Vitalik Buterin 

De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, behoort tot de top 100 van meest invloedrijke mensen zoals vermeld door Time Magazine. Volgens Time is Buterin niet alleen een innovator, maar steunt hij ook ontwikkelaars in de blockchain-sector.

Het tijdschrift somt mensen op op basis van verschillende factoren zoals actuele gebeurtenissen. Terwijl hij commentaar gaf op de positie van Buterin over de meest invloedrijke mensen van Time magazine in 2021, merkte de voormalige uitvoerende voorzitter van Reddit, Alexis Ohanian, op dat Buterin "een bouwer is".

Ohanian voegde eraan toe dat de mede-oprichter van Ethereum heeft bijgedragen aan het openen van "een nieuwe wereld […] en aanleiding heeft gegeven tot nieuwe manieren om gebruik te maken van blockchain-technologie." Hij gaf ook toe dat Buterin een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd, omdat "niemand alle toepassingen voor Ethereum had kunnen bedenken."

Een van de redenen waarom Buterin op de lijst staat, is de opkomst van non-fungible tokens (NFT's) op de Ethereum-blockchain dit jaar. Bijgevolg hebben NFT-gebaseerde projecten zoals Opensea een omzet van meer dan een miljard USD behaald. Axie Infinity, een ander op Ethereum gebaseerd NFT-project, haalde de krantenkoppen in 2021, ondanks dat het al bestaat sinds 2017.

Vitalik heeft me "meer enthousiast gemaakt over" internet

In zijn recensie over Buterin benadrukte Ohanian andere door Ethereum aangedreven projecten zoals Sorare en Rainbow, waarvan hij denkt dat ze niet zouden hebben bestaan ​​​​zonder de creatie van Vitalik.

De voormalige uitvoerend voorzitter van Reddit gaf toe dat de mede-oprichter van Ethereum hem meer enthousiast heeft gemaakt over het potentieel van internet.

Anderen die in 2021 de lijst van 100 meest invloedrijke mensen hebben gehaald, zijn de El Salvadoraanse president, Nayib Bukele, en de CEO van Tesla, Elon Musk. Bukele heeft onlangs BTC gelegaliseerd in El Salvador, terwijl Musk zijn betrokkenheid bij het cryptocurrency-ecosysteem heeft vergroot.

Toen Buterin de top 100 van meest invloedrijke mensen in de lijst van 2021 betrad, verliet Ethereum (ETH) massaal de gecentraliseerde crypto-handelsplatforms. Volgens rapporten heeft ETH ter waarde van meer dan een miljard dollar deze platforms binnen 24 uur verlaten. Als gevolg hiervan is het volume van Ethereum op beurzen gedaald.

Er wordt gespeculeerd dat dit betekent dat de ETH koers op korte termijn zal gaan stijgen. Op 16 september merkte IntoTheBlock op dat ongeveer 1,2 miljard USD aan ETH de gecentraliseerde handelsplatforms voor virtuele valuta verliet.

Meer dan 310.000 ETH is in rook opgegaan, elke minuut 5 ETH verbrand

Uit de verstrekte analyses bleek dat een vergelijkbaar bedrag in april van de beurzen werd opgenomen, en dat de prijs van ETH binnen een maand daarna met 60 procent steeg.

De omstandigheden rond dergelijke gebeurtenissen zijn echter veranderd sinds Ethereum de Londense hard fork omarmde. De upgrade van augustus bracht het gedecentraliseerde netwerk in een deflatoire modus. Als zodanig worden de transactiekosten van ETH verbrand in plaats van te worden toegekend aan miners.

Iets meer dan 40 dagen sinds de upgrade is meer dan 310.000 ETH in rook opgegaan. Ultrasound Money schat dat er elke 60 seconden 5,05 ETH wordt afgetrokken van de totale voorraad.

OpenSea, een NFT-marktplaats, heeft de hoogste brandsnelheid onder gedecentraliseerde applicaties (Dapps) aangedreven door Ethereum. Het is bijvoorbeeld goed voor 14 procent van alle verbrande ETH. Uniswap V2 komt op de tweede plaats, gevolgd door Tether (USDT). Andere topgebruikers in het ETH-klassement voor verbranden zijn Axie Infinity, Uniswap V3 en Metamask.

