achter de tralies 

Virgil Griffith, een Ethereum Foundation-onderzoeker en een ETH-ontwikkelaar, is terug achter de tralies nadat hij zijn borgtochtvoorwaarden had geschonden. Rechter P. Kevin Castel gaf het bevel om de ontwikkelaar in voorlopige hechtenis te nemen. Beschikbare informatie suggereert dat Griffith twee maanden geleden probeerde toegang te krijgen tot zijn Coinbase-account.

Het openbaar ministerie verzocht op 9 juli om voorlopige hechtenis en beschuldigde de ontwikkelaar van het schenden van borgtochtvoorwaarden die zijn toegang tot en gebruik van internet enorm belemmeren.

Volgens de aanklacht probeerde Griffith toegang te krijgen tot zijn ETH-activa op Coinbase door contact op te nemen met de beurs. Hij vroeg het platform om de tweefactorauthenticatie van zijn account te verwijderen, omdat "de FBI" de apparaten had geconfisqueerd die hij kon gebruiken om aan de beveiligingsfunctie te voldoen.

Volgens zijn advocaat heeft Griffith zijn raadsman erbij betrokken voordat hij probeerde toegang te krijgen tot zijn account. De advocaat zei ook dat de familie van de ontwikkelaar namens hem probeerde toegang te krijgen tot het account. Als zodanig deed hij de poging niet persoonlijk.

Rapporten suggereren dat Castel zich voornamelijk concentreerde op het vluchtrisico die ontwikkelaar vormde vanwege de waarde van zijn activa die was gestegen tot ongeveer een miljoen dollar. Ook merkte de rechter op dat de waarde van de activa de nieuwsgierigheid van Griffith om toegang te krijgen tot de rekening zou kunnen hebben aangewakkerd.

60 dagen voor het overtreden van borgtochtvoorwaarden, 20 jaar voor samenzwering

Rapporten suggereren dat als hij tegen de voorwaarden van de borgtocht ingaat, hem dat waarschijnlijk 60 dagen gevangenisstraf oplevert. Griffin werd in november 2019 gearresteerd en in januari vorig jaar aangeklaagd wegens samenzwering tegen de International Emergency Economic Powers Act (IEEPA).

Als de aanklachten van samenzwering stand houden, kan hij tot 20 jaar gevangenisstraf opgelegd krijgen. In december 2019 werd de Ethereum Foundation-onderzoeker op borgtocht vrijgelaten na betaling van een borgsom van $ 1.000.000.

Griffith bevond zich aan de verkeerde kant van de Amerikaanse wet nadat hij naar verluidt naar Noord-Korea was gereisd om hen te leren hoe ze sancties konden omzeilen met behulp van de gedistribueerde grootboektechnologie.

De IEEPA stelt dat Amerikaanse burgers geen goederen, technologie of diensten mogen aanbieden aan de Democratische Volksrepubliek Korea, tenzij met toestemming van het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Griffith 'koos ervoor om onze tegenstander te helpen', FBI

Voorheen was het de ETH-ontwikkelaar verboden om naar Noord-Korea te reizen. Hij negeerde echter de reisbeperkingen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en woonde een cryptoconferentie bij in Noord-Korea. Tijdens zijn arrestatie merkte William F. Sweeney Jr, een directeur van de FBI, op dat "het nog flagranter is dat een Amerikaans staatsburger er naar verluidt voor gekozen heeft om onze tegenstander te helpen."

Volgens de Amerikaanse procureur Geoffrey Berman bracht Griffith "de sancties in gevaar die zowel het Congres als de president hebben uitgevaardigd om maximale druk uit te oefenen op het gevaarlijke regime van Noord-Korea."

Bovendien beweerde het kantoor van de Amerikaanse procureur dat de onderzoeker van de Ethereum Foundation sms-berichten gebruikte om te ontkennen dat hij een Amerikaans staatsburger was.

Volgens het Amerikaanse Openbaar Ministerie toonden sommige sms'jes ook aan dat Griffith van plan was betrokken te zijn bij witwasacties in Noord-Korea.

Een paar dagen na de eerste arrestatie van Griffith sloot de mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, zich aan bij de oproepen om Griffith vrij te laten. In een tweet op 1 december 2019 schreef Buterin: "Ik weiger de gemakkelijke weg te nemen om Virgil onder de bus te gooien."

