De chief executive officer (CEO) van Tesla en SpaceX, Elon Musk, merkte op dat hij Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, steunde in zijn suggestie om de interactie tussen Dogecoin en Ethereum te vergemakkelijken met behulp van een brugfunctie.

Hoewel Musk de stap "vrijwel" helemaal steunt, denkt Buterin dat een dergelijke mogelijkheid "geweldig zou zijn". De mede-oprichter van Ethereum zei dit tijdens een gesprek met Lex Fridman, een onderzoeker op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) aan het MIT. Tijdens het interview merkte de onderzoeker de recente toegenomen aandacht op die Dogecoin van Musk krijgt. Fridman zei dat het een krachtig effect heeft als populaire figuren zoals de CEO van Tesla "aandringen op de ontwikkeling van een" virtuele valuta.

 

Hij wendde zich tot de mede-oprichter van Ethereum en vroeg of er "een manier is om die energie te benutten" voor de verbetering van Ethereum. In zijn reactie zei Buterin dat het "geweldig zou zijn" als Dogecoin "op de een of andere manier een brug wil slaan naar Ethereum." Volgens de mede-oprichter van Ethereum zou dit DOGE-investeerders hoge transactiesnelheden opleveren, vooral als er gebruik wordt gemaakt van loopring.

Loopring is een layer-two schaaloplossing die bovenop Ethereum is gebouwd. Het werkt als een gedecentraliseerde exchange en biedt onder andere lage transactiekosten en hogere transactiesnelheden. Buterin versterkte zijn standpunt door te zeggen dat zijn platform zich niet verzet tegen 'dog coins'. Hij voegde eraan toe dat het overbruggen van de twee cryptocurrencies ETH "een dog coin" zal maken, zelfs als het alleen "in spirit" is.

Musk wordt gewoon gedreven door zijn liefde voor honden, er is geen "diepe intentie".

Afgezien van het ontvangen van de DOGE-spirit, verwacht hij dat een "veilige Doge-naar-Ethereum" -verbinding meer voordelen zal hebben voor DOGE-gebruikers. Buterin voegde eraan toe dat wanneer het op een na grootste blockchain-platform schaalbaar wordt, Dogecoin-handelaren zullen profiteren van hoge transactiesnelheden tegen "zeer lage" kosten.

De mede-oprichter van Ethereum gaf ook commentaar op de sterke steun van Tesla CEO voor Dogecoin. Hij merkte op dat het "een vergissing" zou zijn om "een diepe intentie aan het hele proces toe te kennen", eraan toevoegend dat Musk wordt gedreven door zijn liefde voor honden omdat "hij maar een mens is". Buterin gaf toe dat hij ook van honden houdt.

Momenteel is Ethereum op weg om over te schakelen van een proof of work (PoW) naar een proof of stake (PoS) consensusmechanisme. De overschakeling duurt echter langer dan verwacht. Terwijl hij de vertraging uitlegde, zei Buterin dat het probleem meer mensengerelateerd dan technisch is.

Hij erkende dat hoewel het platform "in een betere economische positie verkeert", de reis "vijf jaar" duurde. Een van de belangrijkste redenen waarom het zo lang duurde, was: "veel interne teamruzies". De mede-oprichter van Ethereum merkte op dat individuen die 'een team bouwen' moeten weten wie ze aan boord halen.

 

Half mei van dit jaar tweette Musk over wat volgens hem de ideale verbeteringen aan Dogecoin zijn. De CEO van SpaceX beweerde ook DOGE-ontwikkelaars te hebben ontmoet en samen te werken om het platform te verbeteren om energiezuinig te worden en mogelijk te voldoen aan de bijgewerkte milieubehoeften van Tesla.

Onlangs beschuldigde Tesla het proces van Bitcoin-mining van nadelige effecten op het milieu. Volgens de nieuwe regels is de fabrikant van elektrische auto's op zoek naar een cryptocurrency die niet meer dan één procent van de energie verbruikt van wat Bitcoin gebruikt om een ​​enkele transactie te verwerken.

Dogecoin moet de transactiekosten 100 keer verlagen om "de valuta van de aarde" te worden.

