DeFi 

Liquidity Protocol, een DeFi-project dat op 5 april werd gelanceerd, is er al in geslaagd om $ 1 miljard aan Total Value Locked (TVL) te vergaren. Het protocol slaagde erin om binnen tien dagen te krijgen wat de meesten in jaren niet zouden krijgen. Deze informatie komt via Dune Analytics. 

Een nieuwe speler op de DeFi-markt

Liquidity Protocol staat voor een gedecentraliseerd, bestuursvrij kredietprotocol uit Zwitserland en wordt gesteund door Pantera Capital. Het biedt renteloze leningen, waarbij vergrendelde Ethereum als onderpand wordt gebruikt. Een ander mandaat van het protocol is dat gebruikers verplicht zijn om een ​​minimale onderpandratio van 110% aan te houden om de lening te behouden.

De leningen zelf worden uitbetaald via LUSD, de algoritmische stablecoin van het protocol zelf. LUSD staat als een stablecoin die 1: 1 is gekoppeld aan de USD en genereert automatisch LUSD om aan de vraag van de gebruiker te voldoen. Tot nu toe heeft het protocol in totaal $ 480 miljoen aan stablecoins geslagen, waarbij dagelijks meer munten worden verbrand dan geslagen.

Er zijn al enorme winsten geboekt

De leningen zelf worden veiliggesteld door gebruik te maken van de stabiliteitspool van het protocol. Dit fungeert ook als een bron van liquiditeit om ook geliquideerde schulden terug te betalen. Een andere manier om leningen te verkrijgen, is via de betreffende medefinanciers. Deze leners treden allemaal gezamenlijk op als borgstellers in laatste instantie. Gebruikers kunnen via dit protocol geld verdienen door deze liquiditeit in te zetten en inkomsten te genereren uit de uitgiftevergoedingen en terugkoopvergoedingen, betaald in respectievelijk LUSD en ETH.

DuneAnalytics publiceerde gegevens over deze 10-daagse run die Liquidity Protocol heeft doorgemaakt. Het benadrukte dat de vraag naar leningen tot dusver de stakers goed heeft beloond. Een gemiddelde van ongeveer $ 240.000 gegenereerde dagelijkse vergoedingen werd geregistreerd in het protocol tussen 12 en 14 april 2021. Op 15 april steeg het totale aantal ingezette activa naar $ 720.000, aangezien de meerderheid van de gebruikers binnen een bereik van ergens tussen de 150% en 250% bleef met hun onderpand.

DeFi Space groeit voortdurend

Op 29 maart 2021 had het Liquidity Protocol met succes zijn Series A-financieringsronde afgesloten. Pantera Capital leidde die ronde en de totale investering bedroeg $ 6 miljoen. Een andere grote naam die meedeed aan de ronde is Alameda Research, een kwantitatieve investeringsmaatschappij.

De DeFi-sector is stilletjes gegroeid, zelfs toen de nieuwste crypto-rage naar de NFT-sector verplaatste. DeFi Llama staat bekend als een crypto-data-aggregator en laat zien dat de DeFi-ruimte gloednieuwe hoogtepunten heeft bereikt. Zoals het er nu uitziet, is er ongeveer $ 123,33 miljard aan TVL binnen DeFi-protocollen in de gehele sector. Liquidity Protocol is erin geslaagd om binnen zijn korte levensduur het 28e grootste DeFi-protocol te worden dat er is.

 

Vitalik Buterin

 

Mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft in detail gesproken over hoe hij het Ethereum-netwerk ziet na de verwachte rollup van laag twee. Volgens hem kan het netwerk tot 100 X opschalen nadat de “layer-two rollup” in het netwerk is geïntroduceerd.

De schaaloplossing voor laag één, een beweging van Proof of Work naar Proof of Stake, zal de Blockchain efficiënter maken, aldus Buterin.

Met een andere laag die bekend staat als sharding, mogen nods op het netwerk slechts een klein deel van de gegevens verwerken tegen een groter aantal dat nodig is in de POW-keten.

Laag-twee-oplossing zorgt voor grotere verbeteringen

De oplossingen van laag twee zorgen voor transacties van laag één (hoofdketen van Ethereum), wat zal helpen om applicaties naar ongekende niveaus op te schalen.

De cryptogemeenschap is zich terdege bewust van de problemen binnen de hoofdketen van Ethereum. Zodra het netwerk overbelast raakt, moesten gebruikers meer betalen voor transacties en wordt ook de snelheid beïnvloed. Maar de introductie van de Layer2-oplossing is bedoeld om oplossingen te bieden voor deze problemen.

Buterin werd gevraagd naar de capaciteit van het nieuwe netwerk en hoe het transacties zal afhandelen in tijden van hausse. In antwoord op de vraag verklaarde hij dat de nieuwe laag binnen enkele maanden de prestaties “tot the moon” zal brengen om aan de groeiende vraag te voldoen.

