Vitalik Buterin doneert $ 1 miljard aan India Crypto Covid Relief Fund

Vitalik Buterin 

Het gaat momenteel niet goed in India. Dit land heeft op dit moment te maken met heel veel COVID besmettingen. De ziekenhuizen liggen helemaal vol en hebben te weinig capaciteit om iedereen te helpen. Gelukkig is er nog genoeg goeds op deze wereld. Zo heeft de bedenker van Ethereum, Vitalik Buterin, een groot aantal Shiba Inu tokens gedoneerd aan India's Crypto Covid Relief Fund. Het gaat hier om een waarde van ruim 1 miljard dollar in totaal.

De donatie van Vitalik Buterin

Vitalik Buterin heeft woensdag een grote hoeveelheid Shiba Inu tokens, geschonken aan India's Crypto Covid Relief Fund. Het fonds is een initiatief dat mensen wil helpen die lijden onder de covid-19-uitbraak die India op dit moment doormaakt. Buterin verkocht ook Akita en Dogecoin. Deze verkoop heeft ervoor gezorgd dat de koersen van deze munten aanzienlijk zijn gaan zakken. Buterin is begonnen met de verkoop van een aantal van de meme munten die hem werden toegestuurd door een aantal projecten. Deze dogecoin ERC20 tokens werden aan hem gegeven om ze te "verbranden", in de veronderstelling dat hij ze niet zou aanraken of verkopen. Echter besloot Buterin dus om ze toch te gaan gebruiken en wel voor een goed doel.

Waarde van 1 miljard dollar

De transactie van Shiba Inu tokens ter waarde van meer dan een miljard dollar ging vandaag naar het eerder genoemde Covid Fund. Dit fonds is opgericht door Sandeep Nailwal, medeoprichter van Polygon, een tweede laag protocol voor Ethereum. Dit is echter niet de eerste donatie die Buterin doet aan dit specifieke fonds. Vijf dagen geleden doneerde Buterin ook al drie miljoen dollar in dogecoin (DOGE) aan ditzelfde goede doel. Dit is een van de grootste donaties gemaakt door een cryptocurrency persoonlijkheid om mensen te helpen die getroffen zijn door de Covid-19 pandemie.

Kritiek over de actie

Maar niet iedereen was blij met dit nieuws: De Shiba Inu koers gleed hard weg als gevolg van dit nieuws. Veel leden uit de crypto community vonden dat dit een klap onder de gordel was voor de normale beleggers, en anderen noemden het een rug pull. Buterin stopte daar niet: hij ging ook verder met het dumpen van andere meme munten om meer geld te doneren aan andere goede doelen. Volgens zijn transactie record op Etherscan, doneerde Buterin bijna 14.000 Ether aan Givewell, een non-profit instelling die goede doelen beoordeelt en donaties verdeelt op basis van hun rang.

Vitalik gaf ook belangrijke bijdragen aan Gitcoin. Dit is een speciale organisatie die open-source software projecten financiert. Nadat Buterin de meeste van deze munten had verkocht en de donaties had gedaan, werd zijn persoonlijke wallet-adres overspoeld met inkomende transacties van andere meme-munten, een teken dat zijn actie toch wel bijval kan vinden van anderen.