De CEO van Tesla is het "vrijwel" eens met de mede-oprichter van Ethereum over een mogelijk DOGE-Ethereum-pact

 

De chief executive officer (CEO) van Tesla en SpaceX, Elon Musk, merkte op dat hij Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, steunde in zijn suggestie om de interactie tussen Dogecoin en Ethereum te vergemakkelijken met behulp van een brugfunctie.

Hoewel Musk de stap "vrijwel" helemaal steunt, denkt Buterin dat een dergelijke mogelijkheid "geweldig zou zijn". De mede-oprichter van Ethereum zei dit tijdens een gesprek met Lex Fridman, een onderzoeker op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) aan het MIT. Tijdens het interview merkte de onderzoeker de recente toegenomen aandacht op die Dogecoin van Musk krijgt. Fridman zei dat het een krachtig effect heeft als populaire figuren zoals de CEO van Tesla "aandringen op de ontwikkeling van een" virtuele valuta.

 

Hij wendde zich tot de mede-oprichter van Ethereum en vroeg of er "een manier is om die energie te benutten" voor de verbetering van Ethereum. In zijn reactie zei Buterin dat het "geweldig zou zijn" als Dogecoin "op de een of andere manier een brug wil slaan naar Ethereum." Volgens de mede-oprichter van Ethereum zou dit DOGE-investeerders hoge transactiesnelheden opleveren, vooral als er gebruik wordt gemaakt van loopring.

Loopring is een layer-two schaaloplossing die bovenop Ethereum is gebouwd. Het werkt als een gedecentraliseerde exchange en biedt onder andere lage transactiekosten en hogere transactiesnelheden. Buterin versterkte zijn standpunt door te zeggen dat zijn platform zich niet verzet tegen 'dog coins'. Hij voegde eraan toe dat het overbruggen van de twee cryptocurrencies ETH "een dog coin" zal maken, zelfs als het alleen "in spirit" is.

Musk wordt gewoon gedreven door zijn liefde voor honden, er is geen "diepe intentie".

Afgezien van het ontvangen van de DOGE-spirit, verwacht hij dat een "veilige Doge-naar-Ethereum" -verbinding meer voordelen zal hebben voor DOGE-gebruikers. Buterin voegde eraan toe dat wanneer het op een na grootste blockchain-platform schaalbaar wordt, Dogecoin-handelaren zullen profiteren van hoge transactiesnelheden tegen "zeer lage" kosten.

De mede-oprichter van Ethereum gaf ook commentaar op de sterke steun van Tesla CEO voor Dogecoin. Hij merkte op dat het "een vergissing" zou zijn om "een diepe intentie aan het hele proces toe te kennen", eraan toevoegend dat Musk wordt gedreven door zijn liefde voor honden omdat "hij maar een mens is". Buterin gaf toe dat hij ook van honden houdt.

Momenteel is Ethereum op weg om over te schakelen van een proof of work (PoW) naar een proof of stake (PoS) consensusmechanisme. De overschakeling duurt echter langer dan verwacht. Terwijl hij de vertraging uitlegde, zei Buterin dat het probleem meer mensengerelateerd dan technisch is.

Hij erkende dat hoewel het platform "in een betere economische positie verkeert", de reis "vijf jaar" duurde. Een van de belangrijkste redenen waarom het zo lang duurde, was: "veel interne teamruzies". De mede-oprichter van Ethereum merkte op dat individuen die 'een team bouwen' moeten weten wie ze aan boord halen.

 

Half mei van dit jaar tweette Musk over wat volgens hem de ideale verbeteringen aan Dogecoin zijn. De CEO van SpaceX beweerde ook DOGE-ontwikkelaars te hebben ontmoet en samen te werken om het platform te verbeteren om energiezuinig te worden en mogelijk te voldoen aan de bijgewerkte milieubehoeften van Tesla.

Onlangs beschuldigde Tesla het proces van Bitcoin-mining van nadelige effecten op het milieu. Volgens de nieuwe regels is de fabrikant van elektrische auto's op zoek naar een cryptocurrency die niet meer dan één procent van de energie verbruikt van wat Bitcoin gebruikt om een ​​enkele transactie te verwerken.

Dogecoin moet de transactiekosten 100 keer verlagen om "de valuta van de aarde" te worden.

Volgens Musk moeten Dogecoin-ontwikkelaars werken aan de bloktijden, blokgrootte en transactiekosten van het netwerk. Om aan de eisen van Tesla te voldoen, moet het de bloktijden 10x verlagen, de blokgrootte 10x uitbreiden en 100x minder transactiekosten in rekening brengen. Voor de Tesla-manager zou het aanvinken van deze vakjes DOGE "de valuta van de aarde" maken.

Buterin onthulde meer dan alleen een mogelijke DOGE-ETH-brug en zijn liefde voor honden. Tijdens het interview zei hij dat hij in 2016 begon te investeren in DOGE door $ 25K te storten. Over de investering gesproken, hij merkte op dat hij geen duidelijk plan had en bleef nadenken over hoe hij zo'n stap aan zijn moeder zou uitleggen. Toendertijd was "het enige interessante aan deze cryptocurrency het logo van de hond." Later bleek het een van zijn 'beste investeringen' te zijn.

Dankzij de tweets van Elon Musk over Dogecoin, steeg de investering van Buterin van $ 25K tot 4,3 miljoen dollar. Buiten DOGE merkte de mede-oprichter van Ethereum op dat Tesla en andere aan Musk gelieerde bedrijven ETH spoedig zouden omarmen.

Dit zou zijn omdat, terwijl Bitcoin (BTC) zich richt op geld, Ethereum is gebouwd "als een algemene blockchain." De opmerkingen komen weken nadat Tesla zich terugtrok uit het accepteren van BTC-betalingen.