Technische analyse Ethereum: Positief beeld voor de komende maanden

ETH-USD Technische analyse 10-13-2020

Technische Analyse Ethereum

De afgelopen weken waren gevuld met actie op de cryptocurrency-markten. Een van de meest toonaangevende cryptocurrencies ter wereld is Ethereum, dus velen vragen zich natuurlijk af wat we kunnen verwachten m.b.t. de koersontwikkeling van ETH. Als je een Ethereum-investeerder bent en meer wilt weten over wat je de komende uren, dagen en weken kunt verwachten als het gaat om de prijsactie van Ethereum, dan bent je op de juiste plek.

We gaan een brede technische analyse van Ethereum uitvoeren en leren over de signalen waarnaar je moet kijken als je een Ethereum-investeerder bent. In onze technische analyse gaan we indicatoren gebruiken zoals Bollinger-banden, volume, RSI, stochastische RSI en verschillende candle-patronen.

 

Met deze gedetailleerde technische analyse hopen we enkele koers-voorspellingen voor de komende maanden te extrapoleren. Als je een ETH-houder bent, is dit een analyse die je moet en wil lezen.

Korte termijn analyse

Voor onze korte-termijnanalyse gaan we kijken naar een grafiek van ETH die candles van 1 uur gebruikt. Deze grafiek geeft ons een idee van wat we de komende uren en dagen van ETH kunnen verwachten.

ethereum koers grafiek 

Op deze grafiek zien we een aantal schokkerige prijsacties in de loop van de afgelopen dagen. Als het grotere patroon zich echter ontwikkeld zoals we verwachten, kan dit een zeer bullish plaatje zijn van ETH. In de afgelopen dagen lijkt het erop dat ETH een oplopend driehoekspatroon zou kunnen ingaan. Een doorbraak boven de weerstand van ongeveer $ 625 zou erg bullish zijn en waarschijnlijk leiden tot een lange, lucratieve run voor ETH-stieren.

Analyse op middellange termijn

Op middellange termijn zijn we gefocust op een grafiek die gebruikmaakt van candles van 4 uur. Dit zou ons een idee moeten geven van wat er de komende dagen en weken met ETH zou kunnen gebeuren.

ETH koers grafiek 

Op deze grafiek zien we niet zoveel dat verschilt van de korte-termijnanalyse. We zien een stijgend driehoekspatroon, dat een erg optimistisch beeld schetst. Het enige opvallende verschil in deze grafiek is dat er een aantal andere mogelijkheden zijn als het gaat om trendlijnen. Een close onder de onderste diagonale ondersteuning zou bearish zijn, maar het zou ook kunnen betekenen dat er een bull-channel ontstaat. Hoe dan ook, we zien deze grafiek niet leiden tot langdurige bearish koersactie.

Analyse op lange termijn

De meeste beleggers zijn meer dan wat dan ook geïnteresseerd in de lange termijn vooruitzichten van ETH. Voor onze lange termijn analyse gaan we een grafiek bekijken die 1-daagse candles gebruikt om ons inzicht te geven in wat we denken dat er de komende weken en maanden zal gebeuren.

ether koers grafiek 

Deze grafiek voor ETH lijkt klaar voor een nieuwe sprong omhoog naar recente hoogtepunten. Met een aanraking van de onderkant van deze oplopende driehoek verwachten we nog een meerdaagse koersstijging. De Stoch RSI is weer naar beneden gekomen en het lijkt alsof hij weer omhoog begint te komen. We zien de komende weken en maanden alleen maar bullish signalen voor de koers van ETH.