Zwitserse Bank biedt nu ETH 2.0-staking aan en grote Ethereum Hard Fork verwacht voor 4 augustus

Ethereum 2.0 

Sygnum Bank, een in Zwitserland gevestigde financiële instelling, heeft de Ethereum 2.0-stakingswereld betreden. De bank staat onder toezicht van de Zwitserse toezichthoudende autoriteit voor de financiële markten (FINMA). In een verklaring zei de bank dat deze nieuwe optie haar klanten in staat stelt om gebruik te maken  ETH 2.0 via het bankplatform van de instelling.

Het nieuws komt ongeveer acht maanden nadat de bank in november vorig jaar de handen ineen sloeg met Taurus Group, een fintech-bedrijf. Destijds onthulde de financiële instelling dat het werkt aan het aanbieden van ETH 2.0-staking aan zijn klanten.

Met de introductie van Ethereum-stakingservices, noemt de bank zichzelf de pionier van door FINMA gereguleerde financiële instellingen om het ETH 2.0-staking-ecosysteem te betreden.

Thomas Eichenberger, een executive bij de bank, merkte op dat Ethereum 2.0 staking "een kernelement is voor digitale activaportfolio's." Hij merkte op dat Sygnum een ​​gereguleerde, veilige en handige omgeving biedt om te communiceren met de Proof of Stake (PoS) -versie van Ethereum.

Sygnum biedt ook staking op Tezos

De executive voegde toe dat het aanbieden van Ethereum-stakingservices bijdraagt ​​aan de lijst van "aantrekkelijke [en] gereguleerde opbrengstgenererende producten" die zijn ontworpen om aan de behoeften van klanten te voldoen. De bank biedt ook stakingsdiensten aan op de Tezos-blockchain.

 Het biedt ook beloningen voor "deposito's met vaste termijn" waarbij een stablecoin betrokken is die wordt ondersteund door de door de overheid uitgegeven valuta van het land, de Zwitserse frank.

Hoewel de bank de bijdrage van Ethereum aan de verspreiding van gedecentraliseerde financiering op prijs stelde, merkte de bank op dat staking tot de topkeuzes behoort "voor langetermijnbeleggers in Ethereum".

Volgens het hoofd van de bank, Thomas Brunner, vergroot de interactie met Ethereum staking nu de kansen van klanten om mooie beloningen te ontvangen. Momenteel belooft Sygnum een ​​jaarlijkse procentuele opbrengst van maximaal 7 procent.

Bij de aankondiging van de ontwikkeling merkte de financiële instelling op dat de PoS-versie van Ethereum de efficiëntie en veiligheid van het netwerk zou verbeteren en tegelijkertijd de impact op het milieu zou verminderen. Bijgevolg positioneert de upgrade de Ethereum-blockchain zich op een beter traject voor toekomstige groei.

Meer dan 6 miljoen ETH-staking, Whale-staking 100K ETH

Momenteel bevat het Ethereum 2.0-contract meer dan 6,2 miljoen ETH-munten ter waarde van 14,7 miljard USD tegen de huidige marktkoers van $ 2.380 per munt.

ETH staking 

Onlangs deponeerde een enkele Ethereum-walvis ETH-munten ter waarde van $ 500 miljoen (100K ETH) in het ETH 2.0-contract.

De toetreding van Sygnum tot de stakingsactiviteiten valt samen met een recent rapport van JPMorgan. Het rapport suggereert dat de voortdurende upgrades van de Ethereum-blockchain waarschijnlijk binnen de komende vier jaar een stakingsindustrie van $ 40 miljard zullen ontsluiten.

Analisten van JPMorgan merkten op dat de huidige stakingsindustrie ongeveer 9 miljard dollar waard is. Ze zijn echter van mening dat er nog eens 20 miljard USD op komst is wanneer Ethereum staking volledig omarmt. Tegen 2025 zal Ethereum-staking ongetwijfeld de poorten openen naar een markt van $ 40 miljard.

Het JPMorgan-team zei ook dat Coinbase mogelijk een van de grootste begunstigden is die ongeveer 500 miljoen dollar per jaar binnenhaalt met staking tegen het einde van 2025.

Afgezien van Coinbase, voorspelt het team dat staking een "bron van inkomsten voor particuliere en commerciële eigenaren" is van virtuele valuta die wordt aangedreven door PoS-systemen.

Volgens de analisten wordt verwacht dat Ethereum-staking de staking-industrie een boost zal geven wanneer deze volwassen wordt. De ontwikkelaars van het platform zijn van plan om later dit jaar of begin volgend jaar volledig over te stappen van het huidige Proof of Work (PoW)-platform naar een PoS-aangedreven netwerk.

Maar er zijn risico's, Ethereum London Hard Fork nadert snel

Het is echter niet allemaal rooskleurig. Volgens het JPMorgan-team brengt staking zijn eigen risico's met zich mee. Het vereist bijvoorbeeld dat deelnemers geld op slot zetten voor een bepaalde periode waarbinnen ze niet toegankelijk zijn. Ook kunnen stakers het slachtoffer worden van kwaadwillende spelers.

Terwijl ETH 2.0 staking aantrekt, maakt zijn PoW-tegenhanger zich op voor een belangrijke harde vork. De London hard fork, zal naar verwachting volgende maand op 4 augustus worden gelanceerd. De upgrade maakt deel uit van de voorbereidingen voor het verwelkomen van Ethereum 2.0.

De hard fork heeft in totaal vijf voorstellen, ook wel EIP's (Ethereum Improvement Proposals) genoemd. Onder hen zijn EIP 2554 en EIP 1559. EIP 1559 is een omstreden voorstel omdat het een nieuwe vergoedingsstructuur met zich meebrengt die de inkomsten van ETH-miners verlaagt.

Aan de andere kant verplaatst EIP 3554 de moeilijkheidsgraad van de blockchain naar begin december van dit jaar. Ethereum-ontwikkelaars richten zich op het gebruik van de moeilijkheidsgraden om het voor miners moeilijk te maken om op de PoW-gestuurde blockchain te blijven waardoor de weg wordt vrijmaakt voor Ethereum 2.0.

Geïnteresseerd in Ethereum staking? Bij Bitvavo is staking veilig en kinderlijk eenvoudig, met een aantrekkelijk rendement.