De mede-oprichter van Ethereum merkte echter op dat de stichting Griffith geen enkele hulp bood en dat zijn reizen naar Noord-Korea een persoonlijke beslissing waren geweest. Buterin beweerde ook dat "velen" hadden geprobeerd de Ethereum-ontwikkelaar van deze beslissing af te praten.

Buterin te zien in de documentaire "Ethereum: The Infinite Garden"

Afgezien van de zaak van Griffith, zal Buterin ongetwijfeld verschijnen in een documentaire over de Ethereum-blockchain.

Het project, bekend als "Ethereum: The Infinite Garden", heeft tot doel de slimme contracten van Ethereum blockchain te benadrukken. Onlangs heeft het project in slechts 72 uur iets meer dan 1.000 ETH-munten opgehaald van meer dan 600 investeerders.

Het bedrag overschreed hun doel van 750 ETH. Met deze investeringen gaat het project naar de preproductiecyclus, waaronder het leggen van verbindingen met belangrijke personen bij de Ethereum Foundation.

Volgens het voorstel van het project zal de documentaire onder andere "de innovatieve real-world toepassingen van de Ethereum-blockchain" naar voren brengen. Het project is geïnspireerd op het idee dat het op een na grootste blockchain-netwerk meer een oneindige tuin is dan een gedistribueerde wereldwijde computer.

De regisseurs van de documentaire zijn Zach Ingrasci en Chris Temple. De twee hebben onder meer samengewerkt met National Geographic, Netflix en Hulu. Het project wordt beheerd door Optimist, een studio in Los Angeles.

 

Ethereum name service 

Vorige maand noteerde Ethereum Name Service een enorme groei na het toevoegen van meer dan 10.000 nieuwe adressen in juni. De service is een gedistribueerd naamsysteem waarmee gebruikers hun Ethereum-adressen kunnen verbinden met gemakkelijk leesbare namen in plaats van de gebruikelijke lange reeks alfanumerieke tekens.

De Ethereum Name Service (ENS) probeert het gemakkelijker te maken om geld te verzenden en te ontvangen met behulp van Ether (ETH) of andere tokens die worden aangedreven door de Ethereum-blockchain.

Volgens een blogpost van Etherscan, een Ethereum-blokverkenner, tonen de gegevens niet alle nieuwe adressen, omdat de blokverkenner alleen is ingesteld om adressen bij te houden die de omgekeerde en voorwaartse resolutie al hebben geactiveerd. De gegevens geven echter een duidelijk beeld van de snelle adoptiecurve van ENS.

 

Zo waren er dit jaar ongeveer 1.000 nieuwe ENS-adressen in maart en ongeveer 4.000 in mei.

In de post schreef Etherscan de sterke stijging toe aan verschillende factoren, waaronder de snelle stijging van de ETH koers die dit jaar werd waargenomen. Een daling van de gastarieven op het Ethereum-netwerk werd ook gezien als een belangrijke bijdrage aan de toename van ENS-adressen.

Eenvoudig te onthouden en ook gemakkelijk voor ongewenste ogen

De Ethereum Name Service wordt echter in gelijke mate gewaardeerd en bespot vanwege zijn andere kenmerken. Doordat ze gepersonaliseerd zijn, bieden de openbare namen een manier om in iemands adres te gluren of hun transacties bij te houden.

Dit heeft geleid tot een vermindering van het aantal ENS-adressen dat validatornodes uitzet of uitvoert op Ethereum 2.0. Volgens Etherscan is slechts 0,6 procent van deze adressen "in het Eth2-depositocontract gestort".

Het openbare karakter van deze adressen kan gebruikers er ook van weerhouden grote bedragen op die adressen op te slaan. Veel houders van ENS-adressen zijn echter niet verlegen om hun vermogen publiekelijk op te slaan.

Volgens de gegevens van Etherscan bevatten ENS-adressen op het moment van schrijven 216.500 ETH ter waarde van ongeveer 216 miljoen dollar. Dit vertegenwoordigt 0,11 procent van het totale aanbod van ETH.

