Technische Analyse Ethereum koers

Technische Analyse Ethereum 14-10-2020

Met recente bewegingen in traditionele financiële markten en cryptocurrency-markten in de afgelopen maanden, wordt het noodzakelijk om de staat van Ethereum steeds vaker te evalueren. Met deze informatie bij de hand kunt u nauwkeurigere en beter geïnformeerde beslissingen nemen als het gaat om het investeren in en het kopen van cryptocurrency. In deze analyse gaan we kijken naar de recente prijsactie van Ethereum en fundamentele en technische analyse gebruiken om de toekomstige richting van de Ethereum koers te beoordelen en wat we op korte, middellange en lange termijn mogen verwachten.

De indicatoren die in deze analyse zullen worden gebruikt, zijn onder meer Bollinger Bands, RSI, Stoch RSI, Moving Averages en Volume.

Korte termijn

Voor de korte termijn gaan we kijken naar een Ethereum-grafiek met candles van 1 uur. Deze grafiek zou ons een goed beeld moeten geven van de komende uren en dagen. Het is belangrijk op te merken dat een korte termijn grafiek niet geschikt is om lange termijn trends uit af te lezen, maar het kan u wel enig inzicht geven in wanneer een goed in of uitstappunt zou kunnen zijn als je een transactie wilt timen.

ethereum grafiek korte termijn 

 

Zoals je kunt zien in de korte termijn grafiek, lijken we te stijgen in een opwaarts kanaal, dat ook wel een wig zou kunnen worden genoemd aangezien het steeds smaller wordt. Dit is het uiterlijk van een asset die een constante stijging doormaakt. De ondersteuning lijkt op dit moment sterk te zijn, met de prijs die nu drie keer de onderste lijn heeft geraakt.

Waar we hier naar op zoek zijn, is dat er een hogere high wordt gemaakt, wat zou betekenen dat we de $ 400 zouden moeten overtreffen. Gezien de recente prijsactie van Ethereum is dit zeker niet uitgesloten. Met de aanscherping van de Bollinger Bands ligt een grote opwaartse beweging binnen de mogelijkheden.

Middellange termijn

Om een ​​goed beeld te krijgen van wat er op middellange termijn aan de hand is, gaan we kijken naar een grafiek met 4-uurs candles. Deze grafiek is een geweldige weergave van wat we de komende dagen en weken kunnen verwachten.

ethereum koers grafiek middellange termijn 

 

Zoals je hier kunt zien, vormen we een behoorlijk bullish structuur. Hoewel het twee keer is afgewezen tegen de hoogste weerstand, blijven we hogere dieptepunten maken en er is zeker een opwaarts traject voor ETH-USD op middellange termijn.

Elke overtuigende beweging boven de weerstand zou een koopsignaal zijn. Een slot onder de stijgende driehoek die zich vormt, zou meer onderzoek van deze structuur rechtvaardigen.

Langetermijn

De laatste weergave die we gaan bekijken voor ETH-USD is de lange termijn weergave, die een grafiek heeft met 1-dag candles. Deze grafiek geeft ons een idee van wat we de komende weken en maanden kunnen verwachten als het gaat om de ETH koers.

ETH koers grafiek lange termijn 

 

Deze weergave geeft ons een zeer neutraal beeld van de Ethereum koers. Zoals je kunt zien, beweegt ETH momenteel zijwaarts in een kanaal, terwijl het nog steeds in dezelfde oplopende driehoek opereert die we op middellange termijn hebben waargenomen. Als dit patroon klopt, zien we het als erg optimistisch. Als de oplopende driehoek naar beneden toe breekt, dan is een betere entry misschien onderaan het horizontale kanaal.

Technische Analyse Ethereum 

Ethereum heeft de afgelopen weken een aantal zeer interessante prijsacties ondergaan als gevolg van het feit dat Bitcoin en de aandelenmarkt volatiele gebeurtenissen hebben doorgemaakt. Om Ethereum goed te kunnen verhandelen en een idee te krijgen van wat het de komende dagen en weken zou kunnen doen, gaan we alle beschikbare timeframes bekijken. Dit zou ons moeten helpen een duidelijker beeld te vormen van waar we staan m.b.t. de Ethereum koers.