De London hard fork maakt deel uit van de plannen van Ethereum om over te stappen van een proof of work (PoW) naar een proof of stake (PoS) systeem genaamd Ethereum 2.0 of Eth2. Op het moment van schrijven was het totale bedrag aan ETH dat op het Eth2-netwerk werd gestopt in staking, bijna acht miljoen ETH (7.873.272 ETH).

3 miljoen USD gestolen van MISO Launchpad op SushiSwap

Ander nieuws: $ 3 miljoen aan ETH is verdwenen uit een Launchpad aangedreven door ShushiSwap. Dit werd onthuld door SuhiSwap's chief technology officer, Joseph Delong.

In een tweet zei Delong dat de aanval plaatsvond op het MISO-project waar "een anonieme aannemer […] met de GH-handgreep Aristok3 kwaadaardige code in de MISO-frontend injecteerde. […] 864,8 ETH is gestolen.” De CTO specificeerde dat de kwaadwillende acteur "de veilingWallet" heeft vervangen door "hun eigen portemonnee-adres".

Delong merkte echter op dat het probleem al "gepatcht" is. Interessant is dat de CTO opmerkte dat de exchanges Binance en FTX hebben geweigerd informatie te verstrekken over "de aanvallers KYC".

De directeur van SushiSwap onthulde met name dat de aanvaller eerder met Yearn Finance heeft gewerkt en "veel andere projecten heeft benaderd". Delong verzocht de aanvaller om het geld vrijwillig terug te geven, anders zal SushiSwap een "klacht indienen bij de FBI".

Volgens Delong lijkt de hacker op eratos112. De identiteit sluit aan bij een Twitter-profiel dat zich richt op de ontwikkeling van mobiele games en decentrale technologie.

 

Onlangs heeft Ethereum, de op een na grootste crypto-blockchain, een ketensplitsing meegemaakt. Volgens verschillende rapporten vertakt het netwerk zich tot minimaal twee ketens. Go Ethereum, de officiële Twitter-outlet van de Ethereum-blockchain, kondigde vorige week vrijdag de mogelijke splitsing aan.

Volgens analisten is de fork ontstaan ​​door een softwarestoring die een groot aantal knooppunten op het netwerk trof.

Verrassend genoeg was de storing eerder deze maand ontdekt en hebben ontwikkelaars een update met de naam "Hades Gamma" uitgebracht om de bug te verhelpen. Helaas kon een groot aantal Ethereum-knooppunten niet worden bijgewerkt.

Volgens Ethereum-ontwikkelaars was de patch een "hotfix-release om een ​​kwetsbaarheid in de EVM te patchen (CVE-2021-39137)." Omdat het echter het op een na grootste crypto-netwerk is, stond de splitsing centraal in de cryptocurrency-gemeenschap.

Een Twitter-gebruiker merkte bijvoorbeeld op dat de vork slechts "een derde van de Geth-knooppunten in de 'juiste' keten achterliet." Hoewel de gebruiker toegaf dat de omvang van de schade "onduidelijk" is, merkte hij op dat de mining-moeilijkheidsgraad met ongeveer 10 procent daalde.

 

74 procent van de knooppunten op de door ETH aangedreven blockchain gebruikt de Geth-client.

Het is een beveiligingskwetsbaarheid, "blijf weg" van Ethereum

Vorige week dinsdag tweette Go Ethereum over een upgrade die bedoeld was om "een beveiligingsprobleem in alle live versies van Geth" op te lossen en het verplichtte alle "Geth-gebruikers" om te upgraden naar de nieuwere versie.

Ontwikkelaars van projecten aangedreven door de Ethereum-blockchain adviseerden gebruikers om het netwerk te vermijden totdat het probleem is opgelost. Andre Cronje, de oprichter van Yearn Finance, tweette bijvoorbeeld dat Ethereum-gebruikers "een tijdje weg moeten blijven van het doen van transacties totdat het is opgelost, tenzij je zeker weet dat je je transactie indient bij de nieuwste Geth."

Terwijl Cronje gebruikers vertelde om het rustig aan te doen en "to take a walk outside", maakten anderen van de gelegenheid gebruik om met de vinger te wijzen.