ENS-adressen bevatten meer dan $ 266 miljoen

Andere tokens die in enorme hoeveelheden worden bewaard, zijn onder meer verpakte ETH (WETH), USD Coin (USDC) en Uniswap (UNI) van respectievelijk 6,3K, 23,5M en 963,5K. Op het moment van schrijven hadden deze tokens een cumulatieve waarde van $ 266.754.100.

Houd er rekening mee dat voor de adressen een vergoeding per jaar wordt betaald. De prijs is echter variabel, afhankelijk van het aantal tekens in een naam. Een ENS-adres met drie tekens kost bijvoorbeeld $ 640,43, terwijl dat met vier tekens $ 160,11 per jaar kost. Een adres met meer dan vier tekens kost je 5 dollar.

Volgens Etherscan zijn er 1.595 ENS-namen met drie karakters, 3.904 met vier karakters en 126.594 met meer dan vier karakters.

Snelle berekeningen laten zien dat de ENS-adressen jaarlijks ongeveer 2,3 miljoen USD aan omzet genereren. Het bedrag aan jaarlijkse inkomsten dat wordt gegenereerd, kan echter hoger zijn, omdat niet alle ENS-adressen in deze gegevens worden vastgelegd.

 

Ondanks dat de namen van 3 en 4 karakters meer kosten dan die met meer karakters, zijn ze in 2021 met twee procent gestegen. Ook genereren de ENS-adressen van drie en vier karakters volgens de beschikbare statistieken meer inkomsten.

Axie is van plan om lid te worden van Esports met een dedicated server, dagen nadat zijn token met 500% werd opgewaardeerd

De non-fungible token (NFT) markt op Ethereum blijft nieuwe grenzen testen. Axie Infinity, een NFT-game op het ETH-aangedreven netwerk, is van plan om de esports-arena te betreden. In een aankondiging zegt Axie haar doel te willen bereiken via een speciale server voor door de gemeenschap geleide evenementen.

De onthullingen komen op een moment dat het op Pokémon geïnspireerde spel meer aandacht krijgt. Onlangs is het token van de game, AXS, binnen een maand met meer dan 500 procent gestegen.

Afgezien van een stijgende waarde van het token, genereerde de game de afgelopen zeven dagen ook meer dan 38 miljoen USD aan vergoedingen. Merk op dat de inkomsten afkomstig waren van “player breeding” en marktplaatsvergoedingen.

In mei onthulde Sky Mavis, de ontwikkelaar van Axie, dat het in een financieringsronde meer dan zeven miljoen dollar heeft opgehaald. Enkele belangrijke deelnemers aan het evenement waren miljardair Mark Cuban en mede-oprichter van Reddit, Alexis Ohanian.

 

Met Axie Infinity kunnen gebruikers op NFT gebaseerde percelen en in-game monsters kopen. Interessant is dat, ondanks dat de NFT-markt dit jaar tot nu toe vertraagt, uit gegevens van DappRadar blijkt dat het marktvolume van Axie de afgelopen maand met meer dan 500 procent is gestegen. Ook registreerde het een toename van 337 procent van het aantal gebruikers in dezelfde periode.

Ethereum vs Bitcoin 

Het aantal actieve adressen op de Bitcoin-blockchain is met bijna 60 procent verminderd, waardoor Ethereum een ​​kans krijgt om in te halen. In de afgelopen zeven dagen zijn actieve Bitcoin-adressen gekelderd van 1,3 miljoen naar ongeveer 500K.

Dit duidt op een aanzienlijke vermindering van activiteit op het BTC-netwerk en toenemend verkeer op de Ethereum-blockchain. Op 27 juni was het aantal actieve adressen op het Ethereum-netwerk ongeveer 200K hoger dan op het Bitcoin-platform. Dit is de derde keer in een maand dat Ethereum Bitcoin heeft gevloerd op het aantal actieve adressen. Afgezien van vorige maand, heeft Ethereum vier jaar geleden, begin 2017, voor het laatst Bitcoin hier in overtroffen.

Volgens Mr. Whale, een analist op Twitter, is het huidige aantal actieve adressen op de BTC-blockchain het laagste in ruim een jaar, sinds dergelijke niveaus werden gezien in april 2020.