Korte termijn

Op korte termijn hebben we het over de komende uren en dagen. Voor deze vooruitzichten zullen we de uurgrafiek analyseren. Elke candle staat voor een uur.

ethereum koers grafiek 

Op de uurgrafiek ziet ETH er eigenlijk behoorlijk bullish uit. Het is begonnen met het maken van hogere hoogtepunten na de wat dramatische koersontwikkeling als gevolg van de koersdaling bij Bitcoin en koersdalingen op de aandelenmarkt. ETH is doorgaans gekoppeld aan de beweging van deze twee activa, dus de recente koerszwakte was niet noodzakelijk te wijten aan een fundamentele ontwikkeling bij ETH. Toch lijkt Ethereum een bodem op korte termijn te hebben gevonden.

Waar we de komende uren naar op zoek zijn, is een bounce off van de huidige supportline, die fungeerde als eerdere weerstand na de laatste grote drawdown. Als we een goede bounce van deze lijn kunnen krijgen en een hogere high kunnen maken, zullen de komende uren er erg positief uit gaan zien. We zullen dit gaandeweg in de gaten houden, maar een slot onder die trendlijn kan op zijn minst een voortzetting van de dalende trend op korte termijn aangeven.

Middellange termijn

Voor de middellange termijn gaan we kijken naar de komende dagen. Elke candle op deze grafiek vertegenwoordigt 4 uur.

ethereum grafiek 

Zoals u kunt zien, bevindt ETH zich momenteel tussen twee mogelijke ondersteuningsniveaus. Het kaatst terug van de ondersteuning op het $ 350-niveau. Waar we hier in de komende paar candles naar op zoek zijn, is om een ​​close boven de $ 370 te krijgen om een ​​doorbraak aan te geven van het sterke ondersteunings- / weerstandsniveau dat zich meerdere keren heeft bewezen. Waarschijnlijk is er de komende dagen meer zijwaartse actie in deze tussenzone. Over het algemeen ziet deze chart er bullish uit, aangezien er een sterke bounce was vanaf de bodem. We verwachten dat het de bullish trend op de lange termijn vast kan houden, zolang het maar boven de $ 370 kan uitkomen.

Langetermijn

Voor de lange termijn kijken we naar de komende weken en maanden. Deze grafiek geeft candles weer die elk 1 dag vertegenwoordigen.

ETH koers grafiek 

De langetermijngrafiek is iets mysterieuzer. We kunnen zien dat ETH al een tijdje in een opwaartse trend zit, maar het leest zeker als een activum dat andere activa volgt in plaats van een prijs-onafhankelijke beweging te hebben. De bewegingen zijn erg schokkerig en onrustig. De beste manier om ETH-koersbewegingen in de komende weken te voorspellen, is misschien door te kijken wat BTC gaat doen.

We blijven op dit moment echter optimistisch over ETH. Als het steun verliest op de lagere tijdsbestekken en opnieuw een drastische daling heeft, zouden we proberen een aankoop te doen op ongeveer $ 290, wat een sterke historische steun is.

 

ethereum 2.0 beveiliging 

De nieuwe upgrade van Ethereum zal volgens het hoofdteam achter het project, de Ethereum Foundation, een toegewijd beveiligingsteam krijgen. Het beveiligingsteam zal ervoor zorgen dat de aanstaande upgrades en updates op het netwerk vlot en veilig zullen verlopen in de loop van de komende maanden.

Justin Drake, een onderzoeker bij de Ethereum-stichting, gaf deze aankondiging eerder gisteren in een tweet.

Ethereum

Ethereum is de op één na grootste cryptocurrency ter wereld met een huidige marktkapitalisatie van meer dan $ 40 miljard. Na ongeveer twee jaar van relatieve inactiviteit, staat de cryptocurrency met de laatste upgrades en toenemende gebruiksscenario's weer in de schijnwerpers en is de afgelopen 2-3 weken alleen al meer dan 60% in waarde gestegen. Het digitale activum zal naar verwachting ook de komende maanden goed blijven presteren, aangezien de verwachting hoog is wat betreft de geplande updates.

Wat is Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 is een compleet nieuwe visie op de werking van het Ethereum-netwerk. Het systeem was in 2015 bedoeld om onveranderlijke blockchain-oplossingen te bieden voor individuen en organisaties over de hele wereld. Hoewel er enig succes werd waargenomen, is de waarheid dat het netwerk met de tijd niet groeide en dat er dringend behoefte was aan innovatieve updates.