Calvin Ayre schreef de splitsing bijvoorbeeld toe aan "schaalvergroting en algemene incompetentie bij de kernontwikkelaars en gecentraliseerd beheer van ETH." Hij pleitte voor Bitcoin Satoshi Vision (BSV).

Een andere Twitter-gebruiker, Yojan Steiner, merkte op dat "[Ethereum] in twee verschillende blockchains […] vervalsing genereert." Om dit te voorkomen, zei Steiner: "Ether-investeerders [moeten] hun toevlucht zoeken in" andere cryptocurrency-projecten zoals Cardano (ADA), Ripple (XRP) en Bitcoin (BTC).

Er is "altijd" een oplossing, zet Ethereum 2.0 op "Fast Forward"

Anderen zagen het probleem als een bedreiging voor Ethereum in de race om het leidende cryptocurrency-project te worden. @dannyincolor, bijvoorbeeld, merkte op dat er een tijd zou kunnen komen om ETH te "bedanken" voor zijn service van "lopen zodat anderen kunnen rennen”.

Hij voegde eraan toe dat het waarschijnlijk is dat de marktkapitalisatie van ETH "langzaam zal doorlekken naar andere projecten”.

Anderen suggereerden dat de vork de noodzaak aangaf om Ethereum 2.0 versneld uit te voeren. Gelukkig richtte niet iedereen zijn wapens op Ethereum.

Altcoin Archer zei bijvoorbeeld dat, hoewel een probleem is, er altijd een oplossing is. Sommige knooppunten die na de splitsing een upgrade hebben uitgevoerd, meldden echter problemen te hebben.

@shizuku83123 merkte bijvoorbeeld op dat toen ze "opwaardeerden en opnieuw startten, Geth verbinding maakte met Ropsten tot 1.10.8, maar de inhoud verschilt van Etherscan en Infura van [blok] 10920274. En [hun] Geth heeft het laatste bloknummer van ongeveer 7.000 blokken groter.”

De Twitter-gebruiker vroeg vervolgens of ze "iets anders moesten doen dan upgraden en opnieuw opstarten".

Terwijl de cryptocurrency-gemeenschap de mogelijke gevolgen van de splitsing besprak, namen de transactiekosten op de Ethereum-blockchain toe.

Je betaalt bijna $ 2K voor transacties met Opensea

In de afgelopen week schoten de kosten op het netwerk omhoog tot boven de 150 procent. Met de piek bedroeg de gemiddelde kosten van een gewone transactie bijna $ 28.

De vergoeding was zelfs nog hoger bij interactie met projecten die worden aangedreven door het op een na grootste gedecentraliseerde netwerk.

 

In sommige gevallen zeiden gebruikers die interactie hadden met Uniswap dat ze kosten hadden gemaakt die opliepen tot 1.000 dollar. Dat is niet alles. Ook de transactiekosten op NFT-gerichte platforms namen toe. Een transactie op Opensea had bijvoorbeeld een "voorgestelde gasvergoeding" van $ 1.931,36.

De stijging van de kosten op het door ETH-aangedreven netwerk komt een paar dagen nadat het netwerk de EIP-1559-upgrade heeft geactiveerd. De upgrade verbrandt transactiekosten in plaats van ze aan miners te geven. Momenteel verbrandt Ethereum ETH ter waarde van ongeveer $ 640K per uur.

 

Sinds de upgrade begin augustus is ETH met een waarde van meer dan $ 420 miljoen, tegen een prijs van $ 3.178 per munt, al verbrand. De totale hoeveelheid verbrande ETH overschreed de 136.000 ETH op het moment van schrijven.

crypto-hacker 

Bij de laatste DeFi-hack waarbij Poly Network betrokken was, werd voor $ 273 miljoen aan Ethereum (ETH)-munten gestolen. Hackers hebben het netwerk gecompromitteerd en voor meer dan $ 600 miljoen in verschillende crypto's gestolen.

In een tweet op 10 augustus nam Poly Network ETH- en BSC-adressen op waar de activa naartoe werden overgebracht. In een Twitter-thread riep Poly Network "miners van getroffen blockchain- en crypto-exchanges op om tokens die afkomstig zijn van de vermelde adressen op de zwarte lijst te zetten.