 

Terwijl hij zijn analyse baseerde op gegevens van Glassnode, tweette de analist dat "de gegevens bearish zijn. Het laat zien dat de vraag naar Bitcoin heel snel opdroogt.”

De CIO van ByteTree, Charlie Morris, steunde deze veronderstelling door te zeggen dat de "hypecyclus" voltooid is en dat de leidende cryptocurrency worstelt "om nieuwe toetreders aan te trekken".

China heeft bijgedragen aan de achteruitgang

Enkele aanwijzingen die de daling van het aantal actieve adressen verklaren, zijn onder meer de prijscrash van meer dan 50 procent en de daling van de hash-snelheid na het harde optreden van China tegen Bitcoin-miningprojecten.

Met name in de afgelopen week stegen de activiteiten op het Ethereum-netwerk met meer dan negen procent en het aantal actieve adressen bereikte 700.000. Interessant is dat het aantal adressen toenam ondanks dat de cryptocurrency 10 procent in waarde daalde. De actieve adressen op de Ethereum-blockchain zijn echter met 200K gedaald ten opzichte van hun hoogste stand in april toen ze 900K bedroegen.

 

Volgens Flippening Index zijn actieve adressen de nieuwste in een reeks statistieken. Het platform schat dat de inkomsten uit ETH-transactiekosten meer dan 300 procent hoger zijn dan die van BTC. Flippening Index registreert ook dat Ethereum, Bitcoin met bijna 500 procent overtreft als het gaat om het totale aantal transacties uitgevoerd op het netwerk.

Vorige maand gaven gegevens van Glassnode aan dat gedecentraliseerde financiële protocollen die op Ethereum zijn gebouwd, een golf van interactie met unieke adressen registreren. Dit suggereert dat DeFi-protocollen een toename in gebruik zien, ondanks het aanhoudende bearish sentiment op op de markt met dalende cryptoprijzen tot gevolg.

3 miljoen vergrendeld, 6 miljoen gestaked

Volgens de gegevens van Glassnode is het aantal adressen dat interactie heeft met DeFi-platforms sinds mei met bijna 40 procent toegenomen. Als gevolg hiervan naderde het aantal DeFi-gebruikers de grens van 3 miljoen.

Begin mei van dit jaar constateerde Glassnode een sterke toename van de bedragen die zijn vergrendeld in DeFi-protocollen. Zo is het totale bedrag sinds het begin van het jaar met ruim 10 procent gestegen. De stijging gaat ten koste van ETH-bedragen op die worden bewaard op gecentraliseerde platforms.

Gegevens van Llama, een gegevensaggregator voor virtuele valuta, tonen aan dat fondsen die zijn opgesloten in slimme contracten goed zijn voor ongeveer negen procent van het totale ETH-aanbod.

Terwijl de deposito's van DeFi-protocollen uitpuilen, boekt Ethereum 2.0 ook opmerkelijke winsten. Momenteel is het aantal munten dat in ETH 2.0 is gestaked tien keer meer dan zes maanden geleden. In zijn korte geschiedenis nadert Ethereum 2.0 de 6.000.000 ETH die vast staat m.b.v. staking.

 

Op het moment van schrijven stond de totale ETH-inzet op 5.975.619 ETH, terwijl het totale aantal validators 181.393 bereikte. De cijfers geven met name aan dat het bedrag iets hoger is dan het basisminimum van 32 ETH dat vereist is om een ​​uitzetknooppunt op Ethereum 2.0 te worden. Als zodanig moeten aspirant-validators ongeveer 66.5K USD investeren met de huidige gemiddelde prijzen op crypto-exchanges.

Enkele verantwoordelijkheden van de validators omvatten blokproductie, transactieverwerking en gegevensopslag. Ethereum 2.0 werd geactiveerd in december 2020 en vereiste 524.288 ETH om te worden ingezet om het te lanceren. Zes maanden later heeft het netwerk meer validators aangetrokken en dus een hoger ingezet bedrag.

Ethereum 2.0 zal een stakingmarkt van $ 40 miljard ontgrendelen

Op het moment van schrijven is de waarde van de ETH die vast staat in stakingcontracten, tegen de huidige prijzen, 12,16 miljard dollar. Dit bedrag geeft het totale bedrag aan dat validators hebben geïnvesteerd in het aandrijven van de Ethereum 2.0-blockchain. ETH 2.0 vereist dat validators zich houden aan vastgestelde regels, waardoor ze rendement kunnen halen op hun inzet.