Met Ethereum 2.0 wil de stichting enkele van deze beperkingen van het project aanpakken en iedereen in staat stellen om de blockchain-technologie goedkoop en efficiënt te gebruiken. De technologie heeft geweldige toepassingen te bieden op bijna alle gebieden van het leven, van overheidsorganisaties, vakbonden, industrie, fiscaal beheer en nog veel meer. Het enige dat nodig is, is dat er een platform wordt ontwikkeld dat functies en toepassingen kan bieden aan al deze industrieën.

Het beveiligingsteam

Updates voor elk blockchain-netwerk zijn een groot probleem en het netwerk wordt naar verluidt op dat moment kwetsbaar. Een toegewijd beveiligingsteam is dus misschien een goed idee, maar meestal laten grote blockchain-projecten mensen op afstand op een gedecentraliseerde manier vrijwilligerswerk doen.

Dit verandert dat in sommige opzichten, nu een toegewijd team wordt aangewezen door de Ethereum Foundation, wat bijvoorbeeld niet gebeurt bij grote broer Bitcoin.

De belangrijkste functie van het team is softwarebeveiligingsbeheer, om zich bezig te houden met “fuzzing, bounty hunting, pager duty”. Van het team wordt ook verwacht dat het theoretisch werk verricht bij het verifiëren van cryptografische algoritmen die zullen worden bijgewerkt als onderdeel van de Ethereum 2.0-upgrade.

Functies voor topprofessionals op het gebied van netwerk- en softwarebeveiliging worden door de Ethereum  Foundation aangeboden. De proefversie van een nieuwe Ethereum Medalla-upgrade is gelanceerd en zal binnenkort worden gevolgd door een lancering van het main-net zodra het nieuwe systeem is geverifieerd en door het kernteam is goedgekeurd. Deze upgrade maakt deel uit van de hele Ethereum 2.0-update.

Door de problemen bij elke nieuwe upgrade te identificeren, probeert de stichting een soepele overgang te bewerkstelligen. Als de updates soepel verlopen en er geen beveiligingsfouten worden gedetecteerd, wordt verwacht dat de Ethereum koers nog flink kan oplopen.

 

 

Ethereum kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse crypto-broker Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste 1000 euro aan cryptovaluta die je koopt.

ethereum upgrade 

Het aantal transacties op het Ethereum-netwerk steeg tot 1,23 miljoen per dag en bereikte het hoogste niveau ooit, waardoor eerdere transactie-records tijdens de bull run van 2018 werden verbroken. Maar aan de andere kant stegen de vergoedingen ook aanzienlijk en als gevolg daarvan , zal de levensvatbaarheid van Ethereum worden getest als de toekomstige hoeksteen van de gedecentraliseerde financiering (DeFi).

Korte geschiedenis van Ethereum

Ethereum is de op een na grootste cryptocurrency ter wereld qua marktkapitalisatie, de tweede na Bitcoin zelf. Het cryptocurrency-project, gelanceerd in 2016, veroverde de wereld stormenderhand in 2017. Het zag zijn waarde verschillende keren vermenigvuldigen en nieuwe use-cases op basis van ethereum werden ook geïmplementeerd door nieuwe opkomende blockchain-projecten.

Het belangrijkste ingrediënt dat Ethereum hielp om beter te vorderen dan welke andere cryptocurrency dan ook in dat tijdsbestek, was het feit dat het gebruikers in staat stelde te profiteren van de onveranderlijke functie van blockchain. In plaats van alleen geldtransacties van het oorspronkelijke token vast te leggen, stond Ethereum gebruikers toe om hun eigen records in het systeem op te slaan. Met de hulp van Ethereum kunnen gebruikers hun eigen financiële schikkingen vastleggen, kunnen bedrijven verkoopcijfers en gegevens rapporteren zonder risico op inbreuk en kunnen organisaties hun manifest en toekomstige doelen opslaan zonder risico op toekomstige manipulatie.

