Ethereum koers kan oplopen tot $ 10.500, beweert een wereldwijde strateeg van Fundstrat

Ethereum  

Nadat ethereum op 19 januari zijn nieuwe hoogste punt ooit bereikte, begonnen veel mensen zich af te vragen hoe hoog de ETH-koers kan gaan tijdens de huidige bull run. David Grider, een strateeg die werkt voor het in New York gevestigde marktonderzoeksbureau Fundstrat Global Analysts, voorspelt dat de meest populaire altcoin in de nabije toekomst wel $ 10.500 waard kan zijn.

Alternatieve cryptocurrencies volgen meestal de stappen van Bitcoin, en de huidige bullmarkt is niet anders. Kort nadat het nieuwe spectaculaire recordniveau van bijna $ 42.000 door BTC werd vastgesteld, heeft Ethereum ook een nieuwe ATH bereikt. De koers van de meest gerespecteerde altcoin bereikte op dinsdag 19 januari $ 1.439, waarmee hij eindelijk het vorige hoogste punt ooit, van $ 1.432 bereikte tijdens de vorige massale crypto-bullrun in januari 2018, overtrof.

Ethereum koers kan met 700% stijgen

Volgens David Grider heeft ethereum nog veel ruimte voor groei en kan de ETH-waardering veel hoger worden dan nu. De strateeg van Fundstrat Global beweert dat de Ethereum koers met 700% kan stijgen en in de nabije toekomst het niveau van $ 10.500 kan bereiken.

Grider is van mening dat de belangrijkste reden voor het recente succes van ethereum, de aanhoudende populariteit van DeFi-oplossingen (Decentralized Finance) was. DeFi was het afgelopen jaar een van de meest populaire cryptotrends en de overgrote meerderheid van de gedecentraliseerde financieringsprojecten is gebouwd op het ethereum-netwerk, wat bijdraagt ​​aan de voortdurende status van ETH als de onbetwiste leider van de altcoin-markt.

ETH 2.0 update

Volgens de analist van Fundstrat Global zal de release van de langverwachte Eth 2.0-upgrade waarschijnlijk de belangrijkste factor zijn voor de enorme ETH-bullrun die Grider voorspelt. Eth 2.0, de ingrijpende herziening van het ethereum-netwerk, is al jaren in ontwikkeling. Na verschillende keren te zijn uitgesteld, is de lancering van Eth 2.0 eindelijk aan de horizon, en veel experts zijn het met Grider eens dat dit de ETH-koers een enorme boost kan geven.

Eth 2.0 is een update op meerdere niveaus van het Ethereum-netwerk, bedoeld om ETH schaalbaarder, veiliger en duurzamer te maken. Het belangrijkste is dat de toevoeging van extra lagen genaamd shards en beacon chains aan de etherische infrastructuur naar verwachting de capaciteit van het netwerk aanzienlijk zal vergroten. Grider is het eens met de ethereum-voorstanders dat wanneer Eth 2.0 volledig operationeel is, ethereum evenveel transacties kan verwerken als gevestigde betalingsverwerkers zoals Visa of Mastercard.

Vergelijkbare prijsvoorspelling 

Een vergelijkbare prijsvoorspelling als die van Grider werd onlangs uitgedrukt door Luis Cuende, mede-oprichter van de Aragon DAO (Decentralized Autonomous Organization), die gelooft dat de ETH-koers in de voorzienbare toekomst meer dan $ 7.500 zal bedragen. Cuende heeft opgemerkt dat

“ETH fundamentals are as robust as ever. Ethereum has actually found early product-market fit, and the protocol is making revenue. ETH is definitely maturing as an asset.”