Ethereum  

Nadat ethereum op 19 januari zijn nieuwe hoogste punt ooit bereikte, begonnen veel mensen zich af te vragen hoe hoog de ETH-koers kan gaan tijdens de huidige bull run. David Grider, een strateeg die werkt voor het in New York gevestigde marktonderzoeksbureau Fundstrat Global Analysts, voorspelt dat de meest populaire altcoin in de nabije toekomst wel $ 10.500 waard kan zijn.

Alternatieve cryptocurrencies volgen meestal de stappen van Bitcoin, en de huidige bullmarkt is niet anders. Kort nadat het nieuwe spectaculaire recordniveau van bijna $ 42.000 door BTC werd vastgesteld, heeft Ethereum ook een nieuwe ATH bereikt. De koers van de meest gerespecteerde altcoin bereikte op dinsdag 19 januari $ 1.439, waarmee hij eindelijk het vorige hoogste punt ooit, van $ 1.432 bereikte tijdens de vorige massale crypto-bullrun in januari 2018, overtrof.

Ethereum koers kan met 700% stijgen

Volgens David Grider heeft ethereum nog veel ruimte voor groei en kan de ETH-waardering veel hoger worden dan nu. De strateeg van Fundstrat Global beweert dat de Ethereum koers met 700% kan stijgen en in de nabije toekomst het niveau van $ 10.500 kan bereiken.

Grider is van mening dat de belangrijkste reden voor het recente succes van ethereum, de aanhoudende populariteit van DeFi-oplossingen (Decentralized Finance) was. DeFi was het afgelopen jaar een van de meest populaire cryptotrends en de overgrote meerderheid van de gedecentraliseerde financieringsprojecten is gebouwd op het ethereum-netwerk, wat bijdraagt ​​aan de voortdurende status van ETH als de onbetwiste leider van de altcoin-markt.

ETH 2.0 update

Volgens de analist van Fundstrat Global zal de release van de langverwachte Eth 2.0-upgrade waarschijnlijk de belangrijkste factor zijn voor de enorme ETH-bullrun die Grider voorspelt. Eth 2.0, de ingrijpende herziening van het ethereum-netwerk, is al jaren in ontwikkeling. Na verschillende keren te zijn uitgesteld, is de lancering van Eth 2.0 eindelijk aan de horizon, en veel experts zijn het met Grider eens dat dit de ETH-koers een enorme boost kan geven.

Eth 2.0 is een update op meerdere niveaus van het Ethereum-netwerk, bedoeld om ETH schaalbaarder, veiliger en duurzamer te maken. Het belangrijkste is dat de toevoeging van extra lagen genaamd shards en beacon chains aan de etherische infrastructuur naar verwachting de capaciteit van het netwerk aanzienlijk zal vergroten. Grider is het eens met de ethereum-voorstanders dat wanneer Eth 2.0 volledig operationeel is, ethereum evenveel transacties kan verwerken als gevestigde betalingsverwerkers zoals Visa of Mastercard.

Vergelijkbare prijsvoorspelling 

Een vergelijkbare prijsvoorspelling als die van Grider werd onlangs uitgedrukt door Luis Cuende, mede-oprichter van de Aragon DAO (Decentralized Autonomous Organization), die gelooft dat de ETH-koers in de voorzienbare toekomst meer dan $ 7.500 zal bedragen. Cuende heeft opgemerkt dat

“ETH fundamentals are as robust as ever. Ethereum has actually found early product-market fit, and the protocol is making revenue. ETH is definitely maturing as an asset.”

 Technische Analyse Ethereum

Terwijl Bitcoin en andere cryptocurrencies een drastische stijging meemaken, waardoor veel crypto-investeerders herinneringen ophalen aan de bull-run van 2017 die cryptovaluta op de voorgrond bracht, wachten velen met spanning de ontwikkeling van de Ethereum koers af. Ethereum heeft de afgelopen weken een aantal duidelijke koersstijgingen meegemaakt, maar loopt nog steeds achter op Bitcoin, terwijl het er nog niet in is geslaagd om nieuwe all-time highs te bereiken.

We zijn echter van mening dat het voor ETH niet de vraag is of, maar wanneer. Ethereum heeft duidelijk een enorm groeipotentieel, ook al is het de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. ETH heeft zijn vorige top op bijna $ 1400 nog niet bereikt en varieert in plaats daarvan in het gebied van $ 1.000 tot $ 1.200, waardoor velen in spanning afwachten wanneer het door z’n oude ATH heen zal breken.

In deze analyse gaan we kijken naar de vooruitzichten op korte, middellange en lange termijn voor Ethereum. Om dit te doen, zullen we grafieken van verschillende lengtes en verschillende indicatoren gebruiken, zoals RSI, MACD, Bollinger Bands, Volume, Moving Average en meer. Met deze analyse hopen we inzicht te krijgen in wat we kunnen verwachten van de prijs van ETH in de komende dagen, weken en maanden.