Onlangs zeiden JPMorgan-managers onder leiding van CEO Jamie Dimon dat de stap van Ethereum om energiezuiniger te worden door van een Proof of Work (PoW) naar een Proof of Stake (PoS) te gaan, waarschijnlijk een stakingmarkt van $ 40 miljard zal ontgrendelen.

Ethereum 2.0 

Sygnum Bank, een in Zwitserland gevestigde financiële instelling, heeft de Ethereum 2.0-stakingswereld betreden. De bank staat onder toezicht van de Zwitserse toezichthoudende autoriteit voor de financiële markten (FINMA). In een verklaring zei de bank dat deze nieuwe optie haar klanten in staat stelt om gebruik te maken  ETH 2.0 via het bankplatform van de instelling.

Het nieuws komt ongeveer acht maanden nadat de bank in november vorig jaar de handen ineen sloeg met Taurus Group, een fintech-bedrijf. Destijds onthulde de financiële instelling dat het werkt aan het aanbieden van ETH 2.0-staking aan zijn klanten.

Met de introductie van Ethereum-stakingservices, noemt de bank zichzelf de pionier van door FINMA gereguleerde financiële instellingen om het ETH 2.0-staking-ecosysteem te betreden.

Thomas Eichenberger, een executive bij de bank, merkte op dat Ethereum 2.0 staking "een kernelement is voor digitale activaportfolio's." Hij merkte op dat Sygnum een ​​gereguleerde, veilige en handige omgeving biedt om te communiceren met de Proof of Stake (PoS) -versie van Ethereum.

Sygnum biedt ook staking op Tezos

De executive voegde toe dat het aanbieden van Ethereum-stakingservices bijdraagt ​​aan de lijst van "aantrekkelijke [en] gereguleerde opbrengstgenererende producten" die zijn ontworpen om aan de behoeften van klanten te voldoen. De bank biedt ook stakingsdiensten aan op de Tezos-blockchain.

 Het biedt ook beloningen voor "deposito's met vaste termijn" waarbij een stablecoin betrokken is die wordt ondersteund door de door de overheid uitgegeven valuta van het land, de Zwitserse frank.

Hoewel de bank de bijdrage van Ethereum aan de verspreiding van gedecentraliseerde financiering op prijs stelde, merkte de bank op dat staking tot de topkeuzes behoort "voor langetermijnbeleggers in Ethereum".

Volgens het hoofd van de bank, Thomas Brunner, vergroot de interactie met Ethereum staking nu de kansen van klanten om mooie beloningen te ontvangen. Momenteel belooft Sygnum een ​​jaarlijkse procentuele opbrengst van maximaal 7 procent.

Bij de aankondiging van de ontwikkeling merkte de financiële instelling op dat de PoS-versie van Ethereum de efficiëntie en veiligheid van het netwerk zou verbeteren en tegelijkertijd de impact op het milieu zou verminderen. Bijgevolg positioneert de upgrade de Ethereum-blockchain zich op een beter traject voor toekomstige groei.

Meer dan 6 miljoen ETH-staking, Whale-staking 100K ETH

Momenteel bevat het Ethereum 2.0-contract meer dan 6,2 miljoen ETH-munten ter waarde van 14,7 miljard USD tegen de huidige marktkoers van $ 2.380 per munt.

ETH staking 

Onlangs deponeerde een enkele Ethereum-walvis ETH-munten ter waarde van $ 500 miljoen (100K ETH) in het ETH 2.0-contract.

De toetreding van Sygnum tot de stakingsactiviteiten valt samen met een recent rapport van JPMorgan. Het rapport suggereert dat de voortdurende upgrades van de Ethereum-blockchain waarschijnlijk binnen de komende vier jaar een stakingsindustrie van $ 40 miljard zullen ontsluiten.

Analisten van JPMorgan merkten op dat de huidige stakingsindustrie ongeveer 9 miljard dollar waard is. Ze zijn echter van mening dat er nog eens 20 miljard USD op komst is wanneer Ethereum staking volledig omarmt. Tegen 2025 zal Ethereum-staking ongetwijfeld de poorten openen naar een markt van $ 40 miljard.

