De groei van Ether is afkomstig van institutionele beleggers

Ethereum 

Waarschijnlijk heb je wel gezien dat Ethereum over de afgelopen maanden een ongekende groei heeft meegemaakt. Deze groei is niet gekomen door reguliere beleggers die besloten hebben om massaal ETH te kopen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ruim 80% van de transacties voor de aankoop van Ethereum is verricht door institutionele beleggers.

Institutionele beleggers kopen ETH op

Het bekende bedrijf CoinShares heeft naar buiten gebracht dat de instroom van investeringen in institutionele cryptocurrency-fondsen vorige week sterk is gestegen. Het grootste gedeelte van de investeringen werd verricht in Ethereum. Het rapport stelt dat van de  245 miljoen dollar aan waarde ruim 80% ervan werd geïnvesteerd in Ethereum. Dit werd gedaan voorafgaand aan de lancering van de Chicago Mercantile Exchange Ethereum Futures-contracten. Ter vergelijking had Bitcoin 41,9 miljoen waarde tijdens dezelfde periode, dit is dus een stuk minder. Het rapport laat zien dat beleggers beginnen te diversifiëren. Het bedrijf vermelde het volgende op Twitter:

"Wij geloven dat beleggers op zoek zijn naar diversificatie en zich steeds meer op hun gemak voelen met de techniek van Ethereum. Bitcoin had zijn laagste instroom sinds de all-time highs werden bereikt in de week eindigend op 8 januari 2021."

De totale instroom in beleggingsproducten voor digitale activa voor 2021 tot nu toe bedraagt 2,6 miljard dollar. Dit komt neer op 39% van de 6,7 miljard dollar institutioneel kapitaal dat in slechts zes weken werd geïnvesteerd in cryptofondsen tijdens 2020. Volgens het rapport blijven de volumes voor de handel in beleggingsproducten hoog. Grayscale blijft het grootste institutionele crypto-activafonds met een record van 33,4 miljard dollar aan activa onder beheer (AUM). Het Ethereum Trust van het bedrijf is gegroeid in termen van het totale aandeel in het AUM-cijfer en heeft nu meer dan 5 miljard dollar bereik. Dit is meer dan 15%. De Bitcoin Trust is met 82% nog altijd het grootste

Goed nieuws voor de markt

Het feit dat er zoveel institutionele beleggers te vinden zijn die beleggen in andere projecten dan Bitcoin is natuurlijk goed nieuws. Het laat namelijk zien dat er steeds meer interesse is voor blockchain en in digitale valuta in het algemeen. Deze nieuwe toestroom van geld heeft er dan ook voor gezorgd dat de koersen aanzienlijk zijn gaan stijgen. Dit heeft weer gezorgd voor nieuwe beleggers, waardoor de koers nog hoger is dan een paar maanden geleden. Hoewel het even wachten is hoe de stijging zal gaan verlopen ziet het er op dit moment in ieder geval erg goed uit voor de cryptomarkt.