Korte termijn vooruitzicht voor Ethereum

Voor de korte termijn gaan we kijken naar een ETH-grafiek met candles van 1 uur. Dit zou ons een idee moeten geven van wat we de komende uren en dagen van ETH kunnen verwachten.

ETH grafiek 

Op korte termijn lijkt het erop dat we ons in een opwaarts trendkanaal bevinden. We vormen een duidelijk kanaal op de uurgrafiek en zolang we daar binnen blijven, verwachten we dat de komende uren en dagen bullish zullen verlopen voor de ETH koers. We kunnen ook een patroon met dubbele bodem zien, dat Ethereum zou moeten kunnen katapulteren naar het volgende deel van bullish prijsactie.

Middellange termijn

Om inzicht te krijgen in de middellange termijn gaan we kijken naar een grafiek met 4-uurscandles. Dit zou ons een goed idee moeten geven van wat we de komende dagen en weken van ETH kunnen verwachten.

ethereum koers grafiek 

Op de 4-hour chart zien we een soortgelijk kanaal ontstaan ​​dat aangeeft dat we ons op een gestage helling bevinden. Het is echter wel iets minder duidelijk gedefinieerd op deze grafiek. Daarnaast zien we ook dat Ether wordt overgekocht op sommige indicatoren, zoals de RSI. De koers is ook aanzienlijk afgedwaald van de 100 MA. Het is aan de beurt om binnenkort terug te draaien, maar we zouden nog steeds niet short gaan op ETH, vooral niet midden in een bull-run. Zolang deze consolidatie standhoudt, verwachten we een nieuwe stap omhoog voor Ethereum.

Langetermijn beeld voor ETH

Om een ​​langetermijnbeeld van Ethereum te krijgen, gaan we ten slotte een grafiek onderzoeken die gebruikmaakt van 1-daagse candles, zodat we enig inzicht kunnen krijgen in wat er de komende weken en maanden zal gebeuren.

ether koers grafiek 

Als er één grafiek is die ons zorgen baart, dan is het wel de eendaagse grafiek. Deze chart geeft een beeld van een sterk overbought activum. We dwalen zo ver af van de 100 MA en bevinden ons bijna volledig buiten de Bollinger Bands. De prijsactie suggereert echter dat de koers van Ethereum hier zou kunnen behouden en consolideren voor een volgende rit omhoog. Over het algemeen zijn we nog steeds optimistisch over Ethereum en zouden dit momenteel zeker niet shorten, hoewel we misschien aanraden te wachten op een dip als je voor de lange termijn wil instappen.

ETH-USD Technische analyse 10-13-2020

Technische Analyse Ethereum

De afgelopen weken waren gevuld met actie op de cryptocurrency-markten. Een van de meest toonaangevende cryptocurrencies ter wereld is Ethereum, dus velen vragen zich natuurlijk af wat we kunnen verwachten m.b.t. de koersontwikkeling van ETH. Als je een Ethereum-investeerder bent en meer wilt weten over wat je de komende uren, dagen en weken kunt verwachten als het gaat om de prijsactie van Ethereum, dan bent je op de juiste plek.

We gaan een brede technische analyse van Ethereum uitvoeren en leren over de signalen waarnaar je moet kijken als je een Ethereum-investeerder bent. In onze technische analyse gaan we indicatoren gebruiken zoals Bollinger-banden, volume, RSI, stochastische RSI en verschillende candle-patronen.

 

Met deze gedetailleerde technische analyse hopen we enkele koers-voorspellingen voor de komende maanden te extrapoleren. Als je een ETH-houder bent, is dit een analyse die je moet en wil lezen.

Korte termijn analyse

Voor onze korte-termijnanalyse gaan we kijken naar een grafiek van ETH die candles van 1 uur gebruikt. Deze grafiek geeft ons een idee van wat we de komende uren en dagen van ETH kunnen verwachten.

ethereum koers grafiek 

Op deze grafiek zien we een aantal schokkerige prijsacties in de loop van de afgelopen dagen. Als het grotere patroon zich echter ontwikkeld zoals we verwachten, kan dit een zeer bullish plaatje zijn van ETH. In de afgelopen dagen lijkt het erop dat ETH een oplopend driehoekspatroon zou kunnen ingaan. Een doorbraak boven de weerstand van ongeveer $ 625 zou erg bullish zijn en waarschijnlijk leiden tot een lange, lucratieve run voor ETH-stieren.

Analyse op middellange termijn

Op middellange termijn zijn we gefocust op een grafiek die gebruikmaakt van candles van 4 uur. Dit zou ons een idee moeten geven van wat er de komende dagen en weken met ETH zou kunnen gebeuren.