Het JPMorgan-team zei ook dat Coinbase mogelijk een van de grootste begunstigden is die ongeveer 500 miljoen dollar per jaar binnenhaalt met staking tegen het einde van 2025.

Afgezien van Coinbase, voorspelt het team dat staking een "bron van inkomsten voor particuliere en commerciële eigenaren" is van virtuele valuta die wordt aangedreven door PoS-systemen.

Volgens de analisten wordt verwacht dat Ethereum-staking de staking-industrie een boost zal geven wanneer deze volwassen wordt. De ontwikkelaars van het platform zijn van plan om later dit jaar of begin volgend jaar volledig over te stappen van het huidige Proof of Work (PoW)-platform naar een PoS-aangedreven netwerk.

Maar er zijn risico's, Ethereum London Hard Fork nadert snel

Het is echter niet allemaal rooskleurig. Volgens het JPMorgan-team brengt staking zijn eigen risico's met zich mee. Het vereist bijvoorbeeld dat deelnemers geld op slot zetten voor een bepaalde periode waarbinnen ze niet toegankelijk zijn. Ook kunnen stakers het slachtoffer worden van kwaadwillende spelers.

Terwijl ETH 2.0 staking aantrekt, maakt zijn PoW-tegenhanger zich op voor een belangrijke harde vork. De London hard fork, zal naar verwachting volgende maand op 4 augustus worden gelanceerd. De upgrade maakt deel uit van de voorbereidingen voor het verwelkomen van Ethereum 2.0.

De hard fork heeft in totaal vijf voorstellen, ook wel EIP's (Ethereum Improvement Proposals) genoemd. Onder hen zijn EIP 2554 en EIP 1559. EIP 1559 is een omstreden voorstel omdat het een nieuwe vergoedingsstructuur met zich meebrengt die de inkomsten van ETH-miners verlaagt.

Aan de andere kant verplaatst EIP 3554 de moeilijkheidsgraad van de blockchain naar begin december van dit jaar. Ethereum-ontwikkelaars richten zich op het gebruik van de moeilijkheidsgraden om het voor miners moeilijk te maken om op de PoW-gestuurde blockchain te blijven waardoor de weg wordt vrijmaakt voor Ethereum 2.0.

Geïnteresseerd in Ethereum staking? Bij Bitvavo is staking veilig en kinderlijk eenvoudig, met een aantrekkelijk rendement.

Stakehound 

StakeHound, een platform voor het staken van cryptocurrency, heeft voor meer dan 70 miljoen USD verloren in Ethereum. Het platform geeft de schuld voor het verlies aan zijn custodypartner, Fireblocks. Volgens StakeHound leidde de nalatigheid van een Fireblocks-medewerker tot het verlies van Ethereum ter waarde van miljoenen dollars.

Het crypto-bewaarbedrijf zocht hulp bij de rechtbank van Tel Aviv, aangezien Fireblocks een in Israël gevestigd bedrijf is dat gespecialiseerd is in het bewaren van virtuele valuta. In documenten die voor de rechtbank zijn ingediend, beweert StakeHound dat de genoemde Ethereum-wallet 38.178 ETH had met een waarde van meer dan 70 miljoen USD op het moment van het incident.

Verdere details gaven aan dat de werknemer van het bewaarbedrijf mogelijk geen back-up heeft gemaakt van de privésleutels van de wallet of deze niet heeft beschermd. Als gevolg hiervan werden de sleutels verwijderd, waardoor StakeHound uit zijn digitale rijkdom werd geblokkeerd. Het stakingsplatform beweerde dat het verlies een direct gevolg is van "een menselijke fout begaan door een medewerker van de beklaagde".

StakeHound voerde ook aan dat de werknemer "in een ongeschikte" werkomgeving was geplaatst. Als gevolg hiervan, en "zonder aanwijsbare reden", werden de sleutels verwijderd.

Volgens informatie op een Israëlisch mediakanaal zou Coincover, een bedrijf dat een back-up van de privésleutels zou moeten maken, dit na ontvangst niet hebben gedaan, daarbij verwijzend naar vertrouwelijkheidskwesties.