Volgens Musk moeten Dogecoin-ontwikkelaars werken aan de bloktijden, blokgrootte en transactiekosten van het netwerk. Om aan de eisen van Tesla te voldoen, moet het de bloktijden 10x verlagen, de blokgrootte 10x uitbreiden en 100x minder transactiekosten in rekening brengen. Voor de Tesla-manager zou het aanvinken van deze vakjes DOGE "de valuta van de aarde" maken.

Buterin onthulde meer dan alleen een mogelijke DOGE-ETH-brug en zijn liefde voor honden. Tijdens het interview zei hij dat hij in 2016 begon te investeren in DOGE door $ 25K te storten. Over de investering gesproken, hij merkte op dat hij geen duidelijk plan had en bleef nadenken over hoe hij zo'n stap aan zijn moeder zou uitleggen. Toendertijd was "het enige interessante aan deze cryptocurrency het logo van de hond." Later bleek het een van zijn 'beste investeringen' te zijn.

Dankzij de tweets van Elon Musk over Dogecoin, steeg de investering van Buterin van $ 25K tot 4,3 miljoen dollar. Buiten DOGE merkte de mede-oprichter van Ethereum op dat Tesla en andere aan Musk gelieerde bedrijven ETH spoedig zouden omarmen.

Dit zou zijn omdat, terwijl Bitcoin (BTC) zich richt op geld, Ethereum is gebouwd "als een algemene blockchain." De opmerkingen komen weken nadat Tesla zich terugtrok uit het accepteren van BTC-betalingen.

 

Het tweetvolume over Solana is aanzienlijk toegenomen doordat crypto-gebruikers op zoek waren naar lagere gaskosten. De piek komt ondanks de lancering van de Berlin-vork op Ethereum.

Volgens een recente analyse van The Tie zijn de Twitter-gesprekken over Solana (SOL) als een project en een digitale asset toegenomen. De ontwikkeling komt kort na de implementatie van Ethereum's Berlin-vork, die naar verwachting het probleem van hoge gaskosten op het netwerk zal oplossen.

In een verklaring zei The Tie dat het “Tweetvolume rond het @solana-ecosysteem toenam toen gebruikers op Ethereum een ​​alternatief probeerden te vinden voor hoge gaskosten. Het is echter vermeldenswaardig dat het Twitter-volume rond Solana bleef stijgen, zelfs toen de gasvergoedingen tijdelijk kelderden na de Berlin-fork. "

Stijging in de handelsvolumes van Solana

Naast het benadrukken van de groeiende populariteit van Solana in Crypto Twitter, onthulde de analyse van The Tie ook dat er verhoogde activiteit was op de Solana-blockchain. Het handelsvolume op het platform steeg vanaf het begin van het jaar tot $ 40 miljard.

In een tweet verklaarde The Tie dat "$ SOL tot nu toe $ 40 miljard aan cumulatief handelsvolume heeft bereikt in 2021."

De aanzienlijk hoge handelsvolumes zouden kunnen aantonen dat Solana sinds het begin van het jaar langzaamaan de interesse van de cryptogemeenschap wint. Na de recente analyse van The Tie wordt verwacht dat de handelsvolume-cijfers in het tweede kwartaal van 2021 zullen stijgen.

SOL-token zit in een bullish trend

Het Solana-netwerk is niet het enige netwerk dat goed presteert. Het Solana-token heeft ook forse prijsstijgingen ondergaan, wat duidt op een bullish rally die overeenkomt met hoe andere cryptocurrencies sinds het begin van het jaar hebben gepresteerd.

De bullish trend is te zien in de SOL / USDT-chart, die een grotere interesse in Solana aantoont, wat de koers opdreef.

Solana koers grafiek

Uit de SOL / USDT-grafiek blijkt dat Solana het sinds het begin van het jaar erg goed doet, naast de bredere cryptomarkt. Door naar de dagelijkse MACD te kijken, kan worden gezien dat Solana momenteel in een marktcorrectie zit ten opzichte van zijn recente hoogste koers van $ 49,99. Hetzelfde kan ook worden gezien door de dagelijkse MFI- en RSI-statistieken te gebruiken.