Ethereum heeft het afgelopen jaar bepaalde upgrades ondergaan. Zijn slimme contractmogelijkheden maakten het mogelijk om gedecentraliseerde financiering (DeFi) onder de aandacht te brengen. Maar met de toegenomen vraag in de service van het netwerk, leidde dit tot hogere gaskosten.

De uitrol van ETH2 zal de oorspronkelijke infrastructuur upgraden en betere prestaties ondersteunen door een hogere transactiesnelheid, verhoogde efficiëntie en verbeterde schaalbaarheid.

Buterin zegt dat roll-ups zoals ZKS waarschijnlijk een belangrijke rol zullen spelen bij het verbeteren van de prestaties en tegelijkertijd de netwerkkosten verlagen.

Er is nog geen datum voor de uitrol van de upgrade

Ondanks de belofte van het nieuwe netwerk is de ontwikkeling ervan nog lang niet voltooid. Als gevolg hiervan heeft Buterin geen specifieke datum opgegeven waarop het netwerk naar verwachting live zou gaan. Maar hij liet doorschemeren dat de uitrol in de komende maanden kan beginnen. De Ethereum-gemeenschap wacht reikhalzend op de uitrol van laag twee na een reeks frustraties m.b.t. het mainnet.

Mogelijk zijn regelmatige upgrades nodig

Buterin merkte op dat de inkomende schaaloplossing misschien niet vele jaren zal blijven bestaan. Maar hij voegde eraan toe dat er later een upgrade nodig is om aan de stijgende vraag op het netwerk te voldoen.

Hij herhaalde dat de ETH 2.0-keten al functioneert als een proof of stake chain, wat impliceert dat de upgrade zal voldoen aan de hoge eisen van verschillende andere protocollen die momenteel op het netwerk worden uitgevoerd.

Deze week overtrof Bitcoin eindelijk de grens van $ 50.000 en bereikte zelfs een hoogste punt van $ 52.000. ETH-investeerders willen natuurlijk graag weten of Ethereum in de voetsporen van BTC zal treden. In deze analyse gaan we proberen tot een conclusie te komen in welke richting ETH gaat en wat we van de ETH koers kunnen verwachten in de komende uren, dagen, weken en maanden.

Tijdens deze analyse gaan we kijken naar drie afzonderlijke tijdframes om de richting van ETH te bepalen. We kijken naar de korte, middellange en lange termijn om elke belegger de kennis te geven die hij nodig heeft.

Om ons te helpen, gaan we verschillende indicatoren gebruiken. Deze indicatoren variëren van RSI tot Bollinger Bands en meer. Deze tools geven ons een idee of Ethereum al overbought is of dat er nog voldoende ruimte is om verder te stijgen.

Korte termijn

Het doel van onze korte-termijnanalyse is om te bepalen waar ETH de komende uren en dagen naartoe gaat. Om deze informatie te leren, zullen we kijken naar een grafiek die 1-uurscandles gebruikt.

ETH grafiek 

Op de 1-uur chart is het duidelijk dat ETH is uitgebroken. We zien echter dat er een mogelijke stijgende wigconstructie ontstaat. Een candle die boven de bovenste weerstand sluit, zou deze structuur teniet doen.

Een belangrijk ding om op te merken is dat BTC een paar dagen geleden een vergelijkbare situatie met een stijgende wig doormaakte en er naar boven toe uitbrak in plaats van naar beneden. Als ETH op de voet volgt, verwachten we dat het, ondanks het stijgende wigpatroon, zal blijven stijgen.

Middellange termijn

Voor de middellange termijn zijn we op zoek naar meer informatie over de prijsactie van ETH in de komende dagen en weken. Om dit te bereiken, zullen we de 4-uurs grafiek gebruiken.

ETH koers grafiek 

De 4-uur ETH-grafiek is niet bijzonder spannend, maar dat is waarschijnlijk wat lange termijn beleggers willen horen. Deze grafiek toont een gestage, consistente prijsstijging voor ETH. Het is niet bepaald overgekocht, maar we volgen nog steeds dat stijgende wigpatroon. We verwachten dat het de weerstand zal doorbreken en zal blijven stijgen met een snelheid die bijna evenredig is met BTC, wat zou resulteren in prijzen van $ 3k +.

Langetermijn

Degenen die maanden en jaren in ETH willen investeren, zullen geïnteresseerd zijn in onze langetermijnvisie. Voor de langetermijnvisie gaan we kijken naar de eendaagse grafiek.

ETH lange termijn grafiek 

Op de 1-day chart maken we ons iets meer zorgen dat ETH overbought is, maar we zien nog steeds een algemeen bullish candle-patroon. Degenen die willen investeren in ETH kunnen ervoor kiezen om te wachten tot een dip om dit te doen, maar degenen die al in een positie zitten, kunnen daar met een gerust hart in blijven zitten, voorlopig tenminste. De RSI is hoog, maar niet extreem hoog en we zitten pas aan de bovenrand van de Bollinger Bands. We verwachten dat ETH boven $ 2k zal breken voordat de opwaartse beweging vertraagt.

