ethereum 2.0 beveiliging 

De nieuwe upgrade van Ethereum zal volgens het hoofdteam achter het project, de Ethereum Foundation, een toegewijd beveiligingsteam krijgen. Het beveiligingsteam zal ervoor zorgen dat de aanstaande upgrades en updates op het netwerk vlot en veilig zullen verlopen in de loop van de komende maanden.

Justin Drake, een onderzoeker bij de Ethereum-stichting, gaf deze aankondiging eerder gisteren in een tweet.

Ethereum

Ethereum is de op één na grootste cryptocurrency ter wereld met een huidige marktkapitalisatie van meer dan $ 40 miljard. Na ongeveer twee jaar van relatieve inactiviteit, staat de cryptocurrency met de laatste upgrades en toenemende gebruiksscenario's weer in de schijnwerpers en is de afgelopen 2-3 weken alleen al meer dan 60% in waarde gestegen. Het digitale activum zal naar verwachting ook de komende maanden goed blijven presteren, aangezien de verwachting hoog is wat betreft de geplande updates.

Wat is Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 is een compleet nieuwe visie op de werking van het Ethereum-netwerk. Het systeem was in 2015 bedoeld om onveranderlijke blockchain-oplossingen te bieden voor individuen en organisaties over de hele wereld. Hoewel er enig succes werd waargenomen, is de waarheid dat het netwerk met de tijd niet groeide en dat er dringend behoefte was aan innovatieve updates.

Met Ethereum 2.0 wil de stichting enkele van deze beperkingen van het project aanpakken en iedereen in staat stellen om de blockchain-technologie goedkoop en efficiënt te gebruiken. De technologie heeft geweldige toepassingen te bieden op bijna alle gebieden van het leven, van overheidsorganisaties, vakbonden, industrie, fiscaal beheer en nog veel meer. Het enige dat nodig is, is dat er een platform wordt ontwikkeld dat functies en toepassingen kan bieden aan al deze industrieën.

Het beveiligingsteam

Updates voor elk blockchain-netwerk zijn een groot probleem en het netwerk wordt naar verluidt op dat moment kwetsbaar. Een toegewijd beveiligingsteam is dus misschien een goed idee, maar meestal laten grote blockchain-projecten mensen op afstand op een gedecentraliseerde manier vrijwilligerswerk doen.

Dit verandert dat in sommige opzichten, nu een toegewijd team wordt aangewezen door de Ethereum Foundation, wat bijvoorbeeld niet gebeurt bij grote broer Bitcoin.

De belangrijkste functie van het team is softwarebeveiligingsbeheer, om zich bezig te houden met “fuzzing, bounty hunting, pager duty”. Van het team wordt ook verwacht dat het theoretisch werk verricht bij het verifiëren van cryptografische algoritmen die zullen worden bijgewerkt als onderdeel van de Ethereum 2.0-upgrade.

Functies voor topprofessionals op het gebied van netwerk- en softwarebeveiliging worden door de Ethereum  Foundation aangeboden. De proefversie van een nieuwe Ethereum Medalla-upgrade is gelanceerd en zal binnenkort worden gevolgd door een lancering van het main-net zodra het nieuwe systeem is geverifieerd en door het kernteam is goedgekeurd. Deze upgrade maakt deel uit van de hele Ethereum 2.0-update.

Door de problemen bij elke nieuwe upgrade te identificeren, probeert de stichting een soepele overgang te bewerkstelligen. Als de updates soepel verlopen en er geen beveiligingsfouten worden gedetecteerd, wordt verwacht dat de Ethereum koers nog flink kan oplopen.

 

 

Geïnteresseert geraakt in Ethereum en wil je ethereum kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse crypto-broker Bitvavo. Nu betaal je, bij aanmelding via deze site, geen transactiekosten over de eerste 1000 euro aan cryptovaluta die je koopt.

bull run ethereum

'S Werelds op één na grootste cryptocurrency, Ethereum, zou wel eens aan een nieuwe bull run kunnen zijn begonnen.

Hoewel Bitcoin een gigantisch aandeel heeft in de markt voor cryptocurrency (meer dan 50%) en de meest stabiele cryptocurrency is van allemaal, zijn er andere kleinere cryptocurrency projecten zoals Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Litecoin, LINK en anderen die een inhaalslag maken en nieuwe innovaties introduceren.