Het handelsvolume voor Solana is echter afgenomen omdat minder handelaren bereid zijn het token te verkopen. Dit toont aan dat Solana zich in een vergelijkbare fase zou kunnen bevinden als de fase die eerder werd geregistreerd toen het token werd verhandeld op $ 13 en later sprong naar $ 30.

Je moet er rekening mee houden dat Bitcoin momenteel onder grote druk staat van handelaren die willen verkopen, voordat je je bezighoudt met Solana. Als BTC onder $ 46.000 zou dalen, zou Solana ook onder druk kunnen komen te staan en zal het voor het token moeilijk zijn om zijn waarde van $ 36,50 te behouden. Het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde laat ook een vergelijkbare trend zien.

Solana is niet de enige concurrent van Ethereum aangezien andere netwerken ook hogere transactiesnelheden en lagere kosten bieden, met als belangrijkste concurrent Binance Smart Chain.

Vitalik Buterin 

Het gaat momenteel niet goed in India. Dit land heeft op dit moment te maken met heel veel COVID besmettingen. De ziekenhuizen liggen helemaal vol en hebben te weinig capaciteit om iedereen te helpen. Gelukkig is er nog genoeg goeds op deze wereld. Zo heeft de bedenker van Ethereum, Vitalik Buterin, een groot aantal Shiba Inu tokens gedoneerd aan India's Crypto Covid Relief Fund. Het gaat hier om een waarde van ruim 1 miljard dollar in totaal.

De donatie van Vitalik Buterin

Vitalik Buterin heeft woensdag een grote hoeveelheid Shiba Inu tokens, geschonken aan India's Crypto Covid Relief Fund. Het fonds is een initiatief dat mensen wil helpen die lijden onder de covid-19-uitbraak die India op dit moment doormaakt. Buterin verkocht ook Akita en Dogecoin. Deze verkoop heeft ervoor gezorgd dat de koersen van deze munten aanzienlijk zijn gaan zakken. Buterin is begonnen met de verkoop van een aantal van de meme munten die hem werden toegestuurd door een aantal projecten. Deze dogecoin ERC20 tokens werden aan hem gegeven om ze te "verbranden", in de veronderstelling dat hij ze niet zou aanraken of verkopen. Echter besloot Buterin dus om ze toch te gaan gebruiken en wel voor een goed doel.

Waarde van 1 miljard dollar

De transactie van Shiba Inu tokens ter waarde van meer dan een miljard dollar ging vandaag naar het eerder genoemde Covid Fund. Dit fonds is opgericht door Sandeep Nailwal, medeoprichter van Polygon, een tweede laag protocol voor Ethereum. Dit is echter niet de eerste donatie die Buterin doet aan dit specifieke fonds. Vijf dagen geleden doneerde Buterin ook al drie miljoen dollar in dogecoin (DOGE) aan ditzelfde goede doel. Dit is een van de grootste donaties gemaakt door een cryptocurrency persoonlijkheid om mensen te helpen die getroffen zijn door de Covid-19 pandemie.

Kritiek over de actie

Maar niet iedereen was blij met dit nieuws: De Shiba Inu koers gleed hard weg als gevolg van dit nieuws. Veel leden uit de crypto community vonden dat dit een klap onder de gordel was voor de normale beleggers, en anderen noemden het een rug pull. Buterin stopte daar niet: hij ging ook verder met het dumpen van andere meme munten om meer geld te doneren aan andere goede doelen. Volgens zijn transactie record op Etherscan, doneerde Buterin bijna 14.000 Ether aan Givewell, een non-profit instelling die goede doelen beoordeelt en donaties verdeelt op basis van hun rang.

Vitalik gaf ook belangrijke bijdragen aan Gitcoin. Dit is een speciale organisatie die open-source software projecten financiert. Nadat Buterin de meeste van deze munten had verkocht en de donaties had gedaan, werd zijn persoonlijke wallet-adres overspoeld met inkomende transacties van andere meme-munten, een teken dat zijn actie toch wel bijval kan vinden van anderen.