ETH koers grafiek 

Op deze grafiek zien we niet zoveel dat verschilt van de korte-termijnanalyse. We zien een stijgend driehoekspatroon, dat een erg optimistisch beeld schetst. Het enige opvallende verschil in deze grafiek is dat er een aantal andere mogelijkheden zijn als het gaat om trendlijnen. Een close onder de onderste diagonale ondersteuning zou bearish zijn, maar het zou ook kunnen betekenen dat er een bull-channel ontstaat. Hoe dan ook, we zien deze grafiek niet leiden tot langdurige bearish koersactie.

Analyse op lange termijn

De meeste beleggers zijn meer dan wat dan ook geïnteresseerd in de lange termijn vooruitzichten van ETH. Voor onze lange termijn analyse gaan we een grafiek bekijken die 1-daagse candles gebruikt om ons inzicht te geven in wat we denken dat er de komende weken en maanden zal gebeuren.

ether koers grafiek 

Deze grafiek voor ETH lijkt klaar voor een nieuwe sprong omhoog naar recente hoogtepunten. Met een aanraking van de onderkant van deze oplopende driehoek verwachten we nog een meerdaagse koersstijging. De Stoch RSI is weer naar beneden gekomen en het lijkt alsof hij weer omhoog begint te komen. We zien de komende weken en maanden alleen maar bullish signalen voor de koers van ETH.

CME Ethereum futures 

Chicago Mercantile Exchange (CME), de grootste bitcoin-futuresmarkt ter wereld, heeft aangekondigd dat het zijn assortiment cryptoderivaten binnenkort zal uitbreiden door Ethereum-futures toe te voegen. De ETH-futures van CME Group zijn momenteel in afwachting van de goedkeuring van de Amerikaanse financiële toezichthouders en zullen naar verwachting op 8 februari 2021 worden gelanceerd.

Chicago Mercantile Exchange is het grootste platform voor financiële derivaten ter wereld en biedt een breed scala aan activaklassen die kunnen worden verhandeld. De CME was ook een pionier op het gebied van cryptoderivaten en lanceerde in december 2017 zijn Bitcoin-futuresproducten.

Groeiende vraag naar Ethereum futuresproducten 

Tim McCourt, de Global Head of Equity Index and Alternative Investment Products bij de CME Group, heeft verklaard dat de reden voor het lanceren van Ethereum-futuresproducten een snel groeiende vraag van klanten is, evenals het enorme succes van de Bitcoin-futures die worden aangeboden door de CME . McCourt heeft ook gezegd dat "de toevoeging van etherfutures onze klanten een waardevol instrument zal bieden om deze groeiende cryptocurrency te verhandelen en af ​​te dekken".

Persbericht CME 

In een persbericht van 16 december heeft de CME details bekendgemaakt over de geplande Ethereum-futuresproducten. ETH-derivaten die worden verhandeld op de CME "zullen in contanten worden afgewikkeld, op basis van de CME CF Ether-Dollar Reference Rate, die dient als een eenmalige referentiekoers van de Amerikaanse dollarprijs van ether". Ethereum-derivaten zullen worden onderworpen aan dezelfde regels en voorschriften als andere financiële producten die op de Chicago Mercantile Exchange worden vermeld.

Positief effect verwacht op Ethereum koers 

Ethereum-supporters waren enthousiast over de aanstaande lancering van Ethereum-derivaten op de CME. Tyler Smith, een populaire ETH-voorstander, heeft zijn publiek eraan herinnerd dat de vorige crypto-bullrun werd geïnitieerd door de notering van Bitcoin-futures op de CME, en hij gelooft dat de lancering van Ethereum-derivaten een vergelijkbaar resultaat kan hebben op het blockchain-ecosysteem.

Een andere bekende ETH-supporter, Ryan Sean Adams, heeft erop gewezen dat de notering van Ethereum-futures op de CME 's werelds meest prominente financiële instellingen een manier zal bieden om op een veilige en gereguleerde manier in ETH te investeren. Adams is ervan overtuigd dat de lancering van ETH-derivatenproducten door de CME ervoor zal zorgen dat de ETH koers omhoogschiet, wat zeer waarschijnlijk de weg vrijmaakt voor Ethereum om in 2021 een nieuw record te bereiken.

De massale Bitcoin bull run die de BTC koers onlangs zijn nieuwe ATH heeft doen bereiken, heeft ook een positief effect gehad op de koers van Ethereum. Op de dag van de aankondiging van de CME over de lancering van ETH-derivaten is de prijs van Ethereum de $ 625 gepasseerd en bereikt daarmee het hoogste niveau sinds 2018, en de meest populaire altcoin blijft in waarde stijgen.