De prestaties van Ethereum

Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie (tussen 8-10% van de totale crypto marktkapitalisatie) ondergaat baanbrekende updates die ervoor hebben gezorgd dat de ethereum koers de afgelopen weken dramatisch steeg, waarbij de native cryptocurrency Ether de laatste tijd van $ 220 naar $ 320 steeg binnen een week. Dit is een stijging van meer dan 45% in een week tijd.

De Bitcoin koers steeg daarentegen van $ 9100 naar $ 11200, een stijging van slechts 23%. Hoewel Bitcoin over het algemeen een veel stabielere cryptocurrency is en veel meer investeringen aantrekt, zorgen de radicale veranderingen van Ethereum voor meer vertrouwen bij investeerders. Het omvat upgrades en een nieuwe kijk op hoe de werking en het beheer van het gedecentraliseerde Ethereum blockchain-netwerk.

Wat is Ethereum?

Ethereum is opgericht als opvolger van Bitcoin wat betreft use cases. Hoewel Bitcoin een gevierd succes was, beperkte het het bijhouden van gegevens tot het alleen vermelden van eigendomsrechten en valuta transacties. In het geval van Bitcoin was het alle functionaliteit die nodig was. De onderliggende technologie was echter zo nuttig dat ontwikkelaars een netwerk wilden creëren dat alle mogelijke soorten transacties die mensen moeten registreren, onsterfelijk maakt.

Het Ethereum-netwerk heeft dus twee use-cases:

  • Het slaat de transacties van Native Coin Ether op.
  • Het stelt gebruikers in staat om hun eigen records binnen het blockchain-netwerk te plaatsen via een programmeerbare interface.

Aangezien blockchain-netwerken tot de veiligste ter wereld behoren, kunnen de daar geplaatste records niet worden geschonden, bewerkt, gemanipuleerd of gehackt. Geboortecertificaten, essentiële identificaties, paspoorten, verkiezingsgegevens en andere nuttige gegevens kunnen tegen een nominale vergoeding worden geregistreerd op de Ethereum-blockchain. Dit zou naar verwachting de doorbraak worden voor de toekomst van de blockchain-industrie.

Maar het heeft zijn potentieel niet bereikt vanwege verschillende belangrijke uitdagingen. Dat zijn o.a.:

  • Schaalbaarheidsproblemen
  • Gebruikersgemak
  • Verhoging van vergoedingen

Toen Ethereum werd ontwikkeld, was het de bedoeling dat het Ethereum-netwerk voor alle essentiële diensten zal worden gebruikt en een lichtend baken zal zijn voor de geleidelijke invoering van de gedecentraliseerde consensus voor de toekomst. Maar tot dusver heeft het deze doelstellingen niet substantieel bereikt.

Ethereum 2.0

Een reeks upgrades zit al een tijdje in de planning voor Ethereum. Dit wordt gepusht door Ethereum-oprichters Vitalik Buterin, Joseph Lubin en anderen. De updates zijn momenteel halverwege en voorzien in baanbrekende ontwikkelingen die het Ethereum netwerk kunnen maken of breken.

Ze bevatten:

  • Een verschuiving van energie-intensief Proof-of-Work (PoW) naar een meer futuristisch, maar grotendeels onbewezen Proof-of-Stake (PoS) -systeem. Bitcoin gebruikt PoW, maar het begint de wereldwijde energiesystemen te belasten omdat het meer elektriciteit gebruikt dan het land Sri Lanka, volgens recente berekening. Momenteel is het Ethereum netwerk bezig met het updaten naar de PoS-mijnbenadering, maar de PoW-configuratie is niet volledig verlaten.
  • Een nieuwe update die in de maak is, zal een veel beter gegevensbeheersysteem binnen het Ethereum-netwerk mogelijk maken via een proces dat ‘sharding’ wordt genoemd. Dit zal op zijn beurt betere schaalmogelijkheden voor de toekomst mogelijk maken en dus meer en meer mensen laten profiteren van het enorme potentieel van het netwerk.

De cryptowereld kijkt met ingetogen optimisme naar deze ontwikkelingen. De updates verhogen de prijs echter aanzienlijk en dat is te zien aan recente bewegingen van de cryptocurrency.

Conclusie

Als je wilt investeren in cryptocurrencies, is Bitcoin een must-have. Een groot deel van de investering zou altijd naar Bitcoin moeten gaan. Zelfs oprichters van andere cryptoprojecten geven dat toe. Munten zoals Ethereum, die een aanzienlijk potentieel hebben, moeten altijd een secundaire overweging zijn, maar zijn niettemin erg interessant. Vooral gezien de futuristische updates die op ons afkomen. Deze updates brengen natuurlijk wel een bepaald risico met zich mee en daarom moeten beleggers voorzichtig opereren en zich bewust zijn van deze risico’s.

