Technische analyse Ethereum: heeft de ETH koers de weg omhoog weer gevonden?

Technische Analyse Ethereum 

Ethereum heeft de afgelopen weken een aantal zeer interessante prijsacties ondergaan als gevolg van het feit dat Bitcoin en de aandelenmarkt volatiele gebeurtenissen hebben doorgemaakt. Om Ethereum goed te kunnen verhandelen en een idee te krijgen van wat het de komende dagen en weken zou kunnen doen, gaan we alle beschikbare timeframes bekijken. Dit zou ons moeten helpen een duidelijker beeld te vormen van waar we staan m.b.t. de Ethereum koers.

Korte termijn

Op korte termijn hebben we het over de komende uren en dagen. Voor deze vooruitzichten zullen we de uurgrafiek analyseren. Elke candle staat voor een uur.

ethereum koers grafiek 

Op de uurgrafiek ziet ETH er eigenlijk behoorlijk bullish uit. Het is begonnen met het maken van hogere hoogtepunten na de wat dramatische koersontwikkeling als gevolg van de koersdaling bij Bitcoin en koersdalingen op de aandelenmarkt. ETH is doorgaans gekoppeld aan de beweging van deze twee activa, dus de recente koerszwakte was niet noodzakelijk te wijten aan een fundamentele ontwikkeling bij ETH. Toch lijkt Ethereum een bodem op korte termijn te hebben gevonden.

Waar we de komende uren naar op zoek zijn, is een bounce off van de huidige supportline, die fungeerde als eerdere weerstand na de laatste grote drawdown. Als we een goede bounce van deze lijn kunnen krijgen en een hogere high kunnen maken, zullen de komende uren er erg positief uit gaan zien. We zullen dit gaandeweg in de gaten houden, maar een slot onder die trendlijn kan op zijn minst een voortzetting van de dalende trend op korte termijn aangeven.

Middellange termijn

Voor de middellange termijn gaan we kijken naar de komende dagen. Elke candle op deze grafiek vertegenwoordigt 4 uur.

ethereum grafiek 

Zoals u kunt zien, bevindt ETH zich momenteel tussen twee mogelijke ondersteuningsniveaus. Het kaatst terug van de ondersteuning op het $ 350-niveau. Waar we hier in de komende paar candles naar op zoek zijn, is om een ​​close boven de $ 370 te krijgen om een ​​doorbraak aan te geven van het sterke ondersteunings- / weerstandsniveau dat zich meerdere keren heeft bewezen. Waarschijnlijk is er de komende dagen meer zijwaartse actie in deze tussenzone. Over het algemeen ziet deze chart er bullish uit, aangezien er een sterke bounce was vanaf de bodem. We verwachten dat het de bullish trend op de lange termijn vast kan houden, zolang het maar boven de $ 370 kan uitkomen.

Langetermijn

Voor de lange termijn kijken we naar de komende weken en maanden. Deze grafiek geeft candles weer die elk 1 dag vertegenwoordigen.

ETH koers grafiek 

De langetermijngrafiek is iets mysterieuzer. We kunnen zien dat ETH al een tijdje in een opwaartse trend zit, maar het leest zeker als een activum dat andere activa volgt in plaats van een prijs-onafhankelijke beweging te hebben. De bewegingen zijn erg schokkerig en onrustig. De beste manier om ETH-koersbewegingen in de komende weken te voorspellen, is misschien door te kijken wat BTC gaat doen.

We blijven op dit moment echter optimistisch over ETH. Als het steun verliest op de lagere tijdsbestekken en opnieuw een drastische daling heeft, zouden we proberen een aankoop te doen op ongeveer $ 290, wat een sterke historische steun is.