak Gary Vaynerchuk, een mediamagnaat, 1.600 ETH of $ 3,7 miljoen in een CryptoPunk NFT. De transactie van Vaynerchuck was gemakkelijk te volgen omdat hij de Ethereum Name Service (ENS) gebruikt. Ook begaf de mediamagnaat zich op Twitter om de nieuwe Punk aankoop aan te kondigen.

Vaynerchuk is geen onbekende voor NFT's en cryptocurrencies. Onlangs lanceerde hij VeeFriends, een NFT-project. In mei vertelde de wijnblogger aan een crypto-media-kanaal dat hij erin zit voor de winst op de lange termijn.

Vaynerchuk kocht Punk nummer 2140, en zijn prijs was de vierde duurste die op een Punk werd betaald sinds hun creatie in 2017. Ook was het 1600 ETH-bod van de mediamagnaat op de Punk de op één na hoogste in de recente punk-aankoopwaanzin.

Vaynerchuk leeft mee met 'nieuwsgierigheid of cynisme' van critici

Toen hem werd gevraagd om commentaar te geven op mensen die misschien denken dat hij geld heeft verspild aan een gepixelde afbeelding, zei de wijnblogger dat hij extreem "zelfverzekerd" is m.b.t. niet-vervangbare tokens. Ook zei hij dat hij meevoelt met zijn critici vanwege hun 'nieuwsgierigheid of cynisme'.

Na de aankoop van Vanerchuk kocht een andere NFT-shopper CryptoPunk-nummer 5217 voor 2.250 ETH, wat overeenkomt met ongeveer 5.400 miljoen Amerikaanse dollar.

De koopwoede van de walvis omvatte een zombie die iets meer dan twee miljoen dollar of 850 ETH opbracht. Maar deze Punk was niet de duurste CryptoPunk NFT die gisteren werd gekocht.

Hoewel het nog niet duidelijk is wat de NFT-koopwoede heeft veroorzaakt, heeft tijdschrift the New Yorker mogelijk een rol gespeeld. Onlangs plaatste de publicatie een artikel over NFT-clubs.

Ondanks dat er in totaal 10.000 CryptoPunks zijn, blijft hun handel actief vanwege een levendige secundaire markt.

De Punks bestaan ​​al sinds 2017 en hun makers gaven ze aanvankelijk gratis weg. Sinds hun oprichting hebben Punks ongeveer 573 miljoen USD aangetrokken, wat overeenkomt met 232.000 ETH.

Fractionalisatie maakt het mogelijk om voor minder een NFT te bezitten

De koopwoede van CryptoPunk op vrijdag gebeurde op een moment dat steeds meer projecten niet-vervangbare tokens willen fractioneren. Voordat dergelijke projecten begonnen, moesten NFT-beleggers het volledige bedrag betalen om een ​​NFT te claimen.

Met fractionering kan een belegger echter een NFT bezitten door een fractie van de totale prijs te betalen. Sommige projecten die zich richten op NFT-fractionering zijn Unicly, Otis en Fractional.

Fractional is van mening dat het fractioneren van een NFT de makers ervan kan helpen de waarde ervan op de markt te testen. Makers kunnen bijvoorbeeld 20 procent van het stuk verkopen om te helpen bij het bepalen van de prijs.

Volgens Daofi zal fractionering de NFT-industrie helpen de liquiditeit op secundaire markten te vergroten en hun bruikbaarheid te vergroten.

Anderen zoals Lavinia Osbourne denken dat NFT's een geweldige manier zijn voor vrouwen om lid te worden van de door mannen gedomineerde crypto-sector. Osbourne, de oprichter en gastvrouw van Women in Blockchain Talks, is van mening dat de Corona-pandemie mogelijk meer vrouwen in de industrie heeft geduwd.

Onlangs hebben meer mediakanalen het licht op NFT's laten schijnen. Volgens Osbourne maakt dit cryptocurrency "meer herkenbaar" voor individuen in de conventionele creatieve industrie.

Meer dan 10.000 Stoner Cats verkocht in minder dan 35 minuten

Stoner Cats

De oprichtster van de Women in Blockchain Talks prees NFT-aankoopactiviteiten die door de media worden belicht.

In een gesprek met een crypto-media-outlet zei ze dat het zulke verhalen zijn die meer mensen nieuwsgierig maken naar "hoe ze betrokken kunnen raken" en geld kunnen verdienen. Ze voegde eraan toe dat "NFT's een goede manier zijn om mensen de crypto-sector in te lokken."

De opmerkingen van Osbourne houden waarschijnlijk verband met de populariteit van Stoner Cats, een NFT-project dat is ontwikkeld door actrice Mila Kunis. Het project van Kunis bevat opmerkelijke figuren in de crypto-sector en Hollywood.

Enkele van de namen zijn Vitalik Buterin, Ashton Kutcher, Jane Fonda en Seth MacFarlane. Eerder deze week verkocht het project van Kunis meer dan 10.000 NFT's in minder dan 35 minuten. De verkoop leverde meer dan $ 8 miljoen op.

Helaas verstopte de verkoop de Ethereum-blockchain, wat leidde tot enorme verliezen. Gegevens van Dune Analytics gaven aan dat 344,4 ETH in waarde verloren ging als gevolg van mislukte transacties tijdens de verkoop. Behalve verliezen namen ook de gaskosten toe.