 

Geïnteresseert geraakt in Ethereum en wil je ethereum kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse crypto-broker Bitvavo. Nu betaal je, bij aanmelding via deze site, geen transactiekosten over de eerste 1000 euro aan cryptovaluta die je koopt.

Ethereum (ETH) technische analyse en prijsprognoses

Bull - Bear 

Moeten we een vertraging verwachten bij de recente stijging van de Ether koers, of blijven de stieren aan zet? Laten we de grafieken van boven naar beneden analyseren, eerst door de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt te onderzoeken, exclusief Bitcoin.

Totale Crypto Market Cap Exclusief Bitcoin (BTC)

Crypto Market Cap

De maandelijkse grafiek van de totale marktkapitalisatie van de cryptovaluta onthult de algemene gezondheid van het crypto-ecosysteem. Daarin zijn aanzienlijke weerstands- en ondersteuningsniveaus te vinden die handelaren zouden moeten overwegen bij het aanhouden van een long- of shortpositie.

Na een recordhoogte van 474,512 miljard dollar te hebben bereikt, signaleerde de crypto-marktkapitalisatie een bearish accumulatie-weerstand op 300,429 miljard dollar, gevolgd door een inzinking van (-83.83%).

Steunzones ingesteld op (01 december 2018 - 01 januari 2019 (36.75B - 61.257B)) en 01 december 2019 (49.814B - 64.494B).

Na het succesvol testen van de steunzones van januari 2019, bevestigde een bullish slot boven het 50-maandelijkse voortschrijdend gemiddelde, het bodemen van de Altcoin-markt. Dat is een uitstekende basis voor een stijging van de Ethereum koers.

ETHUSD: maandelijks

ETH grafiek

Op de maandgrafiek vestigde de ETHUSD een steunzone tussen de $ 160,95 en 80,90 na een daling van -90,5% die volgde op een hanging man candlestick patroon.

De Ethereum koers zit, op de maandelijkse chart, nog steeds in een neerwaartse trend. De bulls zullen de koers eerst boven het niveau van februari 2020 moeten drijven om uit deze neerwaartse trend te breken..

ETHUSD: Weekly Candlestick Chart

ETH grafiek

De weekgrafiek toont de ETHUSD koers in een trading-range die zowel bullish als bearish schommelingen vormt binnen de aanzienlijke ondersteuningszone die is ingesteld op 10 december 2018 en de weerstandszone die stamt uit juni 2019.

Vervolgens zijn op 17 februari 2020 en 16 maart 2020 recentere steun- en weerstandszones ingesteld, waarbij de ETH-markt scherpe schommelingen in beide richtingen heeft gevormd, waarbij de huidige schommeling de bullish trend is.

We verwachten een vertraging van de huidige opwaartse beweging, aangezien de stieren de ETH koers naar de weerstandszone van 17 februari 2020 drijven.

ethereum grafiek

ETHUSD breekt boven een op 29 februari 2020 vastgesteld significant weerstandsniveau op de daggrafiek, vormt hogere dalen en streeft naar nieuwe hoogtepunten in juni 2020.

Conclusie & projecties

Samenvattend benadrukken de bullish en bearish vooruitzichten van een maandelijkse grafiek hieronder de verschillende richtingen die de ETHUSD kan volgen op de lange termijn en het basispatroon en de weerstandniveaus die moeten worden doorbroken voor verdere prijsstijgingen.

Bullish Outlook

Terugkomend op het maandelijkse tijdsbestek, kunnen we een vorkpatroon van Tsjoevasjov identificeren, een marktstructuur die meestal een einde identificeert van een trend gebaseerd op het falen van de tweede en recente trendlijn.

De ETH koers raakte in juni de tweede trendlijn van de Tsjoevasjov-vork en we kunnen op korte termijn aan de koopkant gaan opereren als we een maandelijks slot boven de trendlijnweerstand krijgen.

De trendlijnweerstand kan een goede plek zijn om wat winst op korte termijn te behalen, aangezien ethereum tot nu toe lagere pieken neerzet.

ethereum grafiek

Bearish Outlook

De Ethereum koers blijft op lange termijn bearish, aangezien het nog niet boven de trendlijn van de weerstand van de Chuvashov's fork (Monthly TF) is gekomen.