 

Ethereum 2.0

Afbeeldingsbron: Shutterstock

Het Ethereum-netwerk maakt zich op voor een grote update voor de langverwachte Ethereum 2.0-upgrade. Hoewel er het afgelopen jaar al een aanzienlijk aantal kleinere wijzigingen zijn doorgevoerd om het netwerk voor te bereiden op deze grote upgrade, moest de grootste stap nog komen. Nu wordt fase 0 van de 2.0 upgrade gelanceerd op 1 december 2020, aangezien het aantal Ether-munten dat is vergrendeld in een migratiegericht contract 524.288 ETH heeft overschreden en het aantal validators de vereiste 16.384 heeft overschreden. Als aan de voorwaarden is voldaan, is het nu tijd om te beginnen met de grote revisie van het netwerk, te beginnen met de uitrol van fase 0 op 1 december.

Wat is Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 is een belangrijke upgrade die een paar jaar geleden werd onthuld door de ontwikkelgemeenschap van Ethereum. De belangrijkste focus van de grote verandering in werken is als volgt:

  1. Migratie van Proof-of-Work (PoW) naar een Proof-of-Stake (PoS) -model. Het PoW wordt vaak gezien als het zich voortslepende emissieschandaal van de crypto-industrie en daarom proberen sommige grote netwerken er een einde aan te maken. Ethereum is er een van, terwijl Bitcoin waarschijnlijk doorgaat met het PoW-proces vanwege zijn betrouwbaarheid en eenvoud.
  2. Vergroot de schaalbaarheid door middel van sharding. Dit concept is nog in ontwikkeling. Wat het belooft, is dat het netwerk hierdoor meer gedecentraliseerd kan worden en tegelijkertijd zijn capaciteit verbetert om op een efficiëntere manier slimme contracten en informatie af te handelen.
  3. Verbetering van de Ethereum Smart Contracts-functies en de Ethereum Virtual Machine (EVM) -werking. De Ethereum Virtual Machine wordt algemeen gezien als een groot log computerbeest dat zijn potentieel nog moet bereiken. Met een grote upgrade wil Ethereum deze enorme rekenkracht voor de mensen laten werken. Het zal echter enige moeite kosten om het op gang te krijgen, aangezien een dergelijk systeem nog nooit succesvol is geweest in de blockchain-wereld.

Fase 0 is slechts het begin van het upgradeproces en zal naar verwachting zeker enkele jaren duren. In totaal zijn er 4 fasen gepland om het systeem op gang te krijgen.

Wat zijn de vereisten?

Een belangrijk onderdeel van het doen van een update op een netwerk zo groot als Ethereum, is om de steun te krijgen van zoveel mogelijk leden van het netwerk. Om het proces een kickstart te geven, wilde het Ethereum-team dat gebruikers hun cryptovaluta zouden wijden aan het migratieproces en wat beloningen zouden ontvangen. Van de Ethereum-validators wordt verwacht dat ze op jaarbasis 20% van de mijnbeloningen ontvangen.

Het aantal van 524.288 ETH- en 16.384 validators werd naar voren gebracht voor de migratie van fase 0. De migratie kon pas een kickstart krijgen als deze grote omvang was bereikt. Nu zijn er meer dan 694.368 ETH opgesloten in het contract ter waarde van meer dan $ 380 miljoen op het moment van schrijven. Nu het doel is bereikt, maakt het netwerk zich op voor de grote Phase 0-upgrade op 1 december.

Ethereums eigen geautomatiseerde voortgangsbot tweette dit om de gemeenschap met de ontwikkeling te feliciteren:

“We have liftoff.

Thank you to the devs, the researchers, educators and community members who made this happen. 

 

See you on December 1st @ noon UTC”

 

De toekomst

Dit is slechts het begin van de monumentale verandering in het Ethereum-netwerk. Volgens de officiële website van de Ethereum-organisatie wordt de Beacon Chain oftewel Phase 0 op 1 december geïmplementeerd. Het zal staking naar het netwerk brengen, hoewel een volledige migratie naar een PoS pas later zal worden bereikt.

De volgende grote upgrade vindt plaats in 2021 met betrekking tot Shard Chains. Deze upgrade wordt in meerdere fasen opgedeeld. De derde grote upgrade is het koppelen van het mainnet Ethereum aan de Beacon-chain. Het zal naar verwachting plaatsvinden in 2022 en zal een volledige migratie van PoW naar PoS-netwerk bewerkstelligen.

Je kunt de live updates van de implementatie van de Beacon-keten volgen, een belangrijk evenement in de geschiedenis van de cryptocurrency-wereld, op de officiële Ethereum-website en zijn sociale mediakanalen. It is an exciting time to be around!