Ethereum's eerdere uitdagingen

Al deze nieuwe functies betekenden dat de blockchain-industrie in 2017 en 2018 een tijdje voorop liep in de ontwikkeling van technologie en governance. Ethereum, dat de speerpunt was van de revolutie, liep echter tegen verschillende ontwikkelingsproblemen en beperkingen aan, te beginnen met het schaalbaarheids-probleem.

Het probleem van schaalbaarheid betekende dat de belofte van blockchain-voor-iedereen, die gebruikers in staat zou stellen hun eigen transacties tegen een minimale vergoeding vast te leggen, in de praktijk beperkt was. Aangezien elke transactie voor het bijhouden van gegevens kosten vereiste en de technische problemen deze uitbreiding beperkten, heeft Ethereum de afgelopen twee jaar slechte prestaties geleverd.

Ethereum 2.0

Met de komst van Decentralized Finance (DeFi) en de geplande upgrade van Ethereum naar Ethereum 2.0, stond het netwerk opnieuw in de schijnwerpers. De upgrades onderstreepten de agressieve benadering van de Ethereum-managers om schaalbaarheidsproblemen op te lossen door middel van verschillende updates.

Deze upgrade is echter nog niet volledig uitgevoerd. Momenteel is het netwerk pas halverwege de langdurige geplande update van het hele netwerk en zit het in een overgangsfase.

Dus wat betekenen hoge kosten en transacties nu voor het netwerk?

Aangezien de update niet volledig is uitgevoerd, gelden er nog steeds enkele beperkingen voor het netwerk. Het netwerk kan dus in de nabije toekomst moeite hebben om de stijgende vraag bij te houden, vooral in een tijd waarin deze upgrades zouden plaatsvinden en alle ontwikkelaars en technisch personeel ermee bezig zijn.

Op korte termijn kunnen het netwerk en zijn eigen cryptocurrency Ether (ETH) eronder lijden als de transactiekosten stijgen zonder de schaalbaarheid ervan te verbeteren. Aangezien veel van de andere munten gebaseerd zijn op de Ethereum-blockchain, kunnen ze ook last hebben van stijgende kosten en dus wegschuiven van het netwerk.

Wat zal er waarschijnlijk gebeuren?

Maar als het netwerk de updates vanaf nu tot december precies op tijd kan leveren en ze werken, hoeft het slechts deze cruciale periode van 3-4 maanden te overleven. Beleggers die geïnteresseerd zijn in investeringen in Ethereum en in verschillende andere munten die op het netwerk zijn gebaseerd, moeten dus mogelijk het nieuws over de cryptocurrency zorgvuldig volgen om nieuwe investeringen te doen of hun huidige portefeuille te beschermen tegen verliezen.

Momenteel is er geen reden voor paniek, maar de uitdagingen zijn er en het valt nog te bezien hoe het netwerk ermee zal omgaan. Het team zelf is er vrij zeker van dat ze de updates effectief kunnen uitvoeren. De Ethereum koers zal naar verwachting omhoogschieten als een dergelijke ontwikkeling plaatsvindt, maar er is ook potentieel voor een daling als de zaken niet volgens plan verlopen.

 

bull run ethereum

'S Werelds op één na grootste cryptocurrency, Ethereum, zou wel eens aan een nieuwe bull run kunnen zijn begonnen.

Hoewel Bitcoin een gigantisch aandeel heeft in de markt voor cryptocurrency (meer dan 50%) en de meest stabiele cryptocurrency is van allemaal, zijn er andere kleinere cryptocurrency projecten zoals Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Litecoin, LINK en anderen die een inhaalslag maken en nieuwe innovaties introduceren.

De prestaties van Ethereum

Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie (tussen 8-10% van de totale crypto marktkapitalisatie) ondergaat baanbrekende updates die ervoor hebben gezorgd dat de ethereum koers de afgelopen weken dramatisch steeg, waarbij de native cryptocurrency Ether de laatste tijd van $ 220 naar $ 320 steeg binnen een week. Dit is een stijging van meer dan 45% in een week tijd.

De Bitcoin koers steeg daarentegen van $ 9100 naar $ 11200, een stijging van slechts 23%. Hoewel Bitcoin over het algemeen een veel stabielere cryptocurrency is en veel meer investeringen aantrekt, zorgen de radicale veranderingen van Ethereum voor meer vertrouwen bij investeerders. Het omvat upgrades en een nieuwe kijk op hoe de werking en het beheer van het gedecentraliseerde Ethereum blockchain-netwerk.

