Ethereum koers schiet binnen 2 dagen met 20% omhoog!

ETH koers 

Dat de Bitcoin koers al een tijdje aan het stijgen is mag inmiddels bekend zijn, maar de afgelopen dagen staan ook de altcoins volop in de belangstelling. De koersen van de tweede grootste cryptomunt, Ethereum (ETH) is de afgelopen 2 dagen met maar liefst 20 % gestegen. Op 20 november begon de ETH koers de dag met een waarde van $471. Precies 2 dagen later werd het op de bekende crypto-exchange BitMEX verhandeld voor $563.

ethereum koers grafiek 

Ook andere Altcoins stijgen hard

Ook andere altcoins deden het goed. De XRP koers (Ripple) was een een uitschieter. Het liet gisteren een stijging van maar liefst 30% zien binnen een dag. Daar kwam vannacht nog wat bij toen het doorschoot naar de weerstand op $0,495. Die bleek op korte termijn nog wat te sterk waarna de koers wat terugzakte.

Maar ook andere, wat kleinere altcoins deden het goed. De Litecoin koers wist de afgelopen week al met zo’n 25% te stijgen terwijl ook de Tron koers en de Bitcoin Cash koers mooie stijgingen lieten zien. Het lijkt daarmee of een nieuw “altseason” van start is gegaan, alhoewel het misschien nog wat te vroeg is om die conclusie definitief te trekken. De Bitcoin koers is z’n oude all-time high inmiddels dicht genaderd en het lijkt onwaarschijnlijk dat dat niveau, wat nu een belangrijke weerstand vormt, zonder slag of stoot wordt overwonnen. Zwakte in de Bitcoin koers op de korte termijn kan (maar hoeft niet) ook de altcoins wat mee naar beneden trekken.

Positieve vooruitzichten voor Ethereum  

Momenteel spelen er een hoop positieve factoren voor Ether. De Ethereum 2.0 update vindt gestaag voortgang en steeds meer ETH “verdwijnt” in de staking contracten. Deze ETH wordt daar vaak voor langere tijd vastgezet, verdwijnt daarmee van de exchange en is niet meer beschikbaar voor directe verkoop. Dat afnemende aanbod heeft een prijsopdrijvend effect.

Ethereum 2.0 is een belangrijke en ingrijpende update aangezien de cryptocurrency daarme het Proof of Work (POW) systeem verlaat, waarmee miners buitenspel worden gezet, en overgaat op het Proof of Stake (POS) concept.

Onchain data laat zien dat Whales (grote beleggers) actief zijn en grote hoeveelheden ETH accumuleren. Dit komt ook overeen met de trend, die al een tijdje zichtbaar is, dat ETH van de exchanges verdwijnt.

Fundamenteel staat Ether er dus goed voor, maar ook technisch ziet het plaatje er goed uit. Michael van de Poppe, een full time trader aan de beurs van Amsterdam, liet aan Cointelegraph weten dat de Ethereum koers weerstand kan ondervinden bij $600, waarna een correctie kan plaatsvinden. Maar hierboven ziet hij de weg naar $900 en $1000 open liggen zonder noemenswaardige weerstand.

Conclusie

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Ethereum. Fundamenteel staat de cryptocurrency er goed voor. Er zouden op korte termijn wat winstnemingen kunnen komen bij $600, maar eenmaal daar voorbij ligt de weg naar aanzienlijke koerswinsten open.