Poly Network is een cross-blockchain-platform waarmee gebruikers tokens kunnen verplaatsen over meerdere gedecentraliseerde netwerken zoals Ethereum, Bitcoin en Ontology. Volgens onderzoekers heeft de hacker misbruik gemaakt van een cryptografisch defect.

Uit een analyse van de exploitatie bleek dat het $ 85 miljoen aan USD Coin (USDC) betrof, en voor $ 253 miljoen aan diverse tokens op de Binance Smart Chain.

Op de Ethereum-blockchain werd Tether (USDT), ter waarde van ongeveer $ 33 miljoen, gestolen. Tether heeft de gestolen munten echter op de zwarte lijst gezet. Als zodanig kan de USDT niet worden verplaatst.

Hacker betaalt een informant $ 42.000 in ETH

Interessant is dat een gebruiker van cryptocurrency besloot de hacker te waarschuwen voor de zwarte lijst. Ingebed in een transactie adviseerde de gebruiker de Poly Network-hacker om USDT niet te gebruiken. Als waardering heeft de hacker 13.37 ETH overgemaakt aan de informant. Op het moment van schrijven was de ETH iets meer dan $ 42K waard.

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, merkte op dat ze op de hoogte zijn van de hack. Hij merkte echter op dat ze geen controle hebben over Binance Smart Chain of Ethereum.

Hoewel Zhao "geen garanties" bood, zei hij dat ze "zoveel als mogelijk" zullen doen om te voorkomen dat de hacker het geld verplaatst.

 

Een blik op een Ethereum-adres dat het geld bevat, laat echter zien dat de hacker wat geld heeft kunnen verplaatsen. Op het moment van schrijven had de portemonnee een saldo van 28.954.3 ETH ter waarde van $ 92.964.016 tegen $ 3.210,71 per munt. De portemonnee heeft ook verschillende succesvolle overboekingstransacties

Andere op Ethereum gebaseerde tokens (ERC-20-tokens) die zijn gestolen, zijn DAI stablecoin ($ 96.942.062,86), Wrapped BTC ($ 47.394.154), SHIBA INU ($ 2.054.522) en Uniswap ($ 1.288.991).

Op een onbeschaamde toon plaatste de hacker een bericht in een transactie in een van de portefeuilles waarin stond dat "het een miljardenhack zou zijn geweest" als hij "sh*tcoins" in zijn overval zou hebben opgenomen.

De hacker merkte ook op dat hij niet "zo geïnteresseerd" is in het geld en overweegt de tokens in de portemonnee te laten of ze terug te geven.

ETH overtreft BTC in handelsvolume op Coinbase

Terwijl de hacker nadenkt over wat hij met het gestolen geld moet doen, schrijft Coinbase al geschiedenis. Op 10 augustus bracht de crypto-exchange haar winstrapport voor het tweede kwartaal (Q2) van 2021 uit.

Volgens het rapport verdiende de beurs in het tweede kwartaal 2,3 miljard dollar, met een nettowinst van 1,6 miljard dollar.

De winst in het tweede kwartaal van dit jaar vertegenwoordigde een stijging van 4.900 procent in vergelijking met de inkomsten van de beurs in dezelfde periode vorig jaar. In het tweede kwartaal van 2020 maakte Coinbase een winst van $ 32 miljoen.

Afgezien van een duizelingwekkende winstmarge in het tweede kwartaal van dit jaar, brak Coinbase een nieuwe mijlpaal in zijn negenjarige bestaan. Volgens het rapport overtrof het ETH-handelsvolume van de beurs dat van Bitcoin (BTC) voor het eerst in de geschiedenis van Coinbase.

 

Het verschil bedroeg twee procent, waarbij ETH en BTC respectievelijk 26 en 24 procent van het totale volume voor hun rekening namen.

Ook verloor BTC in het tweede kwartaal 39 procent van zijn volume, terwijl dat van ETH met 23 procent steeg. Volgens Coinbase is de daling van het handelsvolume van Bitcoin waarschijnlijk te wijten aan het afnemende "spotvolume" op wereldwijde crypto-beurzen.

Afgezien van dalende volumes op internationale beurzen, koppelde Coinbase de daling ook aan nieuwe activa, die belangstelling hebben gewekt.