Wat is Ethereum?

Ethereum is opgericht als opvolger van Bitcoin wat betreft use cases. Hoewel Bitcoin een gevierd succes was, beperkte het het bijhouden van gegevens tot het alleen vermelden van eigendomsrechten en valuta transacties. In het geval van Bitcoin was het alle functionaliteit die nodig was. De onderliggende technologie was echter zo nuttig dat ontwikkelaars een netwerk wilden creëren dat alle mogelijke soorten transacties die mensen moeten registreren, onsterfelijk maakt.

Het Ethereum-netwerk heeft dus twee use-cases:

  • Het slaat de transacties van Native Coin Ether op.
  • Het stelt gebruikers in staat om hun eigen records binnen het blockchain-netwerk te plaatsen via een programmeerbare interface.

Aangezien blockchain-netwerken tot de veiligste ter wereld behoren, kunnen de daar geplaatste records niet worden geschonden, bewerkt, gemanipuleerd of gehackt. Geboortecertificaten, essentiële identificaties, paspoorten, verkiezingsgegevens en andere nuttige gegevens kunnen tegen een nominale vergoeding worden geregistreerd op de Ethereum-blockchain. Dit zou naar verwachting de doorbraak worden voor de toekomst van de blockchain-industrie.

Maar het heeft zijn potentieel niet bereikt vanwege verschillende belangrijke uitdagingen. Dat zijn o.a.:

  • Schaalbaarheidsproblemen
  • Gebruikersgemak
  • Verhoging van vergoedingen

Toen Ethereum werd ontwikkeld, was het de bedoeling dat het Ethereum-netwerk voor alle essentiële diensten zal worden gebruikt en een lichtend baken zal zijn voor de geleidelijke invoering van de gedecentraliseerde consensus voor de toekomst. Maar tot dusver heeft het deze doelstellingen niet substantieel bereikt.

Ethereum 2.0

Een reeks upgrades zit al een tijdje in de planning voor Ethereum. Dit wordt gepusht door Ethereum-oprichters Vitalik Buterin, Joseph Lubin en anderen. De updates zijn momenteel halverwege en voorzien in baanbrekende ontwikkelingen die het Ethereum netwerk kunnen maken of breken.

Ze bevatten:

  • Een verschuiving van energie-intensief Proof-of-Work (PoW) naar een meer futuristisch, maar grotendeels onbewezen Proof-of-Stake (PoS) -systeem. Bitcoin gebruikt PoW, maar het begint de wereldwijde energiesystemen te belasten omdat het meer elektriciteit gebruikt dan het land Sri Lanka, volgens recente berekening. Momenteel is het Ethereum netwerk bezig met het updaten naar de PoS-mijnbenadering, maar de PoW-configuratie is niet volledig verlaten.
  • Een nieuwe update die in de maak is, zal een veel beter gegevensbeheersysteem binnen het Ethereum-netwerk mogelijk maken via een proces dat ‘sharding’ wordt genoemd. Dit zal op zijn beurt betere schaalmogelijkheden voor de toekomst mogelijk maken en dus meer en meer mensen laten profiteren van het enorme potentieel van het netwerk.

De cryptowereld kijkt met ingetogen optimisme naar deze ontwikkelingen. De updates verhogen de prijs echter aanzienlijk en dat is te zien aan recente bewegingen van de cryptocurrency.

Conclusie

Als je wilt investeren in cryptocurrencies, is Bitcoin een must-have. Een groot deel van de investering zou altijd naar Bitcoin moeten gaan. Zelfs oprichters van andere cryptoprojecten geven dat toe. Munten zoals Ethereum, die een aanzienlijk potentieel hebben, moeten altijd een secundaire overweging zijn, maar zijn niettemin erg interessant. Vooral gezien de futuristische updates die op ons afkomen. Deze updates brengen natuurlijk wel een bepaald risico met zich mee en daarom moeten beleggers voorzichtig opereren en zich bewust zijn van deze risico’s.

 

Geïnteresseert geraakt in Ethereum en wil je ethereum kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse crypto-broker Bitvavo. Nu betaal je, bij aanmelding via deze site, geen transactiekosten over de eerste 1000 euro aan cryptovaluta die je koopt.