Een ETH koers dichtbij de weerstandzone van de wekelijkse TF kan worden beschouwd als een signaal om de ETHUSD te shorten. Een verdere stijging van de ethereum koers tot buiten de geanalyseerde weerstandszones zal de bears echter op achterstand zetten.

 

Geïnteresseert geraakt in Ethereum en wil je ethereum kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse crypto-broker Bitvavo. Nu betaal je, bij aanmelding via deze site, geen transactiekosten over de eerste 1000 euro aan cryptovaluta die je koopt.

ethereum

De Ethereum koers heeft een lange weg afgelegd sinds het in 2015 werd gelanceerd als een programmeerbaar blockchain-netwerk. Er werd toen aangenomen dat het echt de kracht van decentralisatie en onveranderlijkheid zou benutten waarin Bitcoin pionierde.

De cryptocurrency stottert echter nog steeds en is niet zo goed hersteld als Bitcoin na de bearmarkt van 2018-19. De native cryptocurrency Ether (ETH) blijft de tweede viool spelen na Bitcoin in de cryptocurrency-grafieken. Laten we de dingen van dichterbij bekijken en proberen erachter te komen waar het naartoe gaat!

Ethereum-the Fallen Messiah?

De lancering van Ethereum in 2015 was op dat moment een van de meest verwachte evenementen op de blockchain-kalender. Voor het eerst in de geschiedenis een programmeerbare blockchain die tot in de eeuwigheid permanente, onverslaanbare records in zijn grootboek zou kunnen opslaan. Dit was toen de oplossing van een groot probleem omdat Bitcoin beperkte functionaliteit heeft met betrekking tot het opslaan van gepersonaliseerde records.

Ethereum werd aangeprezen als de messias van blockchain-technologie en velen hoopten dat het snel zou opschalen om tegemoet te komen aan de enorme behoeften van de mensen over de hele wereld. Vijf jaar vooruit en het netwerk bevindt zich nog steeds op een kruispunt in plaats van tekenen te vertonen dat het zijn potentieel heeft bereikt.

De Ethereum koers is ook aanzienlijk gedaald en ondanks enig herstel in het tweede kwartaal van 2020 geeft het over het algemeen nog steeds gemengde signalen.

Een korte geschiedenis van de Ethereum koers

2013: Ethereum concept gevisualiseerd door oprichters Vitalik Buterin, Joseph Lubin, Gavin Wood en anderen. Destijds lag de Bitcoin koers onder de $ 500.

2014: Er is met succes een crowdsale gehouden met investeerders die het nieuwe netwerk hebben gesteund.

30 juli 2015: Ethereum-netwerk ging live.

2017-2018: Ethereum koers stijgt enorm. Van minder dan $ 15 vóór 2017 tot een gigantische recordhoogte van $ 1432 die ooit in januari 2018 werd opgetekend. De prijs daalde echter al snel en tegen het einde van het jaar was hij terug op $ 500.

2019: De bearmarkt zette door en de cryptocurrency bereikte een koers van  minder dan $ 91 voordat hij een beetje herstelde. Het herstel was echter niet zo goed als dat van Bitcoin, met de belangrijkste cryptocurrency die maar liefst 60% van zijn all-time high-waarde herstelt, terwijl Ethereum slechts 40% kan bijtellen.

2020: Ethereum-prijs blijft stabiel en geeft een lichte opleving in afwachting van de toekomst waarin verschillende grote ontwikkelingen om de hoek liggen. De cryptocurrency wordt tegenwoordig verhandeld tussen $ 200 en $ 240.

Ethereum volgt de Altcoin markt

Een ding is zeker: Ethereum volgt in de meeste gevallen de algehele altcoin-markt en is veel volatieler dan Bitcoin zelf. Altcoins of afkorting van Alternative Coins is een term die wordt gebruikt voor alle andere munten in digitale valuta dan Bitcoin zelf.

ethereum grafiek

De grafieken tonen het bewijs, aangezien alle altcoins tijdens de bullmarkt 2017-2018 sterkere resultaten boekten dan Bitcoin, maar het op lange termijn niet hielden. Hoewel Bitcoin niet zoveel opwaardeerde als de altcoins, boekte het een aantal sterkere resultaten in de pullback en behield het veel van zijn waarde terwijl altcoins een bloedbad ondergingen. De meesten van hen trokken 90% terug van de all-time high posities van Januari 2018.

Ethereum was een van hen. De Ethereum koers daalde de afgelopen twee jaar van de hoogste positie ooit van $ 1432 naar $ 91. Het recente herstel heeft echter enig gevoel van stabiliteit gegeven op de markt voor de munt.

