Chicago Mercantile Exchange kondigt lancering Ethereum Futures aan in februari

CME Ethereum futures 

Chicago Mercantile Exchange (CME), de grootste bitcoin-futuresmarkt ter wereld, heeft aangekondigd dat het zijn assortiment cryptoderivaten binnenkort zal uitbreiden door Ethereum-futures toe te voegen. De ETH-futures van CME Group zijn momenteel in afwachting van de goedkeuring van de Amerikaanse financiële toezichthouders en zullen naar verwachting op 8 februari 2021 worden gelanceerd.

Chicago Mercantile Exchange is het grootste platform voor financiële derivaten ter wereld en biedt een breed scala aan activaklassen die kunnen worden verhandeld. De CME was ook een pionier op het gebied van cryptoderivaten en lanceerde in december 2017 zijn Bitcoin-futuresproducten.

Groeiende vraag naar Ethereum futuresproducten 

Tim McCourt, de Global Head of Equity Index and Alternative Investment Products bij de CME Group, heeft verklaard dat de reden voor het lanceren van Ethereum-futuresproducten een snel groeiende vraag van klanten is, evenals het enorme succes van de Bitcoin-futures die worden aangeboden door de CME . McCourt heeft ook gezegd dat "de toevoeging van etherfutures onze klanten een waardevol instrument zal bieden om deze groeiende cryptocurrency te verhandelen en af ​​te dekken".

Persbericht CME 

In een persbericht van 16 december heeft de CME details bekendgemaakt over de geplande Ethereum-futuresproducten. ETH-derivaten die worden verhandeld op de CME "zullen in contanten worden afgewikkeld, op basis van de CME CF Ether-Dollar Reference Rate, die dient als een eenmalige referentiekoers van de Amerikaanse dollarprijs van ether". Ethereum-derivaten zullen worden onderworpen aan dezelfde regels en voorschriften als andere financiële producten die op de Chicago Mercantile Exchange worden vermeld.

Positief effect verwacht op Ethereum koers 

Ethereum-supporters waren enthousiast over de aanstaande lancering van Ethereum-derivaten op de CME. Tyler Smith, een populaire ETH-voorstander, heeft zijn publiek eraan herinnerd dat de vorige crypto-bullrun werd geïnitieerd door de notering van Bitcoin-futures op de CME, en hij gelooft dat de lancering van Ethereum-derivaten een vergelijkbaar resultaat kan hebben op het blockchain-ecosysteem.

Een andere bekende ETH-supporter, Ryan Sean Adams, heeft erop gewezen dat de notering van Ethereum-futures op de CME 's werelds meest prominente financiële instellingen een manier zal bieden om op een veilige en gereguleerde manier in ETH te investeren. Adams is ervan overtuigd dat de lancering van ETH-derivatenproducten door de CME ervoor zal zorgen dat de ETH koers omhoogschiet, wat zeer waarschijnlijk de weg vrijmaakt voor Ethereum om in 2021 een nieuw record te bereiken.

De massale Bitcoin bull run die de BTC koers onlangs zijn nieuwe ATH heeft doen bereiken, heeft ook een positief effect gehad op de koers van Ethereum. Op de dag van de aankondiging van de CME over de lancering van ETH-derivaten is de prijs van Ethereum de $ 625 gepasseerd en bereikt daarmee het hoogste niveau sinds 2018, en de meest populaire altcoin blijft in waarde stijgen.