Kim Kardashian promoot op Ethereum gebaseerde munt, Crypto Community reageert

 

Kim Kardashian, een beroemde influencer, zakenvrouw en model met meer dan 225 miljoen volgers, heeft haar Instagram account gebruikt om een ​​op Ethereum gebaseerde munt genaamd Ethereum Max te promoten. Kardashian voegt zich bij Floyd Mayweather en andere beroemdheden bij het promoten van de cryptocurrency.

Ethereum Max, ook wel ETH max genoemd, is een cryptocurrency die is gebouwd met behulp van de ERC-20-tokenstandaarden van Ethereum. Volgens de beschikbare informatie is het project ongeveer een maand oud. In haar Instagram-bericht vermeldde Kardashian niet dat ze de cryptocurrency persoonlijk bezit. In plaats daarvan plaatste ze:

"sharing what my friends just told me about the Ethereum Max token."

Dit werd gevolgd door een verklaring dat de projectontwikkelaars "400 biljoen tokens hebben verbrand - letterlijk 50% van hun admin-portemonnee die ze terug geven aan de hele E-Max-gemeenschap." Onder de post stond "#AD", waarmee werd aangegeven dat ze voor de post werd betaald. De korte geschiedenis en vermeldingen van spraakmakende beroemdheden leidden echter tot bezorgdheid over de legitimiteit ervan.

 

Helaas viel het niet goed bij de cryptocurrency-gemeenschap. In andere publicaties werd opgemerkt dat aanhangers van cryptoprojecten zoals Safemoon er niet in slaagden de aandacht van de zakenvrouw te trekken. Vorige maand plaatste Kardashian ook een Emax-gerelateerde advertentie op Instagram.

In mei van dit jaar postte Paul Pierce, een aanvaller van de Hall of Fame Boston Celtics, over het project op Twitter. Tijdens zijn vertrek uit ESPN merkte Pierce op dat Ethereum Max hem had geholpen om "meer geld" te verdienen in een maand dan hij "deed met jullie allemaal in een jaar".

Tijdens de Bitcoin-conferentie van dit jaar in Miami droeg Floyd Mayweather, een beroemde professionele bokser, een T-shirt met het Ethereum Max-merk. Het ging echter niet goed met hem, want hij werd uitgejouwd toen hij zei dat er "op een dag" een serieuze BTC-rivaal zou zijn. Het gerucht ging dat E-max ook de match van Floyd Mayweather met Logan Paul zou sponsoren.

Wat is Ethereum Max en hoeveel werd Kim betaald?

Ten eerste is de munt een ERC-20-token, wat inhoudt dat hij niet concurreert met Ethereum, en het is ook geen upgrade of een vork. Bovendien heeft het project geen connecties met Ethereum-ontwikkelaars. Een blik op hoe het project zijn munten distribueert, wordt beantwoord met projecties van nog te onthullen community-voordelen en een NFT-markt (niet-fungible token).

Volgens schattingen van Coindesk, een toonaangevende crypto-outlet, heeft Kardashian ergens tussen de $ 300K en $ 500K voor deze promotie ontvangen.

Terwijl Kardashian de Federal Trade Commission tevreden stelde door te onthullen dat het een betaalde post was, hadden de activiteiten van Pierce en Mayweather geen gesponsorde openbaarmaking. Gedeeltelijk betekent dit dat de twee mogelijk geïnteresseerd zijn in het project en niet zijn betaald om het te promoten. Maar aan de andere kant hebben ze misschien ook wel een betaling ontvangen, maar hebben ze die niet bekendgemaakt.

In 2018 legde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission de bokser bijvoorbeeld een boete op van $ 615K voor het posten over een frauduleuze crypto die bekend staat als Centra. Sommigen in de cryptogemeenschap merkten op dat Pierce's inspanningen om Ethereum Max te promoten de kwaliteiten hadden van een 'klassieke pump and dump'.

Een andere ongelukkige crypto-supporter antwoordde Pierce en zei:

"come on man, you're better than this. Maybe you do need ESPN if you're being paid to shill this… For anyone reading this, don't buy any of these Ethereum forks. The real Ethereum is the only one that will last."

Zijn de Ethereum Max-partnerschappen echt?

In een persbericht werd Ethereum Max naar voren geschoven als de exclusieve cryptocurrency tijdens het gevecht tussen Mayweather en Logan Paul. Het project claimde ook een samenwerking met Groot Hospitality in Miami. Hoewel deze twee partnerschappen misschien in aanbod waren, bereikten ze de volwassenheidsfase niet.

Er is bijvoorbeeld geen indicatie van een dergelijke deal op het door Fanmio gebouwde officiële platform voor de bokswedstrijd. Het Emax-persbericht linkt naar een andere webpagina. Volgens een follow-up van Coindesk gaf het project toe een "promotor te hebben ingeschakeld om een ​​exclusief beperkt aantal tickets te verkopen", en de promotor had geen banden met Fanmio. Het lijkt erop dat Ethereum Max een tussenpersoon heeft gebruikt om tokens om te zetten in Amerikaanse dollars voor ticketaankopen.

Begin deze maand brokkelde het partnerschap met Groot Hospitality af. In een tweet zei Groot Hospitality dat het "het gebruik van Ethereum Max-cryptocurrency als een vorm van betaling moest uitstellen ... vanwege [zijn] betalingsverwerker."

 

Op het moment van schrijven had de munt een 24-uurs handelsvolume van 8.979.586 USD en steeg met 234,8 procent in de afgelopen 30 dagen. Maar het daalde 58,9 procent in de afgelopen 14 dagen en -12 procent in de afgelopen 24 uur, volgens Coingecko.