Ethereum op kruispunt

Het Ethereum-netwerk en daarmee zijn koers, staat opnieuw op een kruispunt. Dit komt door een enorme update die in december van dit jaar wordt verwacht en die de verschuiving van het Proof-of-work (POW) -consensusalgoritme naar het Proof-of-stake (POS) -algoritme zal markeren. Deze nieuwe update is revolutionair omdat geen van de grote munten dit protocol gebruikt. De update zal Ethereum naar verwachting efficiënter maken, maar brengt veel uitdagingen met zich mee.

De Ethereum koers zal op lange termijn het succes volgen van de nieuwe update voor het netwerk. Dit is een agressieve update die de status-quo van de cryptocurrency-wereld zal uitdagen, maar zal het lukken? De tijd zal het leren!

 

Geïnteresseert geraakt in Ethereum en wil je ethereum kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse crypto-broker Bitvavo. Nu betaal je, bij aanmelding via deze site, geen transactiekosten over de eerste 1000 euro aan cryptovaluta die je koopt.

De langverwachtte ethereum 2.0 netwerkupdate zal waarschijnlijk dit jaar nog gaan plaatsvinden. Dit zal naar verwachting een grote positieve impact hebben op de adoptie van Ethereum als cryptovaluta en daarmee ook op de Ethereum koers.

Ethereum is een voorbeeld van een van de belangrijkste en meest gebruikte vormen van de blockchain, waarbij een slim contractsysteem wordt geïmplementeerd dat bestand is tegen manipulatie en controleerbaar en operationeel is zonder tussenkomst van derden. Ethereum bezit de op één na hoogste marktkapitalisatie direct achter Bitcoin en heeft de aandacht getrokken van veel ontwikkelaars en bedrijven vanwege de operationele bruikbaarheid. In tegenstelling tot Bitcoin wiens belangrijkste functie is om op te treden als een waardeopslag en om veilige transacties te verwerken, is Ethereum een ​​platform waarop op gedecentraliseerde applicaties of DApps kunnen worden gebouwd. Deze implementatie zorgt voor volledige aanpasbaarheid en integratie binnen de Ethereum-blockchain, waardoor deelnemers de slimme contractmogelijkheden op een groot aantal verschillende manieren kunnen gebruiken.

ethereum 2.0Proof of stake

Het Ethereum-protocol voor het verifiëren van transacties en het toevoegen van blokken aan de blockchain en staat bekend als “proof of stake” (bewijs van participatie). In vergelijking met het energie-intensieve “proof of work” dat bitcoin gebruikt, gebruikt proof of stake veel minder energie en worden block creators gekozen door een algoritme dat afhankelijk is van de hoeveelheid ethereum in bezit van de gebruiker. Met zowel proof of work als proof of stake zijn er voor- en nadelen, maar de voordelen van proof of stake oplossingen en blijven groeien naarmate instellingen kennis nemen van het enorme potentieel dat Ethereum heeft.

Staking door Ethereum-houders is wat de blockchain aandrijft, beveiliging biedt en transacties bevestigt. Het proces van staking is vrij eenvoudig, aangezien ETH dat is gedeponeerd in een slimme “contract validator node”, de oorspronkelijke bijdragers beloont. Er wordt een stake gehouden voor een vooraf bepaalde tijd variërend van 3 tot 12 maanden en er wordt een ETH-staker gekozen om de bloktransacties te valideren. Hoe meer ETH u heeft ingezet, hoe meer gewicht uw stem heeft. De operationele filosofie achter staking is dat degenen die geld in de blockchain hebben gestoken, de mogelijkheden ervan willen verzekeren of ze lopen het risico dat ze hun ingezette ETH verliezen. Om die reden moet worden verwacht dat degenen die inzetten, het belang van de blockchain in gedachten hebben. Deze bijdragers geven prioriteit aan het bevestigen van betrouwbare transacties, omdat wat voor hen het beste is, ook aansluit bij degenen die de blockchain gebruiken.

Staking ETH 

De minimaal vereiste ETH om te staken is 32, maar het biedt een enorm voordeel omdat er geen dure mijnbouwapparatuur nodig is. Met een jaarlijkse winst van ongeveer 7,4% of 2,3671 ETH, zal het uitzetten binnen Ethereum 2.0 waarschijnlijk veel van de schaalbaarheidsproblemen oplossen die Ethereum in het verleden is tegengekomen. Dat gezegd hebbende, 32 ETH is niet iets om mee te spotten. Het is momenteel, op het moment van schrijven, ongeveer 6000 Euro waard. Omdat grotere investeerders een stabiel rendement willen behouden, denken velen dat het nieuwe staking-protocol ongeveer 30% van het aanbod van ETH zal blokkeren, wat resulteert in een enorme aanbodschok en een onvermijdelijke prijsstijging.

Er is een recente stijging in het aantal adressen met 32 ​​ETH in hun portemonnee, het exacte bedrag dat nodig is om als validator in te zetten. Momenteel zijn er meer dan 116.000 ETH-adressen met ten minste 32 ETH, een opmerkelijke stijging van 14% ten opzichte van vorig jaar. Voeg hieraan toe dat het halving event van Bitcoin slechts een paar dagen (12 mei 2020) verwijderd is. Altcoins hebben van oudsher robuuste prijsacties gezien na de twee eerdere halveringen van Bitcoin die leidden tot nieuwe all-time highs.

Terwijl momenteel de hele wereld een enorme kwantitatieve versoepeling (bijdrukken van geld door centrale banken) ondergaat, staat Bitcoin op het punt een enorme kwantitatieve verharding te ervaren, waardoor het aanbod kleiner zal worden en een schok zal ervaren. Op het meest geschikte moment toont cryptocurrency als geheel zijn waarde aan de wereld op een moment dat traditionele markten en FIAT-valuta's voortdurend worden gedegradeerd. Dit heeft een enorme hoeveelheid FOMO (Fear Of Missing Out) en liquiditeit in de cryptocurrency markt gebracht en dat zal zo blijven. Wanneer dit alles wordt ingeprijsd door de markt, dan is het bijna zeker dat we nieuwe astronomische hoogtepunten zullen zien voor zowel Bitcoin als Ethereum.

Acceptatie en gebruik ethereum 

Ethereum acceptatie neemt gestaag toe, met meer dan 1,4 miljoen dApps die hun gebruikersbasis verstevigen en hun processen blijven uitbreiden. Het vermogen van Ethereum om te groeien ligt in de inherente aard van zijn slimme contractsysteem en een systeem dat in elke branche kan worden geïmplementeerd. Slimme contractsystemen zijn recentelijk geïnitialiseerd in supply chain-systemen die Walmart en IBM gebruiken om betere tracking- en veiligheidsmaatregelen voor voedselproductie te bieden. DeFi en blockchain-gaming hebben een enorme toestroom van gamers, investeerders en makers gezien, aangezien het vooruitzicht van slimme contractsystemen echt eigendom van activa en NFT-inkomsten genereren.

Vergroten capaciteit ethereum netwerk 

Een van de belangrijkste doelen van Ethereum 2.0, naast staking, is om Ethereum te helpen op te schalen, dus om meer transacties per seconde te kunnen uitvoeren. Het gebrek hieraan is volgens velen de belangrijkste reden die Ethereum nu tegenhoudt om mainstream te worden. Op dit moment kan het Ethereum netwerk maximaal 15 TPS of 15 transacties per seconde verwerken. Ter vergelijking: Visa verwerkt 24.000 TPS en het is naïef te denken dat een netwerk dat slechts 15 TPS aankan, een netwerk van 24.000 TPS zou kunnen overtreffen, ongeacht de voordelen van decentralisatie. Vitalik Buterin, de oprichter van het Ethereum-netwerk, heeft echter gemeld dat, afhankelijk van de implementatie van Ethereum 2.0, staking en sharding de limiet naar 160.000 TPS zouden moeten opdrijven.

Verwachtingen voor de toekomst 

De vraag naar cryptocurrency blijft groeien omdat het beperkte aanbod en de onveranderlijke aard de mogelijkheden van financiële en industriële standaarden overstijgt. Terwijl de acceptatie van Bitcoin blijft groeien en ons huidige idee over bankieren en vermogensverantwoordelijkheid verandert, zal Ethereum zowat al het andere veranderen. Ethereum 2.0 en zijn componenten van staking en sharding zullen een paradigmaverschuiving veroorzaken in het aanbod van ETH terwijl de vraag en het gebruik van de ethereum blockchain zullen blijven groeien. In de komende jaren zal de hoogste ethereum oers ooit, van $ 1400 per ETH, verbleken in vergelijking met wat komen gaat.

Geïnteresseert geraakt in Ethereum en wil je ethereum kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse crypto-broker Bitvavo. Nu betaal je, bij aanmelding via deze site, geen transactiekosten over de eerste 1000 euro aan cryptovaluta die je koopt.