Ethereum technische analyse 8-1-2021 - gaan we de oude top overtreffen?

 Technische Analyse Ethereum

Terwijl Bitcoin en andere cryptocurrencies een drastische stijging meemaken, waardoor veel crypto-investeerders herinneringen ophalen aan de bull-run van 2017 die cryptovaluta op de voorgrond bracht, wachten velen met spanning de ontwikkeling van de Ethereum koers af. Ethereum heeft de afgelopen weken een aantal duidelijke koersstijgingen meegemaakt, maar loopt nog steeds achter op Bitcoin, terwijl het er nog niet in is geslaagd om nieuwe all-time highs te bereiken.

We zijn echter van mening dat het voor ETH niet de vraag is of, maar wanneer. Ethereum heeft duidelijk een enorm groeipotentieel, ook al is het de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. ETH heeft zijn vorige top op bijna $ 1400 nog niet bereikt en varieert in plaats daarvan in het gebied van $ 1.000 tot $ 1.200, waardoor velen in spanning afwachten wanneer het door z’n oude ATH heen zal breken.

In deze analyse gaan we kijken naar de vooruitzichten op korte, middellange en lange termijn voor Ethereum. Om dit te doen, zullen we grafieken van verschillende lengtes en verschillende indicatoren gebruiken, zoals RSI, MACD, Bollinger Bands, Volume, Moving Average en meer. Met deze analyse hopen we inzicht te krijgen in wat we kunnen verwachten van de prijs van ETH in de komende dagen, weken en maanden.

Korte termijn vooruitzicht voor Ethereum

Voor de korte termijn gaan we kijken naar een ETH-grafiek met candles van 1 uur. Dit zou ons een idee moeten geven van wat we de komende uren en dagen van ETH kunnen verwachten.

ETH grafiek 

Op korte termijn lijkt het erop dat we ons in een opwaarts trendkanaal bevinden. We vormen een duidelijk kanaal op de uurgrafiek en zolang we daar binnen blijven, verwachten we dat de komende uren en dagen bullish zullen verlopen voor de ETH koers. We kunnen ook een patroon met dubbele bodem zien, dat Ethereum zou moeten kunnen katapulteren naar het volgende deel van bullish prijsactie.

Middellange termijn

Om inzicht te krijgen in de middellange termijn gaan we kijken naar een grafiek met 4-uurscandles. Dit zou ons een goed idee moeten geven van wat we de komende dagen en weken van ETH kunnen verwachten.

ethereum koers grafiek 

Op de 4-hour chart zien we een soortgelijk kanaal ontstaan ​​dat aangeeft dat we ons op een gestage helling bevinden. Het is echter wel iets minder duidelijk gedefinieerd op deze grafiek. Daarnaast zien we ook dat Ether wordt overgekocht op sommige indicatoren, zoals de RSI. De koers is ook aanzienlijk afgedwaald van de 100 MA. Het is aan de beurt om binnenkort terug te draaien, maar we zouden nog steeds niet short gaan op ETH, vooral niet midden in een bull-run. Zolang deze consolidatie standhoudt, verwachten we een nieuwe stap omhoog voor Ethereum.

Langetermijn beeld voor ETH

Om een ​​langetermijnbeeld van Ethereum te krijgen, gaan we ten slotte een grafiek onderzoeken die gebruikmaakt van 1-daagse candles, zodat we enig inzicht kunnen krijgen in wat er de komende weken en maanden zal gebeuren.

ether koers grafiek 

Als er één grafiek is die ons zorgen baart, dan is het wel de eendaagse grafiek. Deze chart geeft een beeld van een sterk overbought activum. We dwalen zo ver af van de 100 MA en bevinden ons bijna volledig buiten de Bollinger Bands. De prijsactie suggereert echter dat de koers van Ethereum hier zou kunnen behouden en consolideren voor een volgende rit omhoog. Over het algemeen zijn we nog steeds optimistisch over Ethereum en zouden dit momenteel zeker niet shorten, hoewel we misschien aanraden te wachten op een dip als je voor de lange termijn wil instappen.