Bitcoin-opties handelsvolume daalt onder dat van Ethereum op toonaangevende Crypto-derivaten Exchange

 

De handel in Ethereum-opties op Deribit, een handelsplatform voor cryptocurrency-derivaten, trok vorige week voor het eerst meer volume dan die van Bitcoin. Deribit lanceerde een Ethereum call optie met strike $ 50.000 voor maart volgend jaar. Sinds de introductie heeft de exchange bemerkt dat er veel interesse is voor deze optie met hoge strike prijs.

ETH optievolumes 

Deribit is goed voor het grootste deel van de handel in derivaten die is gekoppeld aan Bitcoin. Afgezien van Bitcoin ondersteunt het ook Ethereum optiehandel en de handel in Bitcoin-futures. Voor het eerst in de geschiedenis van de beurs klom het handelsvolume van Ethereum-opties in de eerste week van deze maand boven dat van Bitcoin.

Een analyse door Skew, een analysebedrijf, gaf aan dat het verschil duidelijk merkbaar was. Terwijl Bitcoin bijvoorbeeld op de derde dag van mei een volume had van 880 miljoen dollar, had Ethereum, de op een na grootste munt, rond de 1,3 miljard dollar. Het handelsvolume van Ethereum-opties bleef het resterende deel van die week aan de leiding.

De volatiliteit van ETH stijgt en de optiestromen van Ether overstijgen die van Bitcoin

Het analysebedrijf Skew onthulde deze opmerkelijke ontwikkeling op Twitter. In een tweet merkte Skew op dat ETH-markten deze week historische grote activiteit op fronten zoals opties, spot en futures registreerden. Het voegde eraan toe dat optiehandelaren een stijging van de "ethervolatiliteit" voorspellen ten opzichte van die van Bitcoin.

 

Begin deze week merkte het derivatenhandelsplatform op dat de “optiestromen” van Ethereum die van BTC overstijgen. Sinds december vorig jaar is Deribit verantwoordelijk voor het grootste volume aan openstaande posities die verband houdt met Ethereum- en Bitcoin-opties.

De exchange voegde er aan toe dat de call van $ 50.000 van maart 2022 onmiddellijke na de introductie veel gekocht werd. Over het algemeen is er een ook een behoorlijke interesse in put-opties, maar niet genoeg om de koersstijging tegen te gaan.  Het Ethereum-opties volume die dat van BTC overstijgt, komt nadat de op een na grootste cryptocurrency een nieuwe recordkoers op de spotmarkt heeft bereikt. Als zodanig hebben speculanten en investeerders hun ogen gericht op de dominantie van de twee leidende virtuele valuta's.

Kijkend naar de dominantie van de marktkapitalisatie, dan beheerst BTC ongeveer 40 procent van de volledige cryptocurrency-markt van 2,2 biljoen US dollar. Ethereum komt op de tweede plaats en domineert ongeveer 20 procent van de hele virtuele valuta-economie. Analisten hebben een sterke stijging van het dominantieniveau van ETH waargenomen sinds de laatste hard fork. Sommige waarnemers denken dat de crypto hard op weg is "om zijn toepassingsmogelijkheden te bewijzen".

Een analist van eToro, Simon Peters, merkte op dat de Ethereum-blockchain getuige blijft zijn van een groei in "gedecentraliseerde applicaties". Peters zei dat zakelijke investeerders de kern vormen van de nieuwste opwaartse trend. De analist merkte ook op dat institutionele beleggers hun blootstelling aan deze nieuwe activaklasse diversifiëren en een toenemende interesse tonen in de nummer twee, Ethereum.

De Elon Musk shock

Het nieuws over het handelsvolume van Ethereum-opties dat dat van Bitcoin overtreft, komt op de hielen van de cryptocurrency-markt die miljarden verliest na de aankondiging van Elon Musk deze week. Musk kondigde aan dat Tesla de ondersteuning voor Bitcoin als betaalmethode had stopgezet vanwege de veronderstelde negatieve impact van de munt op het milieu.

In een tweet merkte de Tesla-directeur op dat BTC het "gebruik van fossiele brandstoffen" verhoogt om zijn "mijnbouw- en transactieactiviteiten" aan te drijven. Een van de fossiele brandstoffen die wordt gebruikt, is steenkool waarvan het bedrijf zei dat het "de ergste uitstoot heeft van alle brandstoffen."

Cryptoprijzen daalden met tot wel 30% ondanks dat Elon Musk Crypto's 'een goed idee' zei te vinden.

Musk erkende echter dat cryptocurrencies "op veel niveaus een goed idee zijn". De directeur merkte ook op dat zijn bedrijf zijn BTC-belang niet zou liquideren. Hij zei dat het ze zou houden tot het platform 'overgaat op meer duurzame energie'.

Ethereum koers grafiek 

Ondertussen daalden de koersen van Bitcoin en andere cryptocurrency binnen 24 uur na de aankondiging met 5 tot 30 procent. De Ethereum koers moest terug naar $ 3550 voor het weer herstelde richting het $ 4000 niveau. Experts merkten op dat de koersdaling werd aangewakkerd door Musk's plaats in het cryptocurrency-ecosysteem, waar hij een "aanzienlijke impact" heeft.