 

De handel in Ethereum-opties op Deribit, een handelsplatform voor cryptocurrency-derivaten, trok vorige week voor het eerst meer volume dan die van Bitcoin. Deribit lanceerde een Ethereum call optie met strike $ 50.000 voor maart volgend jaar. Sinds de introductie heeft de exchange bemerkt dat er veel interesse is voor deze optie met hoge strike prijs.

ETH optievolumes 

Deribit is goed voor het grootste deel van de handel in derivaten die is gekoppeld aan Bitcoin. Afgezien van Bitcoin ondersteunt het ook Ethereum optiehandel en de handel in Bitcoin-futures. Voor het eerst in de geschiedenis van de beurs klom het handelsvolume van Ethereum-opties in de eerste week van deze maand boven dat van Bitcoin.

Een analyse door Skew, een analysebedrijf, gaf aan dat het verschil duidelijk merkbaar was. Terwijl Bitcoin bijvoorbeeld op de derde dag van mei een volume had van 880 miljoen dollar, had Ethereum, de op een na grootste munt, rond de 1,3 miljard dollar. Het handelsvolume van Ethereum-opties bleef het resterende deel van die week aan de leiding.

De volatiliteit van ETH stijgt en de optiestromen van Ether overstijgen die van Bitcoin

Het analysebedrijf Skew onthulde deze opmerkelijke ontwikkeling op Twitter. In een tweet merkte Skew op dat ETH-markten deze week historische grote activiteit op fronten zoals opties, spot en futures registreerden. Het voegde eraan toe dat optiehandelaren een stijging van de "ethervolatiliteit" voorspellen ten opzichte van die van Bitcoin.

 

Begin deze week merkte het derivatenhandelsplatform op dat de “optiestromen” van Ethereum die van BTC overstijgen. Sinds december vorig jaar is Deribit verantwoordelijk voor het grootste volume aan openstaande posities die verband houdt met Ethereum- en Bitcoin-opties.

De exchange voegde er aan toe dat de call van $ 50.000 van maart 2022 onmiddellijke na de introductie veel gekocht werd. Over het algemeen is er een ook een behoorlijke interesse in put-opties, maar niet genoeg om de koersstijging tegen te gaan.  Het Ethereum-opties volume die dat van BTC overstijgt, komt nadat de op een na grootste cryptocurrency een nieuwe recordkoers op de spotmarkt heeft bereikt. Als zodanig hebben speculanten en investeerders hun ogen gericht op de dominantie van de twee leidende virtuele valuta's.

Kijkend naar de dominantie van de marktkapitalisatie, dan beheerst BTC ongeveer 40 procent van de volledige cryptocurrency-markt van 2,2 biljoen US dollar. Ethereum komt op de tweede plaats en domineert ongeveer 20 procent van de hele virtuele valuta-economie. Analisten hebben een sterke stijging van het dominantieniveau van ETH waargenomen sinds de laatste hard fork. Sommige waarnemers denken dat de crypto hard op weg is "om zijn toepassingsmogelijkheden te bewijzen".

Een analist van eToro, Simon Peters, merkte op dat de Ethereum-blockchain getuige blijft zijn van een groei in "gedecentraliseerde applicaties". Peters zei dat zakelijke investeerders de kern vormen van de nieuwste opwaartse trend. De analist merkte ook op dat institutionele beleggers hun blootstelling aan deze nieuwe activaklasse diversifiëren en een toenemende interesse tonen in de nummer twee, Ethereum.

De Elon Musk shock

Het nieuws over het handelsvolume van Ethereum-opties dat dat van Bitcoin overtreft, komt op de hielen van de cryptocurrency-markt die miljarden verliest na de aankondiging van Elon Musk deze week. Musk kondigde aan dat Tesla de ondersteuning voor Bitcoin als betaalmethode had stopgezet vanwege de veronderstelde negatieve impact van de munt op het milieu.

In een tweet merkte de Tesla-directeur op dat BTC het "gebruik van fossiele brandstoffen" verhoogt om zijn "mijnbouw- en transactieactiviteiten" aan te drijven. Een van de fossiele brandstoffen die wordt gebruikt, is steenkool waarvan het bedrijf zei dat het "de ergste uitstoot heeft van alle brandstoffen."