Hoe dan ook, Fireblocks moet er bij betrokken zijn

Om de versie van de sleutels van Coincover te gebruiken, moet Fireblocks een vergelijkbare kopie hebben om de authenticiteit tijdens het herstel te verifiëren. Als zodanig, beweert StakeHound, heeft het custody-platform de sleutels nooit als "overeengekomen" naar Coincover gestuurd. Dit maakte de situatie uniek en anders dan een situatie "waar de privésleutels gewoon verloren waren."

Helaas heeft Fireblocks afstand genomen van elk wangedrag en gezegd dat StakeHound verantwoordelijk was voor het genereren van de sleutels. Het bewaarbedrijf merkte verder op dat zijn richtlijnen klanten niet toestaan ​​om een ​​back-up van privésleutels bij derden op te slaan.

Volgens Michael Shaulov, de CEO van Fireblocks, zijn de beweringen van StakeHound en de chronologie van de gebeurtenissen onjuist en verre van realiteit. Shaulov voegde eraan toe dat als er fouten zijn opgetreden, het stakingsplatform de schuld is. De directeur merkte op dat de privésleutels die door het bedrijf zijn opgeslagen, worden geback-upt "op drie verschillende locaties", eraan toevoegend dat het back-upproces geautomatiseerd is.

De CEO vertelde de Israëlische media dat de activiteiten van het platform tot zijn huidige hachelijke situatie hebben geleid. StakeHound is bijvoorbeeld geïnteresseerd in het runnen van een stakingnode op Ethereum 2.0 en het bieden van stakingservice aan zijn klanten.

Shaulov merkte op dat hun bedrijfsmodel hen noodzaakte om een ​​raamwerk te creëren waarin stakende klanten een wachtwoord nodig hadden zodra ETH 2.0 live ging. De executive zei echter dat zijn bedrijf geen deel uitmaakte van het creëren van het raamwerk, aangezien ETH 2.0 "nog niet bestaat".

StakeHound kan geen "back-up van het wachtwoord" maken

Fireblocks hielp StakeHound echter bij het ontwikkelen van een systeem dat "een wachtwoord zou genereren". Helaas heeft StakeHound volgens de directeur geen "back-up van het wachtwoord gemaakt en het niet bevestigd".

Een verklaring op de website van Fireblocks erkent dat het StakeHound heeft geholpen bij het maken van een cryptografische handtekening die is gekoppeld aan een ETH 2.0-stakingsproject in december vorig jaar.

Volgens Fireblocks werden "de sleutelshares die in verband met dit project werden gecreëerd buiten het Fireblocks-platform beheerd en maakten geen deel uit van de MPC-productie-portefeuillestructuur of back-upprocedures."

Het probleem ontstond bijna twee maanden nadat Fireblocks, via een geplande hersteloefening op 29 april van dit jaar, ontdekte dat sommige BLS-sleutelscherven uit de eerdere samenwerking met StakeHound niet konden worden ontsleuteld.

Hoewel er "geen contractuele verplichting" was met het stakingsbedrijf, koos het bewaarbedrijf ervoor om StakeHound te adviseren over hoe een "back-up van de BLS-sleutel" kan worden gemaakt. Helaas heeft StakeHound het advies volgens Fireblocks niet opgevolgd.

Not Your Keys, Not Your Crypto

Fireblocks verklaarde echter dat ze het bedrijf helpen om toegang te krijgen tot de tientallen miljoenen aan Ethereum.

In het cryptocurrency-ecosysteem herhaalden liefhebbers van virtuele valuta de populaire uitdrukking "not your keys, not your crypto". Anderen maakten van de gelegenheid gebruik om het belang van verzekerde bewaring te benadrukken. Een Redditor merkte bijvoorbeeld op dat "niet iedereen bekwaam is in het veilig opbergen van sleutels; verzekerde bewaring maakt zeker deel uit van de toekomst van crypto.”

Een andere Redditor vroeg of de ETH kan worden verbrand. Als reactie zei een andere gebruiker dat het nog officieel moet worden verbrand "omdat je niet weet of het een inside-job was. Maar uiteindelijk, ja….het lijkt erop dat ze verloren zijn.”

Anderen denken dat de betrokken medewerker van Fireblocks een "bootongeluk heeft gehad ... Samen met de privésleutels."