 

Binance heeft maandag via Twitter aangekondigd dat ze de opnames van ETH- of ERC-tokens zouden stoppen vanwege de congestie in het netwerk. De exchange tweette:

#Binance heeft opnames van $ ETH- en Ethereum-gebaseerde tokens tijdelijk opgeschort vanwege de hoge netwerkcongestie.

Wees gerust, fondsen zijn #SAFU en we verontschuldigen ons voor het ongemak.

Updates volgen nog.

Hoewel de algemene opnames voor een korte tijd werden onderbroken en de exchange hun service binnen zeer korte tijd hervatte, kregen ze tijdens deze periode veel kritiek en negatieve opmerkingen. De aankondigingstweet waarin stond dat de reden voor de korte pauze de "congestieproblemen" waren, gaf aan dat de handeling van Binance iets te maken had met de verhoging van de gaskosten van Ethereum. De gemeenschap gaf Binance de schuld voor het vergroten van de congestie van het systeem. Ze kregen ook de schuld dat deze congestie opzettelijk werd vergroot, zodat mensen richting Binance Smart Chain gaan. De exchange tweette echter 37 minuten na de aankondiging van het stopzetten van opnames dat ze de normale transacties hadden hervat. Dus de meeste van deze claims werden daarmee ontkracht.

 

De dagelijkse transacties van binance coin (BNB) waren bijna tweemaal de transacties van ethereum en de opzettelijke handeling om de valuta te saboteren lijkt geen geldige verklaring voor de pauze. We kunnen de geruchten echter toeschrijven aan het gebrek aan communicatie van Binance, die het echte probleem achter het stoppen van de tijdelijke service niet goed heeft uitgelegd.

Wat betreft BNB, de munt is aan het rallyen en heeft op zichzelf een schitterende bull run gehad. De valuta raakte kort $ 350, voordat hij terugviel naar $ 218 (op het moment van schrijven). BNB heeft sindsdien belangrijke valuta's zoals XRP, Cardano, Litecoin en Polkadot overtroffen om zijn plaats op nummer 4 in de totale muntenmarkt te veroveren, gerangschikt op basis van hun marktkapitalisaties. BNB staat momenteel op een marktkapitalisatie van $ 33,9 miljard en zal de plaats innemen van Tether, dat slechts een miljard voorloopt.

Ethereum 

Waarschijnlijk heb je wel gezien dat Ethereum over de afgelopen maanden een ongekende groei heeft meegemaakt. Deze groei is niet gekomen door reguliere beleggers die besloten hebben om massaal ETH te kopen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ruim 80% van de transacties voor de aankoop van Ethereum is verricht door institutionele beleggers.

Institutionele beleggers kopen ETH op

Het bekende bedrijf CoinShares heeft naar buiten gebracht dat de instroom van investeringen in institutionele cryptocurrency-fondsen vorige week sterk is gestegen. Het grootste gedeelte van de investeringen werd verricht in Ethereum. Het rapport stelt dat van de  245 miljoen dollar aan waarde ruim 80% ervan werd geïnvesteerd in Ethereum. Dit werd gedaan voorafgaand aan de lancering van de Chicago Mercantile Exchange Ethereum Futures-contracten. Ter vergelijking had Bitcoin 41,9 miljoen waarde tijdens dezelfde periode, dit is dus een stuk minder. Het rapport laat zien dat beleggers beginnen te diversifiëren. Het bedrijf vermelde het volgende op Twitter:

"Wij geloven dat beleggers op zoek zijn naar diversificatie en zich steeds meer op hun gemak voelen met de techniek van Ethereum. Bitcoin had zijn laagste instroom sinds de all-time highs werden bereikt in de week eindigend op 8 januari 2021."

De totale instroom in beleggingsproducten voor digitale activa voor 2021 tot nu toe bedraagt 2,6 miljard dollar. Dit komt neer op 39% van de 6,7 miljard dollar institutioneel kapitaal dat in slechts zes weken werd geïnvesteerd in cryptofondsen tijdens 2020. Volgens het rapport blijven de volumes voor de handel in beleggingsproducten hoog. Grayscale blijft het grootste institutionele crypto-activafonds met een record van 33,4 miljard dollar aan activa onder beheer (AUM). Het Ethereum Trust van het bedrijf is gegroeid in termen van het totale aandeel in het AUM-cijfer en heeft nu meer dan 5 miljard dollar bereik. Dit is meer dan 15%. De Bitcoin Trust is met 82% nog altijd het grootste

Goed nieuws voor de markt

Het feit dat er zoveel institutionele beleggers te vinden zijn die beleggen in andere projecten dan Bitcoin is natuurlijk goed nieuws. Het laat namelijk zien dat er steeds meer interesse is voor blockchain en in digitale valuta in het algemeen. Deze nieuwe toestroom van geld heeft er dan ook voor gezorgd dat de koersen aanzienlijk zijn gaan stijgen. Dit heeft weer gezorgd voor nieuwe beleggers, waardoor de koers nog hoger is dan een paar maanden geleden. Hoewel het even wachten is hoe de stijging zal gaan verlopen ziet het er op dit moment in ieder geval erg goed uit voor de cryptomarkt.