Cryptoprijzen daalden met tot wel 30% ondanks dat Elon Musk Crypto's 'een goed idee' zei te vinden.

Musk erkende echter dat cryptocurrencies "op veel niveaus een goed idee zijn". De directeur merkte ook op dat zijn bedrijf zijn BTC-belang niet zou liquideren. Hij zei dat het ze zou houden tot het platform 'overgaat op meer duurzame energie'.

Ethereum koers grafiek 

Ondertussen daalden de koersen van Bitcoin en andere cryptocurrency binnen 24 uur na de aankondiging met 5 tot 30 procent. De Ethereum koers moest terug naar $ 3550 voor het weer herstelde richting het $ 4000 niveau. Experts merkten op dat de koersdaling werd aangewakkerd door Musk's plaats in het cryptocurrency-ecosysteem, waar hij een "aanzienlijke impact" heeft.

ETH bull run 

De laatste tijd zijn alle ogen gericht op Ethereum. Het is namelijk een feit dat deze munt een ongekende groei mee heeft gemaakt over de afgelopen maanden. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat verschillende experts hun visie over de munt uiteen hebben gezet. Vijfendertig experts zijn bijeengekomen om de Ethereum koers te voorspellen. Gemiddeld verwachten ze dat de prijs van ether in 2025 $19.842 zal bereiken. De meerderheid van de panelleden zegt dat het nu de tijd is om Ethereum te kopen, terwijl 28% zegt dat ze nog even wachten met inkopen.

Rapport van specialisten

De "Finder Cryptocurrency Predictions 2021" die maandag werd bijgewerkt, voorspelt dat de Ethereum koers tegen 2025 bijna $20K zal bedragen volgens 35 experts in het cryptocurrency-panel van Finder. Het rapport zegt dat tegen 2025 verwacht wordt dat Ethereum gemiddeld $19.842 aan zal tikken. De hoogste voorspelling kwam van Bitbull Capital COO Sarah Bergstrand die denkt dat de prijs van ether $100.000 zou zijn in 2025. "We zullen dit jaar waarschijnlijk grote upgrades van het Ethereum-netwerk zien, en die zullen de prijs naar verwachting hoger stuwen," aldus Sarah. Een van de meest negatieve voorspellingen kwam van UNSW professor Elvira Sojli die voorspelde dat ETH eind 2025 op slechts $1.850 zal eindigen.

Andere bevindingen uit het rapport

De meerderheid van de panelleden (59%) zegt dat het nu de tijd is om Ethereum te kopen, terwijl 28% 'hodl' zegt en 13% zegt dat het tijd is om te verkopen. Wat betreft de prijsvoorspelling voor het jaar 2021, merkt het rapport op dat de panelleden voorspellen dat de Ethereum koers tegen het einde van het jaar gemiddeld $ 4.512 zal raken. Dat is een stijging van 234% ten opzichte van de voorspelling van december van $1.351. Een van de hoogste voorspellingen kwam van YAP Global oprichter en CEO Samantha Yap die denkt dat de prijs van ether $10.000 kan bedragen aan het einde van dit jaar. Ze zei dat zodra BTC massaal is geadopteerd, ETH de volgende zal zijn die flink zal gaan stijgen. Paul Ennis, docent en assistent-professor aan het University College van Dublin, kwam tot dezelfde voorspelling en denkt dat Ethereum wel $10.000 waard kan worden.

De panelleden

Tot de panelleden behoren Bitriver CEO Igor Runets; Thomson Reuters technoloog Joseph Raczynski; Okcoin COO Jason Lau; Etoro analist en senior account manager Simon Peters; Consensys hoofdeconoom Lex Sokolin; Coinmama CEO Sagi Bakshi; Unocoin CEO Sathvik Vishwanath; en Origin Protocol mede-oprichter Josh Fraser. Dit is een lijst met namen van mensen die een hoop kennis hebben van de crypto-sector. Ondanks dat we moeten afwachten wat de toekomst zal brengen is er een ding wat zeker is: Ethereum heeft tot nu toe met succes de tweede plek binnen de totale cryptomarkt verdedigd en beleggers zitten nu op mooie winsten.