Bij de opkomst van het ETH-volume zinspeelde de exchange op de verspreiding van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en niet-vervangbare tokens (NFT's). Coinbase merkte op dat de vraag naar staking van Ethereum 2.0 mogelijk ook een rol heeft gespeeld bij het overwinnen van BTC door ETH in handelsvolume.

Ethereum London Hard Fork leidt tot productie van deflatoire blokken

Het fenomeen van deflatoire blokken vond met name plaats een paar dagen na de activering van de Ethereum London hard fork.

Hoewel de fork grotendeels ging over het aanpakken van de kostendreiging op het netwerk, leidt dit tot de productie van deflatoire blokken. Deflatoire blokken worden geproduceerd wanneer de mijnbeloning lager is dan de verbrande ETH.

Op 10 augustus heeft ETH Burn Bot bijvoorbeeld een dergelijke gebeurtenis vastgelegd waarbij iets meer dan 945 ETH-tokens werden verbrand tegen een uitgifte van 528 ETH. De bot schatte het jaarlijkse deflatiepercentage op -3,12 procent.

 

Microsoft heeft onthuld dat het zich richt op het gebruik van de Ethereum-blockchain om illegaal gebruik van zijn producten uit te roeien. Met name sommige van zijn populaire producten, Microsoft Office en het Windows-besturingssysteem, staan ​​bovenaan het menu op piraterijnetwerken.

In een onderzoekspaper gepubliceerd door Microsoft in samenwerking met onderzoekers van Carnegie Mellon University en Alibaba, lijkt de softwaregigant een beloningssysteem te ontwikkelen dat wordt aangedreven door blockchain-technologie. Het systeem is bedoeld om illegaal gebruik van populaire softwareproducten van Microsoft te ontmoedigen.

Met de titel "Argus: A Fully Transparent Incentive System for Anti-Piracy Campaigns", wil het softwarezwaargewicht de Ethereum-blockchain gebruiken om prikkels te decentraliseren en de informatie van klokkenluiders m.b.t. piraterij te beschermen.

In de krant merkten de onderzoekers op dat het systeem voor gedistribueerde beloningen ook een groep "onvermijdelijke obstakels overwint om de veiligheid te garanderen ondanks volledige transparantie".

"Bewijs van lekkage" beschermt klokkenluiders

De krant voegde eraan toe dat het systeem kan verwijzen naar de bron van illegale inhoud. Een van de kenmerken is wat onderzoekers 'bewijs van lekkage' noemen. De functionaliteit stelt het systeem in staat om de informatie over informanten te verbergen.

De onderzoekers wezen ook op de hoge transactiekosten die worden gemaakt op de Ethereum-blockchain. Volgens de krant heeft Argus de "kosten voor het melden van piraterij" verlaagd door verschillende operaties te verbeteren.

Het heeft bijvoorbeeld geschat dat de rapportagekosten gelijk zijn aan "het verzenden van ongeveer 14 ETH-overdrachtstransacties". Volgens de onderzoekers zou dat hetzelfde zijn als 'duizenden transacties'.

Terwijl Microsoft werkt aan het actualiseren van zijn anti-piraterijproject op de door ETH aangedreven blockchain, plukt het netwerk al de vruchten van zijn recente London upgrade. Zo is het gemiddelde dagelijkse gasverbruik op het platform sinds de upgrade met ongeveer negen procent gestegen.

 

Volgens Etherscan zijn de waarden met meer dan 8 miljard gestegen van 92 naar meer dan 100 miljard. Interessant is dat het gemiddelde dagelijkse gasverbruik een beeld schetst van hoe actief het netwerk is in plaats van de hoogte- en dieptepunten in transactiekosten.

Buterin schetst 3 redenen waarom de capaciteit met 9% is toegenomen

Ook toont de stijging een toenemende Ethereum-netwerkcapaciteit. Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, gaf op sociale media ruwe schattingen van de toename.

In een Reddit-bericht zei Buterin dat de toename van de capaciteit deels te wijten is aan de Ethereum London-hardfork die de start van de Ethereum-ijstijd vertraagt.

De ijstijd van het netwerk beïnvloedde bloktijden. Nu kan de Ethereum-blockchain een bloktijd van iets meer dan 13 seconden aan.

