Ethereum koers kan weer naar $2.000, aldus analisten

Ethereum munt met ETH koers grafiek op achtergrond 

De algemene crypto markt wordt gekenmerkt door een explosieve week. De koersen van vrijwel alle cryptocurrencies stegen na positief nieuws omtrent een mogelijke lancering van de veelbesproken Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF). Ook Ethereum (ETH) maakte een goede week door. De populaire altcoin steeg in de afgelopen zeven dagen met 13,2%. Analisten verwachten dat de Ethereum koers op weg is om terug boven het belangrijke prijsniveau van $2.000 te komen. Wat kunnen we verder verwachten omtrent de ETH koers?

In de afgelopen 24 uur wist de Ethereum koers kort boven de $1.800 te stijgen alvorens het weer wat terug zakte. Over de gehele week is de prijs prestatie van Ethereum allerminst imposant te noemen. Een week terug bevond de koers zich nog op ongeveer $1.580, nu is de prijs een stuk hoger met ongeveer $1.785. Hoewel de prijsactie bewonderenswaardig is, stegen andere munten zoals Bitcoin (BTC) een stuk harder. De grootste cryptocurrency wist in de afgelopen week zelfs met 21% in waarde te stijgen. 

Technische analyse van de Ethereum koers

Uit een technische analyse van cryptonews.com is te zien hoe Ethereum mogelijk op weg is om een belangrijk prijsniveau te doorbreken. De afgelopen paar maanden heeft de munt in een neerwaartse trend gezeten. De recente prijs opmars brengt de altcoin terug naar de trendlijn, vergelijkbaar met wat we eerder in oktober zagen. Dit betekent dat Ethereum momenteel een belangrijke poging doet om door de trendlijn te breken. Wanneer dit lukt kunnen beleggers mogelijk verwachten dat de Ethereum koers verder doorschiet tot boven de $2.000. Wanneer het niet lukt om de grens van $1.800 te doorbreken is het waarschijnlijk dat de koers teruggezakt tot ongeveer $1.545, aldus de technische analyse weergegeven in figuur 1. 

Technische analyse van de ethereum koers
Figuur 1: Technische analyse van de ethereum koers (bron; cryptonews.com)

Oude whale beweegt na acht jaar weer Ethereum munten

In ander nieuws zien we nu ook een opvallende transactie op de Ethereum blockchain. Een ETH whale die al 8 jaar lang niet zijn munten heeft verplaatst komt uit het niets in beweging. De coins waren voor het laatst actief in 2015, vlak na de lancering van Ethereum. Opvallend genoeg verplaatste deze whale al zijn munten, met in totaal 2.000 ETH. Uitgaande van de huidige koers komt dit niet op een totale waarde van ruim $3,5 miljoen aan ethereum. Wat precies het doel is van de whale achter de transactie is niet duidelijk. De munten zijn voor zover bekend niet overgemaakt naar een exchange en worden dus niet verkocht.