Vitalik Buterin zegt dat Ethereum's tweede laag het netwerk met 100x zal opschalen

Vitalik Buterin

 

Mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft in detail gesproken over hoe hij het Ethereum-netwerk ziet na de verwachte rollup van laag twee. Volgens hem kan het netwerk tot 100 X opschalen nadat de “layer-two rollup” in het netwerk is geïntroduceerd.

De schaaloplossing voor laag één, een beweging van Proof of Work naar Proof of Stake, zal de Blockchain efficiënter maken, aldus Buterin.

Met een andere laag die bekend staat als sharding, mogen nods op het netwerk slechts een klein deel van de gegevens verwerken tegen een groter aantal dat nodig is in de POW-keten.

Laag-twee-oplossing zorgt voor grotere verbeteringen

De oplossingen van laag twee zorgen voor transacties van laag één (hoofdketen van Ethereum), wat zal helpen om applicaties naar ongekende niveaus op te schalen.

De cryptogemeenschap is zich terdege bewust van de problemen binnen de hoofdketen van Ethereum. Zodra het netwerk overbelast raakt, moesten gebruikers meer betalen voor transacties en wordt ook de snelheid beïnvloed. Maar de introductie van de Layer2-oplossing is bedoeld om oplossingen te bieden voor deze problemen.

Buterin werd gevraagd naar de capaciteit van het nieuwe netwerk en hoe het transacties zal afhandelen in tijden van hausse. In antwoord op de vraag verklaarde hij dat de nieuwe laag binnen enkele maanden de prestaties “tot the moon” zal brengen om aan de groeiende vraag te voldoen.

Ethereum heeft het afgelopen jaar bepaalde upgrades ondergaan. Zijn slimme contractmogelijkheden maakten het mogelijk om gedecentraliseerde financiering (DeFi) onder de aandacht te brengen. Maar met de toegenomen vraag in de service van het netwerk, leidde dit tot hogere gaskosten.

De uitrol van ETH2 zal de oorspronkelijke infrastructuur upgraden en betere prestaties ondersteunen door een hogere transactiesnelheid, verhoogde efficiëntie en verbeterde schaalbaarheid.

Buterin zegt dat roll-ups zoals ZKS waarschijnlijk een belangrijke rol zullen spelen bij het verbeteren van de prestaties en tegelijkertijd de netwerkkosten verlagen.

Er is nog geen datum voor de uitrol van de upgrade

Ondanks de belofte van het nieuwe netwerk is de ontwikkeling ervan nog lang niet voltooid. Als gevolg hiervan heeft Buterin geen specifieke datum opgegeven waarop het netwerk naar verwachting live zou gaan. Maar hij liet doorschemeren dat de uitrol in de komende maanden kan beginnen. De Ethereum-gemeenschap wacht reikhalzend op de uitrol van laag twee na een reeks frustraties m.b.t. het mainnet.

Mogelijk zijn regelmatige upgrades nodig

Buterin merkte op dat de inkomende schaaloplossing misschien niet vele jaren zal blijven bestaan. Maar hij voegde eraan toe dat er later een upgrade nodig is om aan de stijgende vraag op het netwerk te voldoen.

Hij herhaalde dat de ETH 2.0-keten al functioneert als een proof of stake chain, wat impliceert dat de upgrade zal voldoen aan de hoge eisen van verschillende andere protocollen die momenteel op het netwerk worden uitgevoerd.