De nieuwe bloksnelheid is ongeveer drie procent hoger en draagt ​​​​3% bij aan de totale netwerkcapaciteit van negen procent.

Dat is niet alles. De mede-oprichter van Ethereum onthulde dat de toename van de capaciteit te wijten was aan een efficiënter gebruik van blokruimte. Interessant genoeg was het rendement gekoppeld aan het gebruikte gas.

Voor de Ethereum-hardfork had de blockchain bijvoorbeeld 15.000.000 ingesteld als de maximale gaslimiet. Na de Ethereum-upgrade werd de limiet echter de basis.

Zoals Buterin uitlegde, betekent de verschuiving "dat als het gemiddelde gasverbruik […] lager is dan 15 miljoen, de basisvergoeding" krimpt om het gemiddelde terug te brengen tot 15 miljoen. De verschuiving van 15M als de limiet naar de basis, verhoogde de Ethereum-netwerkcapaciteit met ongeveer 2-3 procent.

Buterin merkte verder op dat de derde grote bijdrage aan de toename van de capaciteit van het platform een ​​imperfecte formule is die is geïntroduceerd door de London upgrade. Volgens Buterin werkt de formule die de 50 procent aan te verbranden vergoedingen berekent niet altijd zoals bedoeld.

Capaciteit was "onbedoeld verhoogd", meer dan $ 22 miljard aan ETH vergrendeld in Ethereum 2.0

De mede-oprichter van Ethereum verdedigde de imperfectie en merkte op dat de formule een balans moet vinden tussen rekenkunde en geometrie (berekening van kosten en blokgrootte).

Buterin onthulde dat blokken nu voller zijn dan vóór de Ethereum-hardfork, wat bijdraagt ​​​​aan "de onbedoeld […] verhoogde capaciteit".

 

Terwijl de effecten van de Ethereum London hard fork nog steeds voelbaar zijn, ziet Ethereum 2.0 ook dat er meer ETH wordt gebruikt voor staking en een toename van het aantal validators. Op het moment van schrijven was het totale bedrag dat was ingezet voor staking bijna zeven miljoen ETH op 6.935.194, terwijl het aantal validators momenteel op 209.782 staat.

Drie weken geleden was de hoeveelheid ETH opgesloten in Ethereum 2.0 6,6 miljoen, terwijl het aantal validators net 200.000 bereikte. Momenteel is de totale ingezette ETH ongeveer 22,7 miljard dollar waard tegen een prijs van $ 3283 per munt.

London hard fork 

Op 5 augustus 2021 ging de langverwachte Ethereum-hardfork, bijgenaamd 'London', officieel live op de Ethereum-blockchain. De upgrade introduceerde verschillende functies die zijn gebundeld in vijf EIP's (Ethereum Improvement Proposals), EIP 1559, 3554, 3529, 3198 en 3541. Enkele van de belangrijkste componenten in de EIP's zijn gericht op transactiekosten en gebruikerservaring.

Met EIP 1559 kan het netwerk bijvoorbeeld automatisch beslissen over de kosten van het uitvoeren van een transactie. Het voorstel is gericht op het oplossen van de stijgende gaskosten en onder andere het beheersen van de basisvalutavoorziening van het netwerk.

EIP 3554 daarentegen stelt de activering van een tijdbom uit, die bedoeld is om ETH-mining moeilijker te maken. Een toename van mijnbouwmoeilijkheid is bedoeld om miners te ontmoedigen om de keten te ondersteunen zodra de op een na grootste blockchain verschuift van PoW (Proof of Work) naar PoS (Proof of Stake) consensusmechanisme.

De invoering hiervan werd verschoven naar begin december van dit jaar. Dit geeft aan dat een PoS-aangedreven Ethereum-netwerk (Ethereum 2.0) waarschijnlijk tegen het einde van dit jaar live gaat.

EIP 3529, EIP 3198, EIP 3541 Focussen op ontwikkelaarsbeloningen, Dapps en de EVM

EIP 3529 gaat over prikkels voor ontwikkelaars. EIP 3198 en EIP 3541 richten zich respectievelijk op de efficiëntie van gedecentraliseerde apps (Dapps) en wijzen toekomstige verbeteringen op de EVM (Ethereum Virtual Machine).

Interessant is dat het nieuwe transactiekostenformaat in EIP 1559 al actief is. Onder de vele effecten op de Ethereum-vergoedingen, heeft het een functie geactiveerd die een deel van de verzamelde vergoedingen verbrandt.

Bijvoorbeeld, ongeveer 14 uur nadat het live ging, verbrandde de ETH-aangedreven blockchain in totaal meer dan 3.000 ETH. Sommige tellers zoals Etherchain schatten dat de gemiddelde kosten die per minuut worden verbrand iets boven de 2 ETH per 60 seconden liggen. Destijds werd dit geschat op ongeveer $ 6.5K per minuut.

 

Op uurbasis komt dat neer op bijna $ 400.000. Op het moment van schrijven was de cumulatieve kostenbesparing 5.449 ETH volgens Ultrasound.money. Op het moment van schrijven was de inmiddels verbrande ETH-waarde meer dan $ 15,6 miljoen tegen een prijs van $ 2.858 per munt.

OpenSea verbrandt $ 1,6 miljoen terwijl Tether $ 683K verbrandt in 24 uur

De top vijf platforms met de hoogste brandsnelheid in de afgelopen 24 uur zijn OpenSea die $ 1.606.196 aan ETH heeft verbrand (562 ETH), COVIDPunks $ 1,5 miljoen (527 ETH), Uniswap V2 $ 1,02 miljoen (359 ETH), Axie Infinity $ 905K ( 317 ETH), en Tether $ 683.062 (239 ETH).

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, noemde de upgrade een succes en voegde eraan toe dat het zijn vertrouwen in het begin van Ethereum 2.0 een boost gaf.

Buterin vertelde Bloomberg dat de EIP over transactiekosten het "belangrijkste onderdeel" van de hele upgrade was. De mede-oprichter zei ook dat de upgrade het "veel gemakkelijker maakt om een ​​transactie te verzenden die in het volgende blok wordt opgenomen, en dat is erg belangrijk voor de gebruikerservaring."

Hij verwees naar een nieuw blokgroottemechanisme dat verschuift van vaste naar variabele blokgroottes. Zo kan een blok groter of kleiner worden, afhankelijk van het aantal transacties. Dientengevolge vermindert het congestie op het netwerk en draagt ​​zo bij aan een hogere transactiesnelheid.

Op sociale-mediaplatforms was de ETH-gemeenschap blij met de harde vork, vooral het gedeelte over vergoedingen. Een Twitter-gebruiker feliciteerde bijvoorbeeld "iedereen die EIP 1559 mogelijk heeft gemaakt. Enorme overwinning voor Ethereum,” zeiden ze.

Dit is wat Raoul Pal van Global Macro Investor en CEO van Realvision denkt over de laatste ETH update:

 

De Amerikaanse regering geeft de voorkeur aan PoW boven PoS-systemen

Bloomberg Crypto merkte op dat het beste nog moet komen, aangezien de "Ethereum-blockchain goed in staat is om een ​​nog grotere upgrade door te voeren om het energieverbruik met 99% te verminderen."

Anderen grepen echter het moment aan om hun ongenoegen te uiten over het besluit van de Amerikaanse regering om PoW te verkiezen boven PoS-platforms. @NeerajKA twitterde dat "het Witte Huis ervoor kiest om Proof of Work te steunen in plaats van Proof of Stake, in de wet."

De Twitter-gebruiker reageerde op last-minute wijzigingen in het infrastructuurplan van de Amerikaanse regering. Hoewel het grootste deel van het plan niets met crypto te maken heeft, is het gericht op het verkrijgen van $ 28 miljard door cryptotransacties te belasten.

Bovendien lijkt het wetsvoorstel cryptocurrency-rapportageregels te introduceren die sommigen als "onwerkbaar" beschouwen. Met name probeerden de last-minute wijzigingen PoW-deelnemers uit te sluiten en PoS-validators en andere spelers bloot te stellen aan de "onwerkbare" rapportageregels.

Terwijl sommigen de amendementen "belachelijk" vonden, zeiden anderen dat, als ze worden aangenomen, ze "grote gevolgen zullen hebben voor de ontwikkeling van cryptocurrency in Amerika."