Ethereum 2.0-drempel is bereikt, upgrade wordt geïmplementeerd op 1 december 2020

Ethereum 2.0

Afbeeldingsbron: Shutterstock

Het Ethereum-netwerk maakt zich op voor een grote update voor de langverwachte Ethereum 2.0-upgrade. Hoewel er het afgelopen jaar al een aanzienlijk aantal kleinere wijzigingen zijn doorgevoerd om het netwerk voor te bereiden op deze grote upgrade, moest de grootste stap nog komen. Nu wordt fase 0 van de 2.0 upgrade gelanceerd op 1 december 2020, aangezien het aantal Ether-munten dat is vergrendeld in een migratiegericht contract 524.288 ETH heeft overschreden en het aantal validators de vereiste 16.384 heeft overschreden. Als aan de voorwaarden is voldaan, is het nu tijd om te beginnen met de grote revisie van het netwerk, te beginnen met de uitrol van fase 0 op 1 december.

Wat is Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 is een belangrijke upgrade die een paar jaar geleden werd onthuld door de ontwikkelgemeenschap van Ethereum. De belangrijkste focus van de grote verandering in werken is als volgt:

  1. Migratie van Proof-of-Work (PoW) naar een Proof-of-Stake (PoS) -model. Het PoW wordt vaak gezien als het zich voortslepende emissieschandaal van de crypto-industrie en daarom proberen sommige grote netwerken er een einde aan te maken. Ethereum is er een van, terwijl Bitcoin waarschijnlijk doorgaat met het PoW-proces vanwege zijn betrouwbaarheid en eenvoud.
  2. Vergroot de schaalbaarheid door middel van sharding. Dit concept is nog in ontwikkeling. Wat het belooft, is dat het netwerk hierdoor meer gedecentraliseerd kan worden en tegelijkertijd zijn capaciteit verbetert om op een efficiëntere manier slimme contracten en informatie af te handelen.
  3. Verbetering van de Ethereum Smart Contracts-functies en de Ethereum Virtual Machine (EVM) -werking. De Ethereum Virtual Machine wordt algemeen gezien als een groot log computerbeest dat zijn potentieel nog moet bereiken. Met een grote upgrade wil Ethereum deze enorme rekenkracht voor de mensen laten werken. Het zal echter enige moeite kosten om het op gang te krijgen, aangezien een dergelijk systeem nog nooit succesvol is geweest in de blockchain-wereld.

Fase 0 is slechts het begin van het upgradeproces en zal naar verwachting zeker enkele jaren duren. In totaal zijn er 4 fasen gepland om het systeem op gang te krijgen.

Wat zijn de vereisten?

Een belangrijk onderdeel van het doen van een update op een netwerk zo groot als Ethereum, is om de steun te krijgen van zoveel mogelijk leden van het netwerk. Om het proces een kickstart te geven, wilde het Ethereum-team dat gebruikers hun cryptovaluta zouden wijden aan het migratieproces en wat beloningen zouden ontvangen. Van de Ethereum-validators wordt verwacht dat ze op jaarbasis 20% van de mijnbeloningen ontvangen.

Het aantal van 524.288 ETH- en 16.384 validators werd naar voren gebracht voor de migratie van fase 0. De migratie kon pas een kickstart krijgen als deze grote omvang was bereikt. Nu zijn er meer dan 694.368 ETH opgesloten in het contract ter waarde van meer dan $ 380 miljoen op het moment van schrijven. Nu het doel is bereikt, maakt het netwerk zich op voor de grote Phase 0-upgrade op 1 december.

Ethereums eigen geautomatiseerde voortgangsbot tweette dit om de gemeenschap met de ontwikkeling te feliciteren:

“We have liftoff.

Thank you to the devs, the researchers, educators and community members who made this happen. 

 

See you on December 1st @ noon UTC”

 

De toekomst

Dit is slechts het begin van de monumentale verandering in het Ethereum-netwerk. Volgens de officiële website van de Ethereum-organisatie wordt de Beacon Chain oftewel Phase 0 op 1 december geïmplementeerd. Het zal staking naar het netwerk brengen, hoewel een volledige migratie naar een PoS pas later zal worden bereikt.

De volgende grote upgrade vindt plaats in 2021 met betrekking tot Shard Chains. Deze upgrade wordt in meerdere fasen opgedeeld. De derde grote upgrade is het koppelen van het mainnet Ethereum aan de Beacon-chain. Het zal naar verwachting plaatsvinden in 2022 en zal een volledige migratie van PoW naar PoS-netwerk bewerkstelligen.

Je kunt de live updates van de implementatie van de Beacon-keten volgen, een belangrijk evenement in de geschiedenis van de cryptocurrency-wereld, op de officiële Ethereum-website en zijn sociale mediakanalen